Sammanfattning

Oj oj oj.... Vart skall jag börja?

Allt strul började väl egntligen på västerås buss station. Vi stod och vänta på en buss som skulle ta oss till flygplatsen i tyo 30 minuter. Sen bestämmde vi oss för att dela en taxi med två tanter som också stod och väntade. Det blev inte så dyrt, 55kr var. Varken jag eller Emelie hade kontanter och det fanns ingen bankomat på flygplatsen men till slut lyckades vi få ut pengar och kunde ge till hon som la ut. -"Det blev 100 kr va?" -"nej, 110." TÖNT!!
Vi satt en stund och väntade på flygplatsen och efter ett tag fick vi checka in. Jag hade omedvetet klickat i att jag ville ha prio-ombordstigning. Ni vet VIP! Så jag fick gå på först, och passade platser till Emelie. Planet var typ till två tredjedelar fyllt, så jag och Emelie delade på tre säten. På planet läste jag den första stig larsson boken som jag ännu inte hade läst klart. Men nu är jag klar, den var spännande.
Från Stansted tog vi ett tåg på 45 minuter som tog oss in till London, och Liverpool Street Station, där vi skulle möta Linda som hade bott i rummet innan oss. Hon skulle överlämna nyckeln och beskriva vägen till vår lägenhet. När vi kom till Stratford så tog vi till höger som hon beskrivit, men det skulle vara vänster så vi gick typ 15 minuter fel åt ena hållet. Men sen hittade vi det, det visade sig vara ett radhus vi skulle bo i.
Vi visste inte riktigt om vi bara skulle låsa upp och gå in eller om vi skulle knacka på, vi hörde röster där inne. Ingen öppna när vi knackade på så vi gick in. Till vänster när man kom in låg en trappa som Linda förklarat att vi skulle gå upp för. Och vårat rum skulle ligga på vänster sida. När vi öppna den dörren låg det en tjej och kille och rå-hångla i vår säng. Tjejen blev helt paff och undra vilka i helvete vi var, vi förklarade att vi var dom nya som skulle flytta in. Sen öppnades dörren brevid där tre andra tjejer var, dom var också helt paffa. Linda hade tydligen inte berättat för dom att hon hittat några nya som skulle ta över rummet, och hon hade inte berättat att vi skulle komm den dagen heller. Wooow, bra start tänkte vi.
Dom förklarade att Linda inte hört av sig på flera dagar och att dom inte visste någonting. Dom sa iallafall att dom skulle städa i ordning rummet och så visade en av tjejerna runt oss i resten av huset. Den tjejen var super trevlig, men sen gick hon och la sig för hon skkulle upp och jobba.
Vi bar in våra väskor i vad vi trodde skulle bli vårat nya hem en tid fram över, men då kommer en tjej in i rummet och säger. "-Alltså vi är ledsna men Linda har inte berättat någonting om att några nya skulle komma och vi vill gärna vara med och bestämma vilkla som ska bo med oss. Tyvärr så vill vi bara ha tjejer här så ni får sova här i natt men sen får ni flytta ut."
???
Så vi ringde Linda och berättade det för henne, som sa att dom absolut inte kunde göra så, sen pratade hon med en av tjejerna i telefon och det blev lite bråk.

Så just nu vet vi inte riktigt vad vi ska ta oss till. Det är ju inga problem att hitta nytt boende men vi måste få tillbaka våra pengar och vi vet inte riktigt hur just nu.

Idag har vi varit på jakt efter internet, och till slut hittade vi ett internet café där vi kunde leta upp adressen till Svenska Kyrkan. Så just nu sitter vi på Svenska kyrkans café och dricker kaffe. Vi får se hur allt löser sig.


Dag 2.

Fortfarande kvar i London. Just nu sitter vi på Starbucks och dricker en varsin Latte. Igår kväll när vi kom hem satt vi kollade på Vänner i typ 5-6 timmar, vi kollade också på en dokumentär där emellan. Inget nytt om vårat boende. Vi måste ju typ flytta ut på måndag och vi har inte fått tag på Linda för hon "jobbar" hela tiden, men vi vet vart hon jobbar. Planerna är att dom som bor i lägenheten samt Linda får hitta någon som kan ta över rummet och vi får deras pengar. Och sen får vi leta ett nytt boende vilket inte är några större problem.
Idag har vi gått och tittat på det stora parishjulet, Big Ben och Buckingham Palace.


Dag 3.

Igår när vi kom hem hade vi ett snack med dom som bor i lägenheten, eller huset. Dom är otrolig snälla och trevliga, dom bad om ursäkt för natte då vi kom. Men det är inte å att vi är sura på dom, för dom hade inte fått någon information att vi skulle komma, så man förstår deras reaktion. Dom sa att det var okej att vi bodde där till den 16e febuari, för det är så långt vi betalat hyran till.
Så det var skönt att vi inte blir utkastade. Men vi ska nog försöka hitta någon som kan ta över efter oss så fort som möjligt.
Det är i princip bara ett problem som återsår och det är att få tag på Linda den lilla saken!!! Hon har varken svarat på våra samtal eller själv hört av sig. Eftersom hyran har löst sig återstår bara problemet med depositionen. Depositionen som vi betalade till henne skulle inte gått till henne. Eller normalt så skulle det gått till henne, men eftersom hon typ förstört alla väggar i rummet med något slags "konstverk" så ska depositions pengarna gå till att reparera skadorna.
De vi vet är att hon jobbar på Urban Outfitters så vi har varit där och försökt hitta henne, hon skulle ha börjat klockan 15 idag men hon var inte där. Så mysteriet "Where is Linda" fortsätter.
Det som är tråkigt med att vi måste lägga ner all energi för att lösa detta är att man kan inte lägga ner energi att försöka skaffa jobb. Men när allt är ordnat så ska jag hitta mig ett jobb.

Vi har även stött på ett annat problem, det finns tydligen en lag som säger att man inte får dela rum med någon av det motsatta könet om det inte är så att dom är ett par. Vad fan är det för regel?

Nu sitter vi på Starbucks igen och dricker en latte. Ska läsa lite i min bok, den andra stig larsson boken.

Dag 4
Nar vi kom hem igar kollade vi pa Vanner som vanligt.
Imorse nar vi vaknade at vi grot, vi har handlat pa oss lite matt sa vi kan laga istallet for att kopa. Sa ikvall blir det pasta med pastasas.
Vi har aven fixat en tjej som  kanske ska ta over varat rum, hon ska komma och titta idag, hoppas hon vill ha det. Jakten pa Linda fortsatter, och vi blir mer arga for varje dag, vilken liten subba hon ar.

Idag har vi besokt Notting Hill och nu sitter vi pa ett internet stalle pa Oxford.


Kommentarer
Postat av: Vickan

Fy, vilken soppa. Jag var också intresserad av rummet ni flyttade in i först, men flyttade aldrig in. Såg din annons på Londonsvenskar. Jag skulle träffat hon Linda i Stratford, för att titta på rummet, men hon dök aldrig upp, sedan sa hon att hon hade vart tvungen att stanna längre på jobbet, verkar lite underligt. Oroa dig förresten inte för den 'lagen' med tjejer och killar, min pojkvän är advokat (och engelsk) och han har sagt att lagen bara är en 'guide' alltså ingen riktig lag, dessutom så gäller den bara människor som inte känner varandra, dvs om någon hyr ut ett rum till dig, och sedan hyr ut samma rum till en annan tjej, 'tvingar' er att bo ihop. Lycka till med allt!

2009-01-20 @ 17:19:04
URL: http://lifeandtimesofvictoria.webblogg.se/
Postat av: Helena

vilken bitch!! fan vad sjukt allting blev. Ni måste fan kräva pengarna tillbaka från Linda.. konstigt att de andra tjejerna inte vet vart hon är. tur att ni kan stanna till den 16e, hoppas allting löser sig snart :)



PUSS

2009-01-20 @ 18:35:37
Postat av: ema

Hur fixade ni tjejen som ev ska överta ert rum?



Vilken konstig jävla lag, men det är väl bara att säga att ni har ett sexuellt förhållande dåra...! =P



Tror allt kommer lösa dej! Nu när ni spenderat tid i svenska kyrkan å allt så har ni iaf Gud på er sida!! ;)



2009-01-20 @ 20:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0