Tjockt Nytt Lår For Everybody!

Två st Helenor.
Helena väcker Ema
Helena

Bilderna är tagna i ett mörkt rum med ficklampa och lång slutartid.. Jag har inte redigerat något av fotona, förutom den första som jag gjort svartvit.

Soluppgång eller solnedgång?

Igår när jag kom hem efter att lämnat Ema höll solen på att gå upp, tänkte jag först, men sen insåg jag att den höll på att gå ner. Jag tror nog jag har hunnit sova ikapp nu. Har hunnit kolla på tre prison break avsitt också. Och så har jag spela piano, har början på två riktigt bra låtar ;) "A Cold Bloody Killer(Psychopath)" och "The Pathetic Life" heter dom, iallafall för tillfället.

Snart ska jag äta lunch, sen ska jag vara med Ema och Helena, vi ska skriva manus tror jag.

Home sweet home

Japp, hemma är jag nu, landade som planerat vid 9.30 imorse. Hela flyresan gick super, fick en bra plats vid nödutgången, vilket innebär extra benutrymme. Jag sov dock inget, läste mesta dels av tiden. På Arlanda väntade Ema, det var å jävla kul att se henne, efter fyra månader. Vi åkte hem och lämnade alla saker, kändes lite konstigt att vara hemma, men ändå inte, kändes lite som om jag aldrig åkt. Vi åkte sen och plockade upp Helena och Hans och åkte vidare till Valvet och t lunch, fan vad jag saknat det. Vi satt där ett bra tag, och Emelie och hennes kille kom efter ett tag. Sen gick vi till Café Myntet och hälsade på Sussi som jobbade, det var kul att se henne också. Där efter åkte i och lämnade Helena och Hans och sen åkte vi och handlade lite mat, hämtad eupp Chrille och sen åkte vi hem igen. Vi lagade lite mat och åt tillsammans. Vi planerade lite vårat kommande filmprojekt, hoppas vi kan spela in det snart och klippa. Jag och Chrille bestämmde oss för att vi skulle pröva på livet i London, en biljett med ryanair kostar 270:- så vad har man att förlora, åker förmodligen om 20 dagar ungefär, prelimenär datum är den 16 januari. Vi ska försöka skaffa oss jobb där och bosätta oss ett tag, får se hur det går, men det låter spännande.
Just nu sitter Ema ch spelar sina låtar för mig, hon förstår nog inte hur bra hon är. Vi ska snart sova, känner att jag behöver det, jag är interiktigt trött, kanske för att jag är övertrött, har inte sovit på över 30 timmar och innan det var det några nätter med endast några timmar sömn.
Nu när jag varit med Ema hela dagen känns det som om jag aldrig åkt, som om vi bara fortsatt där vi slutade den 31 Augusti. Känns sjukt skummt.
Men jag saknar allt där borta dock, Matilda, Jenny, Juliana och t.o.m familjen lite, Peter och Matthew, hur jävliga dom en vart kommer jag alltid minnas dom. Även om det kanske inte blir USA för mig nu så komme jag snart och hälsar på. Vi kommer alltid ha en plats i varandras liv. Hoppas ni får det bäst där, äve om jag inte är där och förgyller eran dag ;)

Hej svejs.

Sweden

Nu är jag hemma, jag har missat en natts sömn och jag sov ju inte speciellt mycket i NYC. Nu är det middag med Ema och Chrille. Ska planera ett kommande filmprojekt, känner att det kan bli riktigt bra.
Skriver mer sen. Ni får fortsätta följa min blogg, för det kommer hända grejer, det lovar jag ;)

FDNY

Nu händer det grejer här i Brooklyn. Hela jävla FDNY är utanför vårat fönster nere på gatan. Jag tyckte jga hörde lite sirener och så när jag satt vi datorn, och så tittade jag ut och det är minst sex stora brannbilar nedför oss. Det är typ huset brevid som brinner eller något. Ska kolla lite till och så skriver jag mer sen.
Nä det brinner nog inte, men några brannmän klätrade upp på taket, spännande.

Annars har vi knallat omkring i NYC idag, vi besökte Century 21 och det blev ett par skor för min del. Vi besökte även en enorm Urban Outfitters och den stora Apple store. Just nu är jag ensam i lägenheten vilket är lite läskigt. Juliana och hennes syster följde med Magnus till flygplatsen, han ska nämligen åka hem idag. Hans plan går om typ 1h och en kvart och dom åkte nyss. Man ska typ vara där 3h innan när det är internatinal flights, och minst 1 h för att checka in sitt bagage. Känns som om han kanske inte hinner, får se. Imorgon är det min tur att åka. Jag åker med Lufthansa till Frankfurt och sen till Stockholm, landar typ 9.30 på söndag svensk tid. Då ska jag bli hämtad av Ema hoppas jag :)

Vi ses snart i Sverige :D

FDNY in Brooklyn

Last day in the states

Iallafall för nu.

Vi firade den amerikanska julen med en middag i lägenheten, det blev chinamat. En hel del öl också. Nu ska vi ut och shoppa, jag vet inte riktigt hur mycket jag kan köpa, är rätt fullpackad.

ciao
jag

en sjukt vacker solnedgång

Solnedgång från Brooklyn BridgeMagnus på Brooklyn BridgeFrån Bkln Bridge

X-mas

Nu sitter jag i Brooklyn, har lyckats komma in på ett trådlöst nätverk. Idag har vi vandrat omkring i ett soligt NYC. Det är sååå sjukt härligt här, jag vill bara flytta hit nu på en gång. Ska publicera det jag skrev på bussresan igår som jag inte han publicera då.

Allt bara skiter sig för mig just nu. Jag fick ett samtal från cultural care för någon timme sedan. Familjen jag skulle åka till i Cape Cod har dragit sig ur programmet och bestämmt sig för att inte skaffa någon au pair. Vilket för mig betyder en biljett hem till Sverige. Så here I come Sweden! Jag är själklart besviken och lite småledsen, men nu får jag komma hem till alla. Alla som är hemma iallafall. Vet inte vad jag ska säga riktigt. Jag sitter just nu på busse på väg till NYC. Jag kommer förmodligen flyga hem på lördag eller söndag. Jag ska göra mitt yttersta att försöka få ett jobb på något hostel i NY nu när jag är där. Så förmodligen blir det en snabbvisstelse i Sverige. Annars vet jag inte vad jag gör, vi får se helt enkelt. Normalt fall är jag en person som älskar att ha sin närmsta tid planerad, men det är samtidigt att inte veta. En sån som bara lever för morgondagen. Ema och jag ska iallafall spendera nyårsafton tillsammans, det ser jag fram emot. Är du hemma i Sverige och inte har några planer får du gärna vara med ;)
Jag kommer iallafall hem till ett tomt hus vilket är lite tråkigt, men inte helt fel, så paaarty @ my house.
Ikväll blir det förhoppningsvis en julmiddag med Juliana, Magnus och Cecilia. Om jga får tag på dom vill säga. Juliana är redan i NY och jag har hennes mobilnr. så det borde lösa sig. Men man vet ju aldrig.

Och herregud vilken jävla pers att ta sig från Great Falls till D.C. men all sin jävla packning. Jag gav lite kläder till P&M, dom blev glada. Dom var så söta när jag åkte, Matthew satt på sig sin NY Giants t-shirt på direkten när han fick den och Peter hade på sig min svarta adidas tröja som typ var ner till fötterna på honom. Kändes verkligen tråkigt att lämna dom, men jag var tvungen. Jag undrar hur det känns för alla dom som är ett helt år med en familj och sen ska lämna, speciellt om dom gillar familjen också. Något jag inte kommer få uppleva nu.

Igår hade vi en trevlig julmiddag, jag, Matilda och Jenny. Vi gav varandra julklappar. Jag fick en otroligt fin tecknig av Matilda, ska försöka skana in den på datorn och publicera i bloggen, för hon är huuur duktig som helst på att måla. Jag fick också en starbucks-termos. Av Jenny fick jag överlevnadssaker, svenskt godis och lite annat, ska bli gott, ska nog ta mig min kexchoklad nu. Av mig fick dom en varsin kopia av "December 13" och en bok som dom ska fylla i och ge till mig sen ;)

Nu är jag snart hemma igen.

Vi ses.

Det var det jag skrev då.
Igår kväll tog vi en taxi in till manhattan och Noho, där försökte vi komma in på någon bar, jag som inte är över 20 kände mig som en riktig belastning. Men andra försöket kom vi in på ett mysigt ställe där dom spela livemusik, vi drack några öl och åt nötter, det blev middagen :) Sen drog vi tillbaks till lägenheten i Brooklyn och efterfesta lite med några öl. Sen somnade jag på min uppblåsbara madrass.
Imorgon blir det nog lite shopping.

puss och kram.


Brooklyn

Tankte bara beratta for er alla att jag kommer hem till Sverige. jag landar i kl 10 pa sondag typ. Familjen som jag skulle till bestammde sig for att dom inte ville ha nagon au pair langre sa jag far aka hem. Kanns lite trakigt men skit samma. Jag drickr ol i en lagenhet i Brooklyn sa jag ar glad, skriver mer sen nar jag ar nykter. kram

God Jul


"The Absentee"

Oj oj oj... Här händer det grejer. Jag är fruktansvärt stressad. Jag har fram till nu inte vetat vad jag ska ta vägen de närmaste dagarna. Dom på huvudkontoret i Boston hade t.o.m bokat en preliminär flygbiljett till Sverige. Men jag han stoppa den. Nu är allt bokat. Imorgon kl 2.15 pm tar jag bussen till New York, där ska jag bo på Magnus hostel i Harlem men Juliana och hennes syster, men dom åker tidigare än mig. Jag sover där i tre nätter sen tar jag tåget upp till Boston. Men därefrån är jag inte helt säker på hur jag tar mig till mitt nya hem, kanske min värdfamilj hämtar upp mig. Nu är det packning som gäller, tror jag kommer rensa lite och kasta allt onödigt. Fan vad jag skulle vilja se mig själv vandrandes i New York med en stor hockeytrunk och tre andra väskor. haha :D
Men mamma och ni behöver inte oroa er, jag ska fira jul i NEW YORK!!
Ikväll var det tänkt att jag, Matilda och Jenny skulle fira vår svenska jul hemma hos Matilda. Med övernattning och grejer, men jag vet inte riktigt nu. Kanske bara får titta förbi en sväng eftersom det är min sista kväll här. Vi ska ha ett litet avskeds party imorgonbitti, jag och familjen. Det kommer kännas konstigt, P&M tror att jag ska åka hem tll Sveige, vet inte hur dom fått för sig det, jag har aldrig sagt det. Men men, imorgon sticker jag :D

Så jag vet inte hur mycket bloggande jag kommer hinna med under denna tid.

bye bye


"Friday's Dust"

Vart ska jag bo? Jag får inte vara kvar här efter den 24e, och jag kan flytta in tidigast den 27e i min nya familj. Jag vet inte vart jag ska ta vägen.. MAtildas snälla familj kan tänka sig ta emot mig, men jag vet inte om jag vill klampa in i någons familj under jul. Juliana ska ju till NY, så det lutar åt att åka med henne och bo på hostel. Men med all min packning :S Jag får inte änns plats med allt i mina två väskor. Har köpt alldeles för mycket och tog med mig alldeles för mycket. Komma till ett snöigt och kallt NY med en stor hockeytrunk och en annan väska, samt laptop väska och en annan liten väska känns inte sådär jätte lyckat. Jag får se hur jag gör, det blir ett litet äventyr. :)
Skver mer sen.

"Cape Cod"

Tre stoooora glas vin senare är man lite småberusad. Man är inte riktigt van att dricka, så man blir berusad av minsta lilla :) Det var lite sorgligt idag då vi hade en avskedsmiddag, men det var trevligt och roligt. Vi lagade i ordning en pastarätt, det var gott. Sen blev det miljoner olika sorters chokladefterrätter. Var nästan lite spyfärdig där ett tag, chokladen stod sig upp i halsen. Men jag kan passa på att berätta att jag väger ungefär lika mycket som när jag åkte, pendlar runt 80 kg, 175-176 pounds. Jag hittade nämligen en våg på Julianas badrum som jag testade. Vi kollade även på en super bra film hos Juliana, har glömt vad den hette, men den var bra :)

Ja Cape Cod heter stället där jag kommer bo, förhoppningsvis resten av denna tolvmånadersperiod, lite mer än nio månader alltså. Hos Gail och hennes tre adopterade ungar från Guatemala. Gail designar kök, fick jag reda på. Hon använder sitt eget kök som visningsobjekt, så det lär ju vara fint. Jag fick känslan att hon var en otroligt härlig prick av vårat samtal. Om du klickar på Cape Cod, kan du läsa mer om stället.

Annars då? Jag gick up vid tio idag, lekte lite med datorn, sen kom familjen hem från kyrkan, jag gick up och åt frukost. Sen åkte John och Joanne och skulle göra ärenden (köpa julklappar) Så jag, P&M lekte ute i ca 1,5 h, sen gick vi in. Vi var inne ca 1 h, sen gick vi ut igen. Fy fan va kallt det var då. Usch och fy. Vid femtiden gick jag hem till Juliana och vi åkte och handlade mat och vin. Resten har jag redan berättat om.


Cape CodCape Cod

I'm staying!

Jag har typ vart helt installd pa att aka hem nu i nagra dagar, jag bestammde till och med att jag skulle tillbringa nyar med Ema. Men nu har jag hittat en familj som jga tror passar mig bra. Jag pratade precis med min kommande vardmamma. Hon ar ursprungligen fran Italien och ar som sagt singel och gay. Sa jag kommer formodligen aka till Cape Cod den 27e eller nagot liknande. :) Jag ser fram emot det. Skriver mer sen, nu ska jag ha avskedsmiddag med Juliana, Matilda, Jenny och Julianas syster. Vi dricker vin :)

"I'm Outta Time"

Beslutsångest, nu måste jag ha hjälp. Cape Cod eller Redwod City?
Det år tå väldigt speciella men intresanta familjer, enligt mig. Jag börjar berätta om den på östkusten.

Cape Cod heter stället som ligger nedanför Boston, alldeles på kusten. Ska tydligen vara hur mysigt som helst med jätte fina stränder och massa segelbåtar. På sommrana är det ett känt turistresmål. Familjen då, jo, håll i er... En singel mamma som är lesbisk och jobbar som inredningsdesigner. Tre adopterade barn från Guatemala som är 3,4 och 6 år. Ungarna går på private pre-school mellan 9-16 typ. Har haft au pair förut, en kille, som mitt i natten lämnade familjen utan att säga något, efter 14 månader i familjen. Jag vet inte orsaken, men ska ta reda på den. Mamman verkade väldigt rar och trevlig, lät på hennes engelska som om hon var latinoamerikan eller liknande.

Eller Västkusten och California! Stället heter Redwood City och ligger alldeles nedanför San Fransisco. Det är en singelpappa med två pojkar på 8 och 10 år. Mamman hade gått bort för ett tag sedan. Inte heller denna familj är från USA, vet inte riktigt vart dom kommer ifrån, men lät lite Indiskt på dialekten. Denna familj ska vara rätt så religösa också. Jag pratade med pappan idag, men vi skulle höras imorgon då jag inte hörde så mycket eftersom jag var på Oasis.

Ja, jag har två familjer som både verkar vara intreserade av en killaupair. Men frågan är vad jag vill. Vad tycker ni?

Ja idag var det Oasis också, glömt att nämna det. Jag är inte världens största Oasis fan direkt och kunde typ ingen av låtarna, men det var väl helt okej. Hade gärna velat att dom spelade "Live Forever" men det gjorde dom inte. Bästa låten tycker jag var "I'm Outta Time".
Jag var ledig hela dagen så jag och Matilda tänkte åka in till D.C. och titta  och fota monimentena. Men när vi precis hoppat av tunnelbanan ringde min värdmamma och sa att inte SUV startade. Och jag måste komma och lämna sonatan. Jag sa att jag var i D.C. men det sket hon i, så vi satt ss på tunnelbanan igen och åkte tillbaks och lämnade bilen.  Vi slösade där med ca 2h av vår lediga tid. Vi åkte sen till Tysons istället och åt lunch.

Så vad tycker ni? Östkusten och lesbisk singelmamma eller västkusten och religös ickeamerikansk singelpappa?

Jag måste bestämma mig imorgon.


"Boxing Champ"

Det är så jag känner mig, kämpar och slåss för att få vara kvar.  Som låten i från Kaiser Chiefs. Lite ironi finns väl här. Jag är ganska inställd på att jag om några dagar kommer sitta på ett flyg som tar mig över atlanten till vårat vackra land Sverige. Men jag hoppas fortfarande. Jag ska göra ett försök på San Fransisco, berättar mer om det sen när jag gjort mitt lilla försök. Det är förmodligen min sista väg ut. Idag blev jag matchad med en familj som bor några miles söder om Boston, det verkade vara ett mysigt ställe. Familjen var som jagförstod det en mamma, pappa och två eller tre barn, mellan typ 3-6 år. Men det var som sagt lite oklart hur många barnen var, på ett ställe stod det två barn, och på ett annat tre. ?
Men jag är lite skeptisk till om dom verkligen vill ha en kille som au pair då minst ett av barnen (förmodligen två av dom) är tjejer. Jag försökte få tag på dom hela dagen utan att lyckas. Så jag vände mig till cultural care för att försöka få hjälp, så dom skulle försöka få tag på dommen inget har hänt ännu. Det är ju inte så att man har flera veckor på sig heller. Det här är min sista dag typ som jag kommer få någon match. Annars får jag hitta något själv nu i helgen. Tur som jag har så får jag hjälp av Björn, tack!

Idag har det annars varit en vanlig dag. Jag åkte hem efter jag lämnat P&M på skolan och tvättade och lite sånt. Sen åkte jag och John och avslutade mitt bankkonto, så nu har jag massa cash i fickan :)
Sen åkte jga hem och avslutade tvättandet, sen tog jag mig en tur till Starbucks för att dricka en latte och läsa lite, det var super mysigt.
Hela eftermiddagen har jag varit ensam med P&M, för John åkte downtown och mötte Joanne efter jobbet, dom skulle gå på "Sound of musical". Jag fick P&M att sova på en gång typ, tror dom är trötta. Eller så är det inge roligt att retas med mig längre.
Japp, så är läget.


"The One Where Robin Might Be Going Home"

Idag är dagen då jag ska få en dröm match :)
Det är det jag hoppas på, annars är det ganska mycket, bye bye. För på helgen matchar dom inte, och på måndag bokas en hemresa. Men man kan alltid hoppas, det gör jag. Men det är väl typ 80% risk att det blir hemgång. Så jag måste börja fokusera ite på vad jag ska göra då. Jag har nästan bestämmt mig för att dra till NYC, efter ca två veckor hemma. Just det skulle jag göra, jobbansökan.
Så, nu har jag sökt det jobbet.

Glömde helt bort att skriva igår kväll. Igår spenderade jag hela dagen att baka med Matilda och Jenny. Vi bakade chokladbollar och drömmar till vårat au pair möte. Det var skoj och jag gjorde faktiskt mycket. :D
Efter det åkte jag hem och möte P&M, och vi lekte ute med Theo and Niko som är två små ungar som bor på vår gata. Dom har en nanny från Thailand som är trevlig. Sen gjorde vi läxor och middag, innan jag gick ner till min granne Juliana och vi begav oss till Au Pair mötet hos vår LCC. Hon hade sjukt fint hus, sånt skulle jag vilja bo i :D
Så vi satt där och prata och åt massa kakor, alla hade bakat 5 dussin var, så då förstår ni hur mycket kaker det var :)
Det var lite små mysigt. Jag kom hem igen vid tio och då somnade jag typ, eller just det jag pratade med syrran i Thailand också..

Hoppas jag kan få en match nu.. ska kolla... hej svejs...

"Jag Kommer Hem Igen Till Jul"

Det är så det känns nu iallafall, efter ett bråk med puckot i Boston.
Idag skulle jag ringa och tacka nej till den familjen jag blev matchad med igår. Jag tänkte att det är väl ingen idé att ödsla tid med att prata med familjen när jag kände att stället var helt fel. Men min "kära" kontaktperson på huvudkontoret i Boston höll inte med. Hon tyckte inte jag kunde tacka nej till familjer pga vart dom bor. Så det blev faktiskt bokstavligt talat ett ordentligt tjaffs per telefon. Jag tror inte jag är så populär där, men jag åker hellre hem än bor ett år i Minneapolis. Jag hoppas jag kan få en sista match som känns bra. På måndag bokas annars en hemresa åt mig.

"All The Pretty Girls Go To The City"

Upptäckte nyss en till match. Jag trodde inte riktigt att jag skulle bli så mycket matchad. Redan min tredje, jag känne mig så dum som bara tackar nej. Men helt ärligt har den första matchen i Pittsburgh i sånna fall känns bäst, och den kändes inte bra alls. Denna match är i Minneapolis, de är uppe i norr där Björn bor. Han har typ minus 25 grader vissa dagar, aldrig att jag vill bo där. Björn ska för övrigt byta därifrån för det inte finns några au parier att umgås med. Nej, det kommer nog bli ett till nej.
Jag fick även en mail adress till en LCC på Long Island, Patriks LCC, så jag mailade henne, kansek hon kan hitta något. Granne med J-LO eller något. Dets kulle ju vara klockrent att få bo nära NYC. Känns som om jag säger nej till denna familj så kommer jag nog bara få en till matchning, sen blir det en biljett hem till Svedala istället. Fan vad jag kommer gråta på planet hem då. Jag kommer komma hem till ett tomt hus i Sverige, med hela fmailjen i Thailand, det låter väldigt tragiskt, men jag har ju faktiskt vänner. Alla har ju inte lämnat landet, finns ju en som precis kommit hem som det vore skoj att träffa. Men jag får nästan panik nu, jag vill inte hem!!!!!!

En rolig sak hände idag, jag fick ett mail på resdagboken av en kille som studerar på Lunds uiversitet, han gör något slags arbete om könsrelaterade arbeten eller något liknande, han använde en del svåra ord så jag förstod inte riktigt. Han tyckte jag verkade intressant och skulle vilja intervjua mig för sitt arbete, ett arbete som förmodligen skulle publiceras i någon dagstidning. Jag måste svara på hans mail och säga att jag är intresserad.

Idag har jag varit på IKEA med Matilda och Jenny, det blev en snabb visstelse. Jag köpte inte så mycket, lite lingonsylt och saft till familjen och lite chokladbollar till mig själv, jag har ju så mycket godis här hem nu. Efter IKEA blev det lite slapp innan jag mötte P&M vid bussen, vi gick direkt upp eftersom dom har soccer på onsdagar. Men båda två hade bestämt sig för att inte gå och då är det inte så lätt. Och när det var dags för läxor blev Matt sådär otroligt jobbig och pappa John fick ett frispel på honom. Inte lika farligt som mamma Joannes i förra veckan, men nästan. Jag fixade i ordning middagen som vanligt. Och när mamma Joanne kom hem blev allt lite lungt igen, tack och lov. Efter middagen har det varit lite halv lungt, lite dekoration av julgranen mm.
Imorgon är det Au Pair möte, och jag ska äntligen få gå :) Vi ska baka svenska kakor imorgon jag och Matilda som vi ska ha med oss, för det är byte av kakor från olika länder.

Ha det bra, jag kanske kommer hem snart, men jag kommer nog åka lika snabbt igen :D

Brooklyn Bridge

Jag på Brooklyn Bridge. Foto: Mailda Arnesson.
Foto: Matilda Arnesson

"Say Goodbye"

Jag fick ju som sagt en match idag, en bit härifrån, ja tyckte det var lite väl för mycket härifrån, helt öde. Dom hade jättefint hus och pool men jag valde att tacka nej. Så jag mailade min kontakt på huvudkontoret i Boston. Hon ska försöka göra sitt yttersta att hitta en familj till mig, men hon skrev också att vi borde höras om ett eventuellt hemresedatum i slutet av veckan. Om typ lite mer än en vecka kan jag vara hemma :( Jag vill inte hem. Jag vill bara hitta den perfekta familjen.
Jag frågade också om jag inte kunde få stanna lite längre och leta, och bo typ på ett hostel i D.C. men det gick inte för sig. Vad ska jag göra hemma?

Om jag blir tvungen att åka hem måste jag ha en plan. Alternativen är:
- Skaffa ett Au Pair jobb privat i antingen UK eller Aus/NZ. Kanske bara ett halvår.
- Åka tillbaks till NYC, och försöka skaffa jobb på hostel (så som Magnus). I tre månader.
- Samma sak som ovstående fast till London. I några månader.
- Åka till Thailand och möta upp Syrran och Groovy, sedan när dom åker hem fortsätta resa runt i sydostasien.
- Försöka få jobb på ett kryssningsfartyg i medelhavet/västindien. Några månader.

Vad tycker ni? Manhattan känns mest rätt just nu. Men helst skulle jag bara vilja vara kvar i en familj som jag trivs i.

Jag hoppas dom kan hitta en familj åt mig. Redan i morgon.

Annars har dagen varit bra. Frukosten gick bra och jag lämnade P&M i lagom tid. Sen fortsatte jag til Matilda och vi åkte till YMCA för ett träningspas. Kände mig helt mör i hela kroppen efter allt gående och bärande på väskor och påsar i NYC. Mina trampdynor är typ slut, måste köpa nya fötter. Sen fortsatte jag hem och tvättade lite kläder. Jag lekte lite med datorn också, och pratade med familjen i Leesburg. Åt lite svenskt godis gjorde jag också ;)
Till middag gjorde jag lax, ris, majs och en god sallad. Jag lagar jämt mat nu för tiden. Efter middagen har P&M tagit sina bad. Jag tänkte att jag kunde smyga iväg till mit rum, för inget speciellt ska göras. Alla går och väntar på sänggång.

Imorgon kanske det blir IKEA om vädret tilllåter, regnar som bara den just nu och det ska tydligen bli kallt i natt, och jag får inte ta bilen till IKEA om det är isigt. Får se som sagt, hoppas verkligen jag får en match.
Jag hade ett tag då jag kunde tänka mig att åka hem, då det inte riktigt kvittade om jag httade en ny familj, men nu känner jag att jag vill vara kvar. Ingen kommer ju ändå vilja fika med mig på Valvet. Dom två jag fikade mest med åker ju till Australien.

Håll tummarna.

Pälsmössan i New York

Jag i New York. foto: Matilda Arnesson
Foto: Matilda Arnesson

Ahhh...

Har fått en till match nu, inte så långt härifrån, i Leesburg. Leesburg ligger längre bort från D.C. Det känns inte så "woohooo" när man tänker på läget. Men mamman var trevlig, och jag är lite inne på yngre barn. Dom hade en 1,5-åring som var enkel att ta hand om, och en 4-åring som gick i förskolan hela förmiddagarna.. Dom hade ett stort hus med pool också. Åkte mycket till florida där dom har släkt. Gillade resa, skidåkning och scuba diving. Men jag vet inte :S
Förra au pairen hade åkt hem för hon längtade hem.

Måste tänka.

New York i bildformat

New York från Central Park
Jenny och Matilda

Matilda fotar Jenny på Brooklyn Bridge


"To Young To Die"

Vill börja med att be om ursäkt för mitt förra inlägg, läste igenom det och insåg att jag intehade skrivit speciellt bra. Men själva situationen var såhär; Jag hade ca 10 minuter på mig, jag satt inne på en Subway"resturang" med massa kläder och skit, sen fanns inte å, ä och ö. Och så hade jag inte sovit speciellt mycket på en lång lång tid. Tänkte passa på att skriva att där det står att jag träffade tre av svenskarna menar jag tre av svenskarna från au pair skolan på long island. Det roliga var att ingen av dom var där tillsammans :) Det var kul att träffa er iallafall.

Jag har börjat fått över 50 unika läsare lite då och då, kul.

Tänkte börja berätta lite om New York!
Vi satte oss på bussen klockan12 på fredagen, alltså vid noon. Det var jag, Matilda och Jenny. Vi fick plats på nedre våningen i bussen vid ett bord, det tyckte jag var bra platser. Alla var redan väldigt trötta när vi började vår resa, så gissa om vi inte var trötta igår när vi kom hem. Iallafall, bussresan var tänkt att ta fyra timmar tror jag, men det tog längre på grund av all trafik som skulle ut på Manhattan. När vi väl var där var det KAOS! Shit vad mycket folk det var överallt, och jag blev typ rädd och ville hem :)
Bussen släppte av oss på Pennstation, så därifrån var det bara att hitta rätt tunnelbane linje som kunde ta oss till vårat Hostel på upper west side. Det var lite svårare än vad vi tänkt oss, men efter ett tag hittade vi, men vi råkade ta ett express tåg och inte local, så vi hamnade några blocks fel, så vi fick åka tillbaks en liten bit igen.

Hostelet var inte svårt att hitta, precis vid central park, på upper west side, mysigt område. Precis vid centralpark är det hur lyxigt som helst, portar med en privat dörrvakt överallt. Sen lite längre in i smeten blir det lite mindre lyxigt :)
Hostelet var helt okej med tanke på priset, rummen var inte sm dom vi hade i Berlin eller Paris, men helt okej som sagt, jag sov bra. Första natten var det bara vi tre i rummet och andra bodde en asiat med oss.

På lördagen började vi med att gå i Central Park, det var minusgrader så min nya införskaffade "päls-mössa" var jag tacksam för. Även om inte Matilda och Jenny gillar den, jag vet att ni är avundsjuka. Sen fortsatte vi och vandra lite. Sen tror jag vi åkte till Century 21 om jag minns rätt. Det är ett ställe med sjuuukt billiga märkeskläder. Det hänger lite ostrukturerat så man får leta mycket, men man fyndar verkligen. Älskar det stället.
På century 21 mötte vi Jennys kompis från au pair skolan, Patrik, han bor som jag redan berättat om på Long Island. Vi åkte till Macy's, sen å vi och sen tog jag och Matilda allt och begav oss tillbaks mot Hostelet medans Jenny och Patrik gick på Rangers-match, vi var liiiite avundsjuka. Sen åkte jag och Matilda till Empire state building och fotade över ett mörkt, men ändå uppplyst NY.
Väl därefter var vi lite sena till ett möte med Magnus, han som bor och jobbar på ett hostl i NY. Vi hade bestämmt att vi skulle träffa honom i ett visst gatuhörn en speciell tid men vi var lite sena så vi sprang som bara den. När vi var framme så såg vi honom inte, men vi tänkte leta efter det cafét där han också jobbar, vi visste att det hette "Madeleine". Så vi gick mitt på gatan när jag ser någon vid en telefonautomat, det var Magnus, sån tur vi hade.

Vi gick iväg på Luciafesten som jag hört om, när vi kom fram var det en kö in och massa uppklädda folk. Vi trodde det skulle vara typ lite mysigt på något litet ställe. Men det var en riktig nattklubb med hög musik och 21-års gräns och alkohol. Vi lyckades komma in iallafall och köpte oss en öl, vi hade trevligt och träffade massa folk. Samt lite dans.
Sen gick vi hem och sov.

Söndagen... Var varmare.Vi besökte century 21 igen :)
Vi besökte även Brooklyn, Wall st och time squre. Sen blev det en mycket kortare bussfärd hem. Ingen trafik och vi körde även ikapp den bussen som gick 30 minuter tidigare som Jenny fick ta. Mina trampdyner är så gott som sönder. Jag är helt slut men fy fan vilken underbar weekend vi hade.


Idag blev det en tidig morgon, men den var inte så farlig som jag förväntat mig. Både John och Joanne kom upp med glada leenden, det känns som om dom försöker fjäska för mig så jag ska stanna. Hellre det än att dom är arga och sura. Jag skjutsade iallafall iväg P&M som fortfarande inte vet att jag kommer lämna dom om en vecka. Sen åkte jag hem och sov två timmar. Sen blev det lunch och lite tvätt. Sen kom P&M hem igen, kort dag iskolan. Eftermiddagen har gått jätte snabbt och varit en av dom bättre dagarna här. Vi har lekt och gjort läxor, smat rensat vattenfallet igen. Efter middagen åkte John och Matthew till ett Cub Scout meeting och Peter och Joanne gjorde lite läxor samt spelade piano. Så med andra ord har jag fått lite tid för mig själv, precis vad jag behövde.
Fick ett jätte stort packet från Sverige idag, jag blev så glad. Det var svenskt godis och böcker och kalsonger och en tröja, och ännu mer godis, tack så mycket. Lite var från Mormor och lite var från Morfar också, TACK :D
Fick samtidigt ett lite mindre packet av Malin, Kajsa, Danne och Eva, tack så jätte mycket. Jag vet inte om ni tänkt er att jag skulle öppna det på julafton men jag tror dom måste kolla det i tullen så det var redan öppnat. Tack så jätte mycket, skit bra tidningar, dom ska jag läsa på en gång.

Just det, fick reda på en sak i fredags av min granne. Peter och Matthew är adopterade. Kul att man fått reda på det. Men det förklarar en hel del saker.

Hoppas ni orkat läsa ända hit :D

last day in NY

Nu sitter jag pa Subways vid en dator alldeles dar world trade center en gang lag. Vi har precis vart inne pa century  for andra gangen, men jag kande att jag inte kunde vara inne dar langre for da skulle jag inte ha nagra pengar kvar sen. Igar kopte jag en jacka, tva penguin trojor och tva andra trojor for ca 1000 sek. Idag hittade jag ytligare ett penguinstand. Sa det blev en penguin troja, en annan, tva calvin klein kalsonger och ett par mysiga pyjamasbyxor, gick pa ca 500 sek. Vi har haft riktigt kul och fotat en del. Jag vill inte aka harifran, tillbaks till min trakiga och jobbiga familj, jag vill bara stanna. Jag blev matchad med en ny familj i Pittsburgh i fredags men tackade nej till den. Jag hoppas jag far en ny match redan pa mandag. Garna har i NY :) Ifar traffade vi en av Jennys vanner som ar au pair pa long island. Han bor nastan granne med J LO och han tranar pa samma gym som henne, han brukade kolla inn henne nar hon sprang pa rullbandet. For nagon vecka sedan sag han madonna komma ut ur en limo pa manhattan, vissa har det hur bra som helst. Vi traffade aven Magnus igar. Han kommer fran Sverige och jobbar pa ett hostel i Harlem, samt ett cafe downtown. Jag fick lite planer att enentuellt gora som honom om man maste aka hem. Jag tankte beratta lite mer sen nar jag kommit hem och har tid. Traffade bl.a tre av dom svenska au parierna helt random pa en lucia fest pa manhattan. Som sagt, skriver senare.

ciao.

New York

Nu befinner jag mig i NY.

Jag skriver sen :)

"Escape The Nest"

Usch och fy och blääää! Hur kan kloackan vara så lite efter denna otroligt långa eftermiddagen?
Vad hände?
Allt är en vanlig eftermiddag tills efter Peter and Matthew tagit sina bad. Joanne försöer hjälpa Matthew med sitt projekt till skolan, en väderprognos. Jag sitter inne i musikrummet med Peter och lyssnar när han övar trombone. När Peter är klar ville han spela ett spel med mig, men jag var lite skeptisk. Just då kommer Matthew in i rummet och Joanne efter. Hon skriker lite att ha ska komma tillbaks, sen skriker han tillbaks och då utbryter något jag aldrig skådat. Joanne får världens jävla utbrott, och jag lovar när jag säger att det var det värsta jag varit med om. Ingenting på Jerry Springer show kan jämföras med hens utbrott. Han sprang runt och skrek att hon var den ända som gjorde något, och att det där borde ni gjort innan och bla bla. Utbrottet och skrikandet höll på i flera minuter, kändes ungefär som en timma. Hon sprang upp och ner och hit och dit. Peter fick skäll för att han gjort för lite på en läxa som ska vara klar den 18 december, så jag och Peter kollade på varandra och jag tror vi båda höll på skita i brallan, men vi satt oss ner och började göra läxan. Hon kom förbi några ggr och skrek. Jag fick bl.a. höra att jag borde sätt till så att Peter hade gjort det där. ag borde också ha tvättat lakanen som jag normalt gör på fredagar, men nu ska jag ju till NY. Allt var bara KAOS!!!
Efter ett tag lugna det ner sig lite, Joanne gick in på sitt rum, och resten av oss fick leta efter Matt som försvunnit. Det pågick ett tag också.
Fy fan vad glad jag är att jag ska till NY imorgon, och att jag lämnar denna familen om 13 dagar.

Men jag ska inte bara klaga, känns som det är det ända jag gör nu för tiden. Men läsarsiffrorna går upp, hela sex fler unika läsare än den tidigare högsta siffran.

Oj, jag måste fortsätta berätta vad som hände. Efter ett tag kommer Joanne ut igen, jag var skiträdd när jag såg henne, men hon sa med en vanlig röst: "-Lets eat icecream". Men Matthew var fortfarande försvunnen och till slut hittade vi honom och han var fortfarande upprörd, men Joanne var iallafall labil och efter ett tag hade vi fått honom på hyffsat bra humör. Sen dess har dom försökt slutföra projektet, jag var där och hjälpte lite men det kändes som jag var ivägen. Lite så där halvt obekväm nu. Hoppas bara det inte händer igen.

Idag har jag även hunnit vara till YMCA med Matilda och tränat, även om jag kanske inte träna så mycket ;)
Sen blev det hemmåt och tvätta, sen mötte jag upp Matilda och Juliana på ett café i Great Falls village. Jag drack en god latte även om jag var lite dyster redan då. Fick nämligen ett smatal från CC-huvukontoret i Boston som berättade om re-matchningen. Jag berättade att jag gärna ville bli matchad med familjen i Vienna, men hon sa att dom hittat en au pair redan :(. Min plan A är krossad!!! Fick senare på dagen ett annat samtal, men missade det, på voicemailet fick jag höra att jag blivit matchad med en familj i Pittsburg. Allt är just nu väldigt mycket.
Jag har inte hunnit smälta allt.

I'm going to New York tomorrow. Då kan jag tänka.

Ska försöka skriva när jag är i NY, annars blir det på måndag.

Dagens träning - lite grann
Dagens måltid - pork
Dagens höjdpunkt - veta att jag ska till NY
Dagens köp - proteindrink, proteinbar, latte
Dagens väder - 5 grader, regn
Dagens jobbpass - 7-9, 15-21.30, tot. 8,5h


Bordet



Vi klarade oss undan va?
Vem var det som förstörde det?

"re re reeeeeeemix, eller rematch!"

Ja då är papren påskrivna och den fjoton dagar korta rematchprocessen startad. Jag är peppad till hundra. Jag är verkligen glad och lycklig nu, även om det vart en mycket stel dag. Eftersom vi inte pratade igår kväll som vi planerade blev jag lite orolig. Men sen när jag vart på Y och tränat ser jag attjag fått ett voicemail, så jag ringer upp och kollar. Det var Joanne som berättade att Diane(LCC) kommer på besök klockan 14, så då måste jag vara hemma. Det kom lite plötsligt men men. Så vid klockan två satt vi oss ner och diskutera saken, jag, John och Diane. Vi kom fram till att det blir bäst med ett byte så jag skrev på papprena, så imorgon är man inne i matchen igen.
Efter mötet mailade jag en familj i Vienna som jag visste sökte au pair, har dock inte fått något svar ännu. Men jag hoppas verkligen hur mycket som helst på att jag kan få den. Annars blir jag lite småledsen, det har varit min plan. Om dom inte vill ha mig, eller har hittat någon annan redan betyder det att jag har fjorton dagar på mig att hitta någon annan familj, och det kan vara precis vart som helst. Risken finns ju, och den är rätt så stor, att jag inte hittar någon familj inom fjorton dagar, och då måste jag åka hem :(. Jag vill verkligen inte det, det förstör min livsplan. Okej, inte så illa är det ju, jag får resan betald hem så jag kommer ju inte ha förlorat pengar på det hela, snarare tvärt om. Men komma hem till ett mörkt och kallt Sverige i mellandagarna när sin familj är i Thailand, det låter ju inte så där jättekul. Så håll alla tummar ni har. Be för mig hela dagen, jag är peppad, jag kommer klara det.

Så var det med det.

Annars var dagen hyffsat bra. Jag och Matilda åkte och tränade kickboxning. Sen åkte jag och läste på ett starbucks, jag läser "Män som hatar kvinnor" om jag inte berättat det. Det var Matilda som tyckte att jag skulle börja läsa som en del av mitt nya liv utan nedladding. Så nu är det den första Stieg Larsson boken som gäller. Den är riktigt bra faktiskt, jag förstår att alla läste det i Thailand.
Sen åkte jag hem som sagt och hade möte.
Och NY ska bli såååå skönt. Om två dygn är jag i NEW YORK!! Jag hoppas vi hinner träffa Juliana's "kompis" Magnus från Sweden. Det är en trevlig prick som lever livet på Manhattan.

Håll tummarna!!!!

Dagens träning - kickboxning 1h
Dagens måltid - kyckling
Dagens höjdpunkt - re-match beskedet
Dagens köp - proteindrink, latte, frimärken.
Dagens väder - 18 grader celcius, helt ärligt.
Dagens jobbpass - 7-9, 16-21.30, tot. 7,5h

"Never Is A Long Time"

Idag är det tisdag här. Jag skrev inte sådär jätte mycket igår. I know!

Jag är så kluven, jag vet varken in eller ut. Sen i fredags har jag funderat otroligt mycket på att försöka byta familj. Jag har inte skrivit om det på bloggen för jag vill inte oroa alla(Mamma). Så jag bestämmde mig i Söndags att jag skulle prata med mina värdföräldrar, men OJ vad svårt det varit. För det första måste man verklien vara superduper öpen och ge av sig själv till 100% om man ska komma in i denna familjen. Men jag är inte så bra på det. Så eftersom jag inte känner mig "hemma" i familjen så gör det ju att man blir ännu mer.. ..jag vet inte vad. Men det har inte varit så lätt att prata med föräldrarna.
Men idag tog jag ändå mot till mig själv och sa som det var. Så jag och John satt ett tag och pratade om det mitt på dagen. Jag vet inte riktigt hur det gick, men vi skulle fortsätta nu ikväll, så jag får se om det blir något snack. Jag har ingen aning om vad jag ska säga. Jag sa allt till John tidigare, men men.
Det är så svårt, vill jag vara kvar i denna familj? Vill jag byta familj? Vill jag åka hem? Vad vill jag?
Sen känns det ju inte så jätte bra när man har en LCC som bryr sig lika mycket som Matthew bryr sig om läxor. Jag skrev ett långt mail till henne ang. detta och frågade massa frågor och liknande. Svaret jag fick tillbaka var; "Prata med dom. Du måste stanna tills dom hittat en ny au pair."
Okej, tack så mycket.

Jaja, annars börjar NY närma sig. Längtar så otroligt mycket.

Mitt huvud är skit tungt, känner mig super trött även fast jag sovit typ två timmar idag mitt på dagen. Men det kanske beror på att jag har fått ett litet jack i huvudet. Vi lekte nämligen i några jävla buskar idag och så fastnade en tagg i huvude på mig så det blev en liten skorpa som jag dragit bort lite då och då. Så jag kanske har förlorat blod. Inte vet jag ?

Annars finns det väl inte sådär jätte mycket att berätta, jag var och skulle träna efter fem dagar utan träning. När jag kom in i omklädningsrummet så blev jag sugen på att simma, så jag tog på mig badbyxorna och gick in i duschen. Väl där hittade jag någon slags handikapp dusch tror jag det var. Den sprutade vatten från alla olika sorters håll, så jag fastade där i 10 minuter typ. Sen gick jag ut och simmade några längder, men det var så trångt och kallt i vattnet om man jämför med duschen. Så jag gick duschen igen och stod där typ 20 minuter minst, eller jag satt på en pall. Det var sååå skönt.

Imorgon blir det nog träning på riktigt. Kickboxning.

bye

Dagens träning - några längder i bassängen
Dagens måltid - lax
Dagens höjdpunkt - none
Dagens köp - none
Dagens väder - 10 grader
Dagens jobbpass - 7-9, 16-21.00, tot. 7h

"I'm Not Afraid"

Det är jag visst det..

NY snart, jag vill bort!

Inget har hänt idag, önskade att det skulle ha hänt mycket!

God Natt!

Dagens träning - none
Dagens måltid - mat
Dagens höjdpunkt - none
Dagens köp - none
Dagens väder - typ minus, kallt
Dagens jobbpass - 7-9, 13.30-21.30, tot. 10h (samt att jag var tvungen att vara hemma på min fritid.)

Trekking

Fan vad jag vill ut på trekking igen, det var så kul.

Trekking-mästarna

Här har vi trekkin-mästarna.

åhh...

Det är så otroligt roligt att på sin "fritid" behöva sitta och vänta på att några jävla telefonkillar ska komma och fixa något i huset. Jag sitter även ch vaktar några värmepumps killar. Så wooohooo vad kul jag har..


"The Bad Thing"

Hej allihopa everybody!

Jag skrev ju inte så mycket igår så jag ska sammanfatta både min lördag och söndag.

Igår vaknade jag tidigt för att följa med John och lämna Grandma på flygplatsen. Efter tre veckor med Grandma i huset så var det nu dags att säga adjö till något som vart en del av vardagen. Jag vet inte om det känns bra eller dåligt att hon åkte. Jag menar jag fick ju skjutsa henne lite hit och dit på miin fritid men hon gjorde ju mat ibland. Jag fick även 10 bucks av henne som tack. Hon har iallafall åkt hem nu, så var det med det. Vet inte om jag kommer träffa henne igen.

Efter det fick jag fritid i 2,5 h så jag gick ner på mitt rum och vilade och lekte med datorn. Klockan 1 pm började jag mitt långa arbetspass. Mina värdföräldrar skulle ha massa folk från neighbourhood över på middag. Så mitt jobb var att hålla P&M borta från all förberedelser. Vilket var lite halvsvårt då dom inte ville vara ute i kylan och leka. Men efter några timmars in och ut ur huset lekte vi tagg en längre stund ute, sen åkte vi och hyrde två filmer. När vi kom hem var klockan redan 6pm och gästerna började droppa in, vi gick ner i källaren och tittade på film. Sen åt vi, och titta på en till film. Det var inte exakt som det låter, P&M han också med en del bråk och jag försökte också få dom att ta deras bad. När alla gäster gått och jag försökte få P&M i säng sprang dom runt och bråkade i några timmar typ. Jag fick sån otrolig huvudverk att jag knappt kunde somna.

Därför var det så jäääävla skönt att få söndagen ledig. Jag sov till typ 10.30, sen blev det en snabb frukost innan jag, Matilda och Juliana begav oss till Georgetown. I Georgetown besökte vi först Starbucks där vi drack en kaffe och pratade lite. Sen fortsatte vi till Urban Outfitters, det är typ den ända affären vi besöker, man kan vara där i timmar. Idag handlade jag även när jag var där. Normalt brukar jag vilja ha allt och så köper jag inget för att jag inte kan estämma mig. Men idag köpte jag en väska, för jag behöver verkligen en till NY-trippen, samt köpte jag en mössa, för det var så sjuuuukt kallt idag.
När vi var inne på Urban Outfitters ringde Louisa som jag träffat på Au Pair skolan, så hon kom och mötte oss där. Vi gick och tog en lunch och satt och pratade. Sen gick vi till Starbucks igen och köpte en Kaffe, det fanns dock inga lediga bord så vi vandrade runt i Georgetown, Louisa visade vart hn bodde, jag är lite avundsjuk :)
Sen begav vi oss hemmåt igen.

Nu är jag hemma igen och jag sitter och funderar om jag ska ta ett snack med mina värdföräldrar. Jag behöver nämligen prata med dom. About "The Bad Thing", hihi*

Under tiden jag suttit här har Matthew kommit ner och frågat om jag vill leka med honom typ tusen ggr. Jag är glad och nöjd att jag kunnat sagt nej för en gång skull. Jag pallar inte leka med dom på min fritid.

Jag och Juliana på Starbucks. Matilda och Juliana i Georgetown.


Dagens träning - none
Dagens måltid - kycklingsallad
Dagens höjdpunkt - ledig
Dagens köp - en väska, mössa, två latte, lunch
Dagens väder - typ minus, kallt
Dagens jobbpass - none

En bild

Linda Bengtzing, Groovy och Syrran.
Min far skickade en bild från ett julbord. Från höger; Syster, nya brorsan(aka. Groovy) och Linda Bengtsing.

"No Way Out"

Förlåt men jag är så otroligt trött. Jag typ skakar när jag försöker skriva. Imorgon är jag ledig. Skriver mer då.

God natt

Dagens träning - none
Dagens måltid - kyckling
Dagens höjdpunkt - absolut inget
Dagens köp - none
Dagens väder - runt 0-3 grader, sol med enstaka moln, snö.
Dagens jobbpass - 9.30-10.30, 13-23, tot. 11h

"He Does'nt Know Why"

Vart är du när jag behöver dig, hallå, guuuuuuuuuud!

För dom som inte visste det så brukar jag få infall av cp-robin-sjukan. Kom inte på vad jag ska kalla det, men ofta händer det när mamma lagar mat och jag och Therese är i köket, ni vet. Eller hur? A iallafall, det hände nyss, det var därför det blev sån konstig första mening. Nu skriver  jag i gåtor igen.

Om exakt en vecka befinner jag mig i NY :D, det är positivt. Imorse var en sån där jobbig morgon med bråk och skrik, det är negativt. Det slutade med att alla var vänner iallafall, det är positivt. Orsaken till att alla blev vänner igen var för att John betalade Matthew pengar för att sköta sig, det är.. ..negativt? Skit samma, det var ju inte mina pengar och alla blev glada, speciellt Matthew, men jag undrar om det räknas till bra barnuppfostran ?

"Quiet Houses"

Var tvungen att lägga in en mellanrubrik. Tysta hus, det är något som jag vill ha. En lugn och harmonisk familj. Typ en sån som jag har i Sverige, Men det kanske beror på att ingen är hemma, alla bara jobbar. Men jag måste säga att jag saknar min lugna och harmoniska familj.
Här är huset allt annat en harmoniskt. I morse blev det ett jävla stessande hit och dit medans Joanne var hemma, bara för att hon var hemma. Jag var tvungen att springa upp och ta bort lakan och sånt för att städarna skulle komma, men dom kommer inte förns typ 10 så jag ade typ tre timmar på mig. Vi var även tvungna att skynda oss som bara den om vi ville äta pankakor till frukost. Så fort hon kom ner och såg att jag tänkte göra pankakor sa hon, "-ohh pancakes, thats a good idea, but maybe not today." Förstod inte varför, för vi han äta våra pannkakor och leka i 20 minuter, och ha vårt stora bråk i kanske 20 min.
Harmoni bitte!

Ingen träning idag heller, känner hur magen växer, snacks hit och desert dit. Man kan ju inte bara tacka nej. Jag Matilda och Jenny var på Tysons istället. Det var trevligt, även om jag höll på att kissa i byxan. Jag köpte mig en mössa på H&M som jag ska ha i NY, den var mysig. Jag såg tomten också. Det var så mysigt, alla barnen stod i kö till att få gå fram till tomten som satt i sin stora kungastol.

Tomten på Tysons.


Efter det har vi bara lekt och ätit middag och nu sitter jag här och väntar på morgondagen.

Dagens träning - none
Dagens måltid - tacobell, lasange
Dagens höjdpunkt - tysons
Dagens köp - latte, mössa.
Dagens väder - runt 5-6 grader, sol med enstaka moln
Dagens jobbpass - 7-10, 16-20, tot. 7h

"Tired Young Man"

I 60 dagar har jag varit i USA nu. Det som gick så väldigt snabbt i början har nu saktats ner till normalt tempo. Om en vecka och några timmar åker vi till NY, det ska bli sååå kul. Vi bokade bussresan idag.

Dagen började med att det tog en väldans lång tid för John och Joanne att komma ner till köket, normalt sätt brukar dom komma efter någon minut. Men idag var jag till och med gå och väcka P&M innan dom var nere. Jag undrar vad dom gjorde ;)
Nää, det visade sig bara att Joanne var ledig idag vilket ingen berättat. Fick även veta på morgonkvisten att jag inte kunde använda min bil på någon timme för den skulle in på servis.
I skolan har dom något som kallas Book Fear, ett rum med massa böcker och lite annat, som man kan köpa massa saker lagom till jul. Så Joanne hade lovat att dom skulle dit inn skolan började. Så tekniskt sätt så skulle ju jag kunnat haft sovmorgon, med lite omtanke av Joanne, men icke. Jag fick vara med helt i onödan. Jag tycker det är onödigt att jag jobbar i onödan när jag redan jobbar så mycket, men men.

Sen åkte vi hem och ja tvättade lite och lekte med datorn. Sen när min bil kommit tillbaka åkte jag till Matilda och vi beställde busstickets. Efter det blev det en starbucks latte och bokläsning, innan jag åkte hem för att hjälpa Joanne rensa vattenfallet. Jag säger bara USCH!! Vi tömde lilla bassängen på vatten, eller jordliknande sörja som luktade avlopp.

Efter det mötte jag P&M vid skolbussen och vi gick upp och gjorde läxor. Sen blev det middag. Efter det åkte hela familjen till skolan igen för att kolla lite mer i bokgrejen. Det var även lite andra aktiviteter. En enorm fd. basketspelare var där, han hade spelat för Wizards och var typ 2.10 minst.

Och nu är nu.


Dagens träning - none
Dagens måltid - shrimp kebab
Dagens höjdpunkt - starbucks
Dagens köp - latte
Dagens väder - runt 8-10 grader, sol, regn på kvällen
Dagens jobbpass - 7-10, 15-21, tot. 9h


"To The Light"

Jag kände på mig redan i förväg att det skulle bli en lite halvjobbig dag, iallafall för P&M. För det första börjar dom en timma tidigare i skolan, sen hem direkt, äta något snabbt, sen iväg på Soccer. Vi är hemma från soccer vid 7 PM och då är det middag, sen ska läxor göras och bad ska tas. Men Matthew skötte sig riktigt bra, han var go och glad för det mesta. Men Peter var på ett riktigt dåligt humör på kvällskvisten. Jag gillar  Matthew lite mer än Peter även om det är Matthew som normalt sätt är den jobbiga.

Efter lämnat  P&M i skolan åkte jag och Matilda till YMCA, vi kom dit tidigare än var vi brukar. Efter vi tränat typ 40 minuter får vi för oss att gå på Kickboxningen, så det blev extra lång träning idag.
Efter att lämnat av Matilda fick jag för mig att jag skulle läsa lite i den nya boken jag fått låna av Matilda. Så jag åkte till Starbucks och köpte mig en latte och läste ett tag. Sen åkte jag och handla. På vägen hem från att handla så spelade jag in det lilla videoklippet som finns nedan, jag vet att man typ inte ser något alls, men men..

Som sagt åkte vi nästan direkt till soccer efter att dom kommit hem från skolan. Väl där började jag prata lite med en av deras tränare, och jag berätta att jag var från Sverige och lite sånt. Sen i slutet av träningen kommer en av killarna i lagets mamma och ställer sig brevid mig. Vi hälsade och utbyte lite fraser. Sen stod vi tysta ett tag. Och då kommer tränaren som jag pratat med tidigare förbi och säger hej till mamman. Sen säger han, -Ohh you're both from Sweden. Så vi kollar lite på varandra. -Are you from Sweden? -Yes, are you? -Yes, do you talk swedish? -Yes, do you? Sen fortsatte vi med att prata svenska :)
Hon hade åkt hit som Au Pair när hon var 18 år och blivit kvar.


En bil med julpynt, jul-pimpad.
Sådär ser helt ärligt en del av bilarna ut här, julpyntad. haha :)

Dagens träning - kondition 25 min, styrka 10 min, kickboxing 55 min
Dagens måltid - sloppy Joe
Dagens höjdpunkt - starbucks
Dagens köp - protein shake, latte
Dagens väder - runt 8-10 grader, sol
Dagens jobbpass - 7-8, 15-21, tot. 7h

Följ med mig...

... på en åktur i Great Falls.

Du får vrida huvudet. Och man ser inte så där jätte mycket men, det är tanken som räknas.


"Dream On"

Jag tänkte börja berätta hur mycket jag gillar drömmar. Speciellt dom som man hittar på själv. åhh just det, idag hände en sån sjuk sak mig. Jag ligger och vilar och har min spellista "104.7" på, alltså massa lugna låtar. Den spellistan har ca 75 låtar. När mitt alarm börjar ringa så börjar samma låt som jag har som alarm spelas på spellistan, max två sekunders mellanrum, sååå sjukt. Låten som jag har som alarm är btw "Turn Me On" - CocoRosie.

Jag har bestämt mig för att tisdagar är min favoritdag. Det är inte så mycket jobb, jag kunde te.x. sova hela två timmar efter ett träningspass och lunch. Men jag får inte sova bort mina dagar något mer. Men om man inte har något specielltatt göra blir det bara så. Jag har funderat om jag ska åka och köpa en gitarr och bara sitta och nöta. P&M har en varsin elgitarr men det är inte så kul. Sen finns det ju en flygel och en fett grym synth. Men jag vill ha en acustisk gitarr.

Det jobbiga har varit att jag vart tvungen att dra Matthew ur sängen två dagar i rad. Han har inte varit gring, mer retsam, vilket är bättre än att han är grinigoch skriker. Jag tror han gillar mig, han har t.o.m börjat krama mig när han ska gå upp och sova. Imorgon måste han upp på en gång, för jag måste få iväg dom på chess, för jag vill ha min fritid. Imorgon är sista schaken på typ tre månader så jag måste njuta.

Vad finns mer att säga ? Jag och Matilda var och träna igen. I helgen ska jag nog ta mig in till Georgetown. Eller jag SKA, för jag har besämmt en fika med Louisa som jag inte träffat sen Au Pair skolan. Det ser jag fram emot. Det är alltid lika trevligt att komma till Georgetown.

Satt och kollade på Arvika filmerna nyss, dom är så mysiga. Mycket bra musik och många minnen. Hur äckligt varmt hade vi inte? Sen kom det feta orkanen och dränkte hela campingen. Vi fan vad bra. Du kan se alla filmer om du klickar på "Min Youtube Sida" nere till höger. Här är första delen.



Dagens träning - kondition 25 min, styrka 40 min
Dagens måltid - kalkon
Dagens höjdpunkt - helheten av dagen
Dagens köp - protein shake
Dagens väder - runt 6-8 grader, molnigt
Dagens jobbpass - 7-9, 16-21, tot. 7h

"Music Killed Me"

Anledningen till det snåla skrivandet igår var för att jag inte kunde logga in på bloggen av någon anledning så jag får skriva nu istället. Så nu vet ni det.

Igår var som en vanlig måndag, kort dag iskolan som vanligt, vilket betyder mycket lekande. Jag var tvungen att tvätta mina kläder, hade knappt någonting att ta på mig. Så jag tvättade på min fritid. Vid 13.30 mötte jag P&M vid bussen och vi lekte ett tag. Sen gjorde vi massa läxor och åt snacks. Just det, nytt för denna måndagen var soccerpractise. Så kl 17-18.30 var det träning, och det var iskallt när solen gått ner så jag satt mig i bilen.

Joanne hade lovat Peter att dom skulle till Target efter träningen, men jag visste ju att hon inte skulle komma. Det är lite taskigt för Peter trodde verkligen det. Dom blev väldgt upprörda när dom märkte att hon inte var där efter träningen. Men hon lovade att dom skulle åka direkt efter middagen, yeah right tänkte jag. Men dom gjorde det faktiskt. Så jag kunde ta det lugnt och slappa redan vid 19.30 igår. Helt schysst.

Det var dagen, inget nytt.

Dagens träning - none
Dagens måltid - rester
Dagens höjdpunkt - När dom åkte till Target
Dagens köp - none
Dagens väder - runt 6-8 grader, molnigt
Dagens jobbpass - 7-9, 13.30-19.30, tot. 7h

Billiga resor till USA

Om du klickar >>här<< så får du själv se det.
Du kan hitta flyg t/r till NY med American Airlines för under 3000 kr.


"Jesus Loves Me"

Gud jag visste inte att det var första advent idag. Man ha ingen sån där adventsljusstake här, eller inte min familj iallafall. Imorgon går vi in i december också. Det är mindre än två veckor kvar tills NY, såååå bra.

Men nu väntar en ny vecka, soccer börjar igen, nu på Måndagar och Onsdagar. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, både och antar jag. Det kan ju vara svårt att få dom till träningarna, och de kommer bli mindre tid till läxor. Men när dom väl är på träningarna kan ju jag slappa. Jag kommer nog förmodligen sitta i bilen med en kopp kaffe och en bok. För att stå ute i kylan och titta på en träning är inte min grej.

Idag var det tänkt att vi skulle på Cub Scout möte, vi skulle springa runt på skattjakt med GPS istället för karta. Men det regna för mycket så det blev inställt. Istället åkte jag, P&M och bowlade, det var skoj. Jag Robin som numera helt seriöst blir kallad Robinski vann flest rundor. Det är faktiskt rätt skoj med ett smeknamn, jag har aldrig riktigt haft något förut. Om man inte räknar Alabama som jag hitta på själv fast ingen använde sig av. 
Sen har vi också lekt lite, spela Nintendo DS och ätit en stor middag med rester från Thanksgiving.

Jag skulle ju hellre vara ledig, men men. Snart kommer en hel helg med ledigt i NY :D

The Beach

Jag längtar tillbaks till tiden på Maya Bay ("The Beach-ön") där vi spenderade en natt under bar himmel. Inga ord kan beskriva hur trevligt vi hade det tillsammans. Denna bilden är så vacker och kommer alltid finnas med mig. Saknar er.
Thailandsgänget på The Beach

RSS 2.0