"From Now On"

Denna långa helgen börjar lida mot sitt slut, endast söndagen kvar. Jag bestämde mig för att jag måste få vara lite ledig. Så jag tackade nej till att följa med familjen till Great Falls Park, River Ben Coutryclub samt bio. Det skulle säkert vart jätte roligt men jag var bara tvungen att komma bort lite. Hade jobbat 12 dagar i sträck, var av dom senaste var det spendera 24h med familjen kändes det som.
Så jag tog mig istället till YMCA och ett träningspass, sen fortsatte jag till ett Starbuck's, mitt fovorit-Starbuck's. Satt där och läste i en jättedålig bok och drack en latte. Jag hatar hur dom uttalar "latte" här, det är så svårt. typ "laaatej" eller något. Sen for jag hemåt och klippte och klistra i min blogg som ni kanske ser. Jag råkade nämligen byta design till en sån där tråkig grundmodell. Och jag hade glömt spara min andra på datorn så den försvann. Men nu är det en helt ny, som även är sparad på datorn.

Eftersom Peder S åker tillbaks till CA imorgon bitti blev det en avskeds middag. Första gången jag åt avokado sen jag kom hit. Åt avokado dagligen i Sverige, saknar det. Det har varit lite jobbigt med alla Au Pairer som kommit och gått. Joanne sa det själv, ingen av deras förra au parier har mött varandra. Jag har redan träffat två. Man känner sig lite bortglömd. Men det är klart att dom har mer att prata om och P&M vet ju att jag kommer vara här varje dag i ett år, så det är klart att dom vill vara med Peder S just nu.
Jag kan dock inte se mig själv åka och hälsa på denna familjen senare i mitt liv. Jag kommer nog sakna P&M när jag åker lite, men inte föräldrarna, dom är så otrligt olika mig.

Snart har jag vart här i två månader och det känns helt ärligt som om jag blivit sämre på engelska. Det är ganska frustrerande. Kom på det idag när jag skulle säga en sak till Joanne, jag kunde knappt formulera en enkel fråga. Det kanske beror på alla nya ord man hör, min hjärna är överarbetad . Den tar in för mycket information, så när jag ska ge min information fungerar den inte. Jag vet inte, måste vara något sånt. Får jobba på det. Jag kommer inte hem förns jag kan engelska.

Grattis igen till Christoffer som även tagit körkort.


Ny Design

Här är min nya design på bloggen, jag är inte helt nöjd så jag kommer nog ändra lite. Men den duger så länge. Klockan visar tiden hos mig, AM är förmiddag och PM är eftermiddag för er som inte visste. Vill ni ha en länk till eran blogg på sidan som Groovy och syrran fått så är det bara säga till. Jag vet inte vilka som har bloggar och vad dom heter osv. Så var det med det. Skriver om min dag lite senare.

Bungyjump

Så här såg det ut när jag hoppade bungyjump i Thailand tidigare i år!


"Here Comes That Feeling"

The day after Thanksgiving.

Tänkte först berätta om vårat lilla äventyr till Leesburg outlet igår natt. Det var skoj :) Heeeeelt sjuuuukt mycket folk. Läste att ett butiksbiträde hade blivit nertrampad så hon dog. Inte där jag var men någonstans i USA :) Folk hoppade ur bilarna från "motorvägen" och sprang mot outletet. Vissa affärer var det flera 100 meters kö till för att komma in. Jag kom därifrån med en Red Skins Jersey, med spelare nummer 26, "Portis" eller något. Det var en trevlig upplevelse iallafall.

Idag vaknade jag vid 09.30 när Matt kom och väckte mig. "-Have you seen Peter?" Öhh?? -Nej jag ligger och sover. "-Well, get up and take a shower." Öhh?? -okej.
Sen tog vi bilen till D.C., hela familjen. Vi gick på Newseum, som är ett museum om media och sånt. Det var jätte bra. Vi såg en 4D movie och en film om 9/11. Jag tänkte att det skulle vara sjukt att bott nära NY när det hände, men sen kom jag på att D.C. också blev attackerat. Det är lite sjukt. Min värdmamma jobbade bara en kilometer från Pentagon den 11 september 2001. Eller var det 2001? sjukt länge sedan.
Efter några timmar på museumet åkte vi till Reston Town Center, sjukt mysigt, massa resturanger, sen en is-sak i mitten på ett torgliknade ställe där man kunde åka skridskor. Vi åt på ett Texmex ställe, super gott.

När vi kom hem så ville jag bara komma iväg lite, så det var tur att Juliana ringde. Hon hade sin svenska kompis från NY på besök, så jag gick ner till henne och hängde där en timma eller något. Vi spelade fussball.

Finns nog inte så mycket mer att berätta, mer än att jag är slut i huvudet just nu. Vem fan skaffar barn?



Grattis Christoffer!! Hoppas du får en trevlig födelsedag. puss på dig.

Chrille

Bomfunk MC in Paris


Titta vad jag hitta!


Happy Thanksgiving

Vi borde verkligen införskaffa Thankgiving i Sverige, det är så mysigt. Fast kanske med sina vänner, man sammlas alla man känner och äter kalkon och tittar på paraden och lite fotball. Det var så coolt att se den där paraden. Och sen lite fotball. Solen sken hela dagen, kunde ha t-shirt på mig utan att frysa. Thanksgiving och Halloween har verkligen levt upp till deras reputatios.

Min dag började vid 9.30 då jag steg upp och åt lite svenska pannkakor. Sen blev det lite lek och tv-tittande innan den stora buffén här hemma med kalkon och cranberrysås och allt vad det var. Det blev en lång lunch med lite uppträdande av P&M och deras instrument. Och ja... glömde nästan, jag fick dricka vin. :) Min familj har aldrig bjudit mig på någon öl eller ett glas vin men idag fick jag minsann.

Sen fortsatte dagen med lek och annat. Helt okej.

Om ca två timmar, klockan 22 ska jag, Matilda och Jenny åka till ett Outlet som har rea. Det är enorma reor dagen efter Thanksgiving, och den vi ska till börjar vid midnatt. Det ska tydligen vara massa faolk där, och då menar jag massa. Matildas värdmamma hade sagt att det skulle vara massa folk där och min värdmamma bara skrattade när jag sa att jag skulle dit. Men det måste ju ses. Och någonting kan man säkert få tag på. Tänk ett outlet med massa grymma märkeskläder, som normalt är billigt, och nuännu billigare, vi pratar typ 50-75 % av outlet priset. Tror jag iallafall.

Imorgon blir det nog ingen hockeymatch :(

bye :)


"Plan A"

Hej där alla glada!

Bloggens läsarstatistik har varit hög ett bra tag nu. Eller hög och hög, den har höjt sig ett snäpp. Jag undrar egentligen vilka alla är som läser, det skulle vara kul att veta. Kan inte alla som läser detta kommentera med sitt namn :D Jag vet att folk inte kommer göra det men det vore kul.

Idag är det dan före Thanksgiving, kanske den största högtiden i USA, tillsammans med 4th July. Både Thanksgiving och 4th July har ju inget med religion att göra, It's national Holidays.
Min Thanksgiving kommer nog inte vara någon värstar Thanksgiving. Vi kommer äa vår Thanksgiving "dinner" vid noon, så det blir mer en lunch. Det kommer vara John, Joanne, Peter, Matt, Peder S, Grandma1, Grandma2, Grandma2's gubbe och jag. Både Grandma 1 och 2 är gammla, och grandma 2's gubbe fick en hjärtattack i fredags vid 92 års ålder. Han mår tydligen rätt bra men det kommer vl inte vara något drag direkt. Får se om jag kanske kan hitta på något roligt på kvällen.

Det pratas lite om en eventuell Capitals match på fredag, hela familjen, Peder S och jag. Det skulle vara grymt kul, men jag vet inte om det blir något.

Annars har det varit en vanlig dag, P&M har fått litet minilov nu.

Jag och Peder S var och tränade en Bootcamp class idag på Y. Grymt hård träning, höll på dö. Men jag kommer nog gå flera gånger :)

HAPPY THANKSGIVING!!


"Sleeping Single"

Idag har jag fattat ett mycket svårt beslut. Idag har jag bestämt att ändra mitt liv drastiskt och enormt. Jag borde egntligen gjort det här för länge sedan, då jag brytigt mot lagen. Jag vill inte åka fast, vilket jag kan. Jag tror också att min värdfamilj skulle bli jättearga om dom visste. Från och med denna dag ska jag inte ladda hem något olagligt. Vilket i princip betyder att jag inte kommer fortsätta att titta på Prison Break, Desperate Housewives, Gossip Girl, 90210, Weeds, Kyle XY och några andra serier. Eftersom jag befinner mig i USA så skulle jag teknskt sätt kunna titta på serierna när dom går på tv:n, men det är omöjligt att följa en serie som går på en bestämd tid. Och eftersom denna familj delvis lever kvar på stenåldern kan jag inte häller spela in och grejsa eller vad fan man gör nu för tiden, jag är lite efter med tv-apparater och boxar och allt vad det heter. Min dator har ju varit min bästa vän dom senaste åren.
Det trådlös nätverket jag använder mig av är ju faktiskt inte mtt så jag ska sluta. Jag vill inte använda alla mina ihopsparade pengar på böter. Så jag får nog börja läsa eller något sånt tråkigt.

Aja, har ju säsong 2,3 och 4 av Vänner på datorn jag kan kolla på i värsta fall. Man tröttnar aldrig på Vänner :)

På något underligt sätt hamnade jag mitt i läggningsprocessen även fast både John och Joanne var hemma. John hade ju haft en jobbig dag så han tog några glas vin och somnade vid 19 typ. Eftersom Peter S kommit var det lite hej o hå med att gå och lägga sig. Sen var jag tvungen att låsa upp liggmadrasser till både P&M.
Annars var dagen sig lik dom andra, istället för att hämta upp Matilda åte jag och Peter S och tränade på Y. Han är schysst. Sen blev det lek och läxor middag. Samma sak.
Gick in på en au pair sida idag. Det är ingen organisation. Man hittar en familj någonstan och åker privat. Lite sugen att åka 6 månader till något annat land efter mitt år här. Helst England eller Australien. Det skulle vara skoj. Men man vet ju inte hur man känner efter ett år.

Dagens träning - kondition 30 min, styrka 30 min
Dagens måltid - kött
Dagens höjdpunkt - none
Dagens köp - none
Dagens väder - runt 8-10 grader, molnigt
Dagens jobbpass - 7-9, 16-22, tot. 8h

"Where Is Home"

Den nya veckan har nu börjat. Måndagar betyder kort dag i skolan. Så efter släppt av P&M i skolan åkte jag och Matilda till Y och tränade. Sen hem igen, ett avsnitt Vänner och sen var det dags att möta P&M igen. Vi lekte ca 2 timmar ute, sen gjorde vi läxor och övade instrument och sen blev det middag.
Det var nära att det slutade där, för Matthew hade cub scout och Peter var tvungen att jobba på ett projekt. Så jag tänkte att John skulle ta Matt till cub scout och Joanne skulle hjälpa Pete med projektet och jag kunde titta på Vänner :D
Men precis när John och Matt är på väg ut till bilen säger Joanne att jag kan ju följa med Matt. Så jag åkte på mitt andra cub scout möte, denna gång gjorde vi repstegar. Det var hur kul som helst faktiskt, jag satt där och knöt och grejsa. Meningen var att vi skulle hjälpa "våra barn", en jag gjorde en repstege till Matt och en till hans kompis. Cub scout ledaren tyckte jag var grym på att göra repstegar, vilket jag var också.
Så Fanny, nu vet du en till sak jag är bäst på ;)

Annars har det väl inte hänt så mycket här. Imorgon flyger Peter S in från Santa Barbara. Det är au pairen innan Miguel, han ska fira Thanksgiving med oss. Som jag förstått det så pluggar han nu i Santa Barbara, så det vore ju ganska logiskt att bli bundis med honom så man har någonstans att slagga när man åker förbi Santa Barbara.

Ohh, på vägen til cub scout kom en riktigt bra låt på radion. Jag har otroligt många minnen med låten, bl.a. är det min och Emelies låt, då det var med henne jag hörde låten för första gången. I en bil ner till norrköping eller något liknande, något köping var det. Vi åkte iallafall för att hälsa på Sanna som befann sig där på jobb. Chrille var med också, mysigt. :)
Sen var även låten våran Thailands låt nummer One. Jag pratar såklart om "Paper Planes" men M.I.A.
Lite roligt var även att Matthew gillade den, - "This song is awsome dude."

Dagens träning - kondition 30 min, styrka 40 min
Dagens måltid - massa olika
Dagens höjdpunkt - cub scout
Dagens köp - proteindrink, proteinbar
Dagens väder - runt 8-10 grader, molnigt, regn på kvällen
Dagens jobbpass - 7-9, 13.30-21, tot. 9.5h


"Save Your Day"

Slut på denna vecka då. Imorgon har jag varit i USA i sju veckor tror jag. Känns lite som hemma nu. Jag älskar när man tar bilen på kvällen och åker förbi alla upplysta hus som är stora som slott. Samt köra igenom Great Falls village till Deli Italino eller någon annan mysig resturang. Det är verkligen sjukt mysigt och fint här, jag önskar alla fick uppleva mitt nya hem.
Jag har jobbat varje dag denna vecka. Ta det inte negativt, för jag har haft roligt mesta dels av tiden. Bäst är det när jag, P&M är själva. Ikväll var John, Joanne och Grandma i kyrkan på någon middag. Vi hade det riktigt mysigt.

Så jag vet inte riktigt om jag ska klaga på att jag jobbar för mycket. För det första vill jag inte skapa spänd stämning, och för det andra så tycker jag det är ganska kul att vara ute och kasta boll med P&M. Iallafall när jag inte gör något speciellt.
Men o andra sidan är det ju kul med någon heldag med någon i Georgetown eller någon annan utflykt. Men jag kanske kan få någon extra dag till någon resa. Gud vad jag vill ut och resa nu. Jag blir så avundsjuk på alla som reser. Iofs är jag på en "resa" och ska till NY om någon vecka, men jag vill mer.
Mest avundsjuk är jag på Groovy som ska till Thailand snart i typ 1,5 månader, sen till London och kolla på Keane(som jag förståt det ?) och sen till Chamonix och åka skidor.

Idag vaknade jag vid tio, sen åt jag en stor frukost för en gång skull. Jag saknar stora frukostar. Sen åkte jag till Y och tränade. Sen blev det lunch. Sen lekte jag ute med P&M i typ två timmar. Sen blev det pizza från Deli, och så lekte vi lite med några jävla kort jag inte fatta något av. Sen blev det sängdags.

Det var väldigt länge sedan det var mitt fel att något inte blev rätt gjort. Det beror kanske mest på att jag är en sån bra au pair nu. :)
Peter hade en läxa att skriva ett thanksgivings brev till sina föräldrar, där han tackar dom för olika saker. Jag var den enda som kunde rätta det eftersom John och Joanne  inte fick se det förns på torsdag. Och längs ner på brevet stod det; "And thank you Mom for giving us the best Au Pair's." Hoppas jag räknas som en av dom.

Tävling! Gissa vilken artist eller vilket band som gjort låten "Save Your Day", som idag är rubrik till mitt inlägg. Det måste vara den/dom jag tänker på, ifall det finns flera låtar med det namnet. Du kan vinna en resa till D.C. och hälsa på mig. Eller inte, men ändå. :)

Dagens träning - kondition 40 min, styrka 30 min
Dagens måltid - pizza
Dagens höjdpunkt - sovmorgon
Dagens köp - lunch
Dagens väder - runt 5-7 grader, soligt
Dagens jobbpass - 15.00-21.00, 6h


Emelie


Grattis på 20-årsdagen Emelie. Hoppas du har det bra i NZ.

Grattis till en av våra svenskar i Washington Capitals, Nicklas Bäckström, svensk ishockeyspelare. Född 1987, så nu får han dricka när han är ute på krogen.



"Melatonin"

Var ju så gott som tvungen att ta en SSPU låt efter Anna's fina inlägg på facebook. Att någon tänker på mig av någon viss anledning, i detta fall ett band. Det är snällt :) Behövde nog höra det efter en lång dag med barn. I princip en hel lördag har jag spenderat med jobb, Usch. Medans Thailandsgänget har roat sig med varandra, utan mig.

Jag börjar gilla ungarna mer och mer, dom är söta. Föräldrarna o andra sidan har jag svårt med, eller iallafall pappan. Men det gör inte så mycket.

Idag sov jag länge, eller jag vaknade lite då och då men somnade om. Man vaknar alltid till vid nio då pianot låter som bara den. I morse kom även Matt ner i källare och började leka precis utanför dörren, sånt uppskattas inte. Jag började inte jobba förns kl 13.30 så jag tog det lite lugnt hela förmiddagen, ett vänneravsnitt han det bli också, jag är besatt, ska kolla på något innan jag går och lägger mig också.
Haha, innan jag glömmer det så måste jag berätta om middagen idag. Grandma frågade om jag gillade oliver och skickade dom mot mig, jag är inte så förtjust i oliver så jag tackade nej. Men Matt som aldrig ätit sa att han skulle smaka. Tänk er att alla sitter och pratar en stund, Matt börjar skära lite i en oliv, helt plötsligt hostar han till. Det låter lite som en kräkattack. Oj då tänker jag, mår han bra. Ingen annan bryr sig riktigt utan fortsätter prata med varandra. Matt spottar ut oliven i en servett och tittar upp, sen tittar han på mig och ser att jag kollar lite bekymsamt på honom. Han ler och säger, -I don't think I like olives.
Jag vet inte om det låter roligt för er men jag började nästan asgarva.

Hmm... Vart var jag... Skit samma. Matthew har varit på kalas idag så jag tog mest hand om Peter medans föräldrarna var och storhandla. Sen kom dom hem och vi åt. Sen åkte John, Joanne och Grandma till någon slags konsert inne i D.C. så jag och P&M har kollat på film, sen vart det läggdags. Jag är fan grym på lägga dom. Dom sov typ vid 21.20, annars kan dom ibland springa runt till 22 när John och Joanne lägger dom.
Så jag sitter här med min data nedanför trappen och vaktar, för dom kan få för sig att busa, men det har varit tyst i 30 minuter nu så jag skulle inte tro det..

Dagens träning - none
Dagens måltid - Lax
Dagens höjdpunkt - sovmorgon
Dagens köp - none
Dagens väder - runt 3-5 grader, soligt med enstaka moln
Dagens jobbpass - 13.30-22.30, 9h

1 US-dollar = 8,47428901 svenska kronor



"What Sarah Said"

Ohh, I'm so sorry. Glömde ju en av det absoluta mest självklara på min spellista med felfria låtar - "What Sarah Said" med Death Cab.

Annars är allt toppen nu, ska inte skriva så mycket nu, ska kolla på Vänner :D
Men dagen har varit som dom flesta här i USA, lämna pojkarna i skolan, även om jag bara lämnade Pete idag, för Matt fick åka akut till tanläkarn när han vaknade. Om ni undrar varför så var det för att han hade ont för att dom satt in någon slags tandställning i hans mun dagen innan.
Så jag lämnade Peter, sen åte jag och hämtade upp Matilda och vi åkte till YMCA och tränade. Sen en proteindrink och hemåt igen. Började tvätta lakan, städarna som kommer varannan fredag var där och städade också, så jag sprang mellan mitt rum och tvättmaskin i någon timme sen somnade jag till och sen var klockan fyra och dags att möta P&M.

Vi lekte en del, inte så mycket läxor på fredagar som tur är ;) Annars har dom sjukt mycket läxor, förstår inte vittsen med det. Dom går i skolan mellan 9-16 och sen läxor som tar minst en timma, borde dom inte ha fritid när dom inte är i skolan ?

Efter middagen så stod jag och Joanne och Grandma i köket och prata lite, eller Joanne (bossen) pratade. Det var ändå lite trevligt, sen sa hon att jag fick resten av kvällen ledig. Så vi sju-tiden åkte jag till Matilda och vi tittade på massa roliga YouTube klipp.
Och nu är jag hemma, ska kolla på minst fyra avsnitt med Vänner :D

Åhh, glömde nästan, har vart så lycklig idag. Matilda visade mig en radiokanal med bara julmusik, massa mysig julmusik. Jag bara rös till när jag åkte mot Matilda och det var mörkt och mysigt och jag hörde julmusik på radion. Sånt som normala människor får lite hemlängtan av, mörker, julmusik, det tycker jag är mysigt.
Jag menar jag är han som spelar deppmusik på förfester, jag blir lycklig av det :)

Här kommer en låt som passar på en riktigt livad förfest:



Dagens träning - cykel 30 min, styrka 30 min
Dagens måltid - Lasange
Dagens höjdpunkt - oväntad fritid, igen.
Dagens köp - proteindrink och banan
Dagens väder - runt 4-5 grader, soligt med enstaka moln
Dagens jobbpass - 7-9, 14-19 tot. 7 h

Day & Age



Tack för tippset om The Killers, laddar hem det just nu. Hoppas man inte blir lurad som när "Death Cab" släppte Narrow Stairs :) Den 25 November släpps även någon EP av något slag av Coldplay har jag läst. Coldplay - Prospekt's March EP. Och Imogen Heap släpper nyt i början av nästa år, det blir mycket bra musik på en gång.

Jag läste nyss på en annan sida att Coldplay släpper EP:n runt jul ? Så vi får helt enkelt se. Dom kommer iallafall släppa sitt sista album nästa jul. Sen blir det inge mer Coldplay, men vi kan ju hoppas.



"Live Forever"

Ja Oasis börjar närma sig, har inte hunnit lyssna in mig så mycket. "Live Forever" är helt klart min Oasis favorit, fast jag gillar covern som Chris Martin gjort lite bättre. Eller närma sig och närma sig, ser att det är exakt en månad kvar. Innan Oasis ska Thanksgiving avklaras samt den efterlängtade resan till NYC.

Idag tjuvstartade Thanksgiving med en lunch på P&M skola, det var massa barn och föräldrar överallt, blev helt vimmsig av allt överallt ;) Jag och Grandma åkte dit, som tur är hade Grandma en sån där handikapp lapp som man hänger i backspegeln så får man dom bästa parkeringarna :D Det var helt okej mat, lite lite dock, en liten kalkonbit och potatismos. Pumpkinglassen var dock en riktig höjdare. Pumpa saker smakar precis som pepparkakor :)

Efter lunchen  åkte jag och grandma hem igen, jag tvättade lite och somnade till ett tag. Tiden går så snabbt när man har... .. inte gör något alls. Så det var dags att möta P&M vid skolbussen, vi lekte lite sen gick vi upp och gjorde läxor och lekte lite mer.

Klockan 18 blev det middag som vanligt. Jag gillar att Grandma är här, för hon gör så mycket mat. Ett minuspoäng för att hon förstör massa goda saker med marshmallow och ost. Men om man ser på det stora hela är det god mat. Jag äter ju faktiskt allt nu för tiden. Det är inte som när jag var liten :)
Vid middagen säger Joanne att det är scoutmöte klockan 19, bra att man får veta saker i tid här. Men jag blev glad, för jag slapp följa med, så jag har njutit av lite oväntad fritid. Ska börja kolla på säsong fyra av vänner, har kollat igenom tvåan och trean här redan :)

Dagens träning - 40 min löpning
Dagens måltid - massa gott
Dagens höjdpunkt - oväntad fritid
Dagens köp - none
Dagens väder - runt 7-8 grader, soligt med enstaka moln
Dagens jobbpass - 7-12, 15-19 tot. 9 h


!Felfria låtar!

Band of Horses - "The Funeral"Coco Rosie - bästa man kan se live!
The Boxer Rebellion - "We Have This Place Surrounded"
The Bravery - "An Honest Mistake"
Coco Rosie - "Werewolf"
Coco Rosie - "By Your Side"
Coldplay - "The Scientist"
Coldplay - "Clocks"
Death Cab For Cutie - "I'll Follow You Into The Dark"
Death Cab For Cutie - "Lack of Color"
Death Cab For Cutie - "Transatlanticism"
Editors - "Bones"
Electric President - "Insomnia"
Imogen Heap - "Hide & Seek"
Imogen Heap - "Just  For Now"Death Cab For Cutie - ett måste
Jeff Buckley - "Hallelujah"
Keane - "Everybody's Changing"
The Killers - "Mr. Brigthside"
The Knife - "You Make Me Like Charity"
The Knife - "Heartbeats"
The Knife - "Pass This On"
Laleh - "Det är vi som bestämmer"
MIA - "Paper Planes"
Modest Mouse - "Float On"
Modest Mouse - "The View"
Muse - "Starlight"
Oasis - "Live Forever"MIA - såå bra
Paolo Nutini - "Autumn"
Patrick Park - "Something Pretty"
Patrick Park - "Life's A Song"
Placebo - "Follow the Cops Back Home"
Radiohead - "Creep"
Razorlight - "America"
Röyksopp - "What Else Is There"
Robyn - "Cobrastyle"
Robyn - "Handle Me"
Robyn - "Who's That Girl?"
Silversun Pickups - "Lazy Eye"
Silversun Pickups - "Rusted Wheel"Silversun Pickups - ett måste
Silversun Pickups - "Well Thought Out Twinkles"
The Thrills - "Big Sure"
Youth Group - "Forever Young"


Mina absoluta favvolåtar, kanske har missat någon. Har heller inte tagit med så många "nya" låtar då jag måste se om dom håller i längden. :D


I'll follow you into the dark

Dom spelade en av dom vackraste låtarna i världshistorian på 90210!


Champagne Supernova

Onsdag idag då, för dom flesta som läser detta kommer det vara torsdag men det skiter jag i. Dagen har faktiskt vart bra, och den har fått mig att ändra inställning lite. Nu ser jag mig kunna bo här i ett år, även om ett år är riktigt långt. Jag tror det är för det beröm jag fått för mitt arbete. Jag kände redan igår att det gått riktigt bra, jag börjar faktiskt lära mig knepen med barnuppfostring :) När jag gick ner för att möta P&M vid skolbussen mötte jag Joanne som kom hem tidigare idag, hon berömde mig för att jag lyckats spela ett spel med P&M igår kväll i en hel timme utan bråk. Jag blev glad, att dom faktiskt ser att jag lyckats.

Dagen var inte så värst bra egentligen, fick ödsla all min tid på att köra runt grandma, eller mycket av min tid. Den tid jag fick över gick åt ett prison break avsnitt och lite sömn. Det fortsatte med att Matt fick en riktig humörsvängning, en sån som jag bara sett honom få. Jag tror det helt ärligt är pga Joanne, hon gör allt så krångligt. Han får aldrig sånna humörsvängningar med mig. Efter middagen var alla på bra humör igen, och vi fick mycket gjort. Vid klockan 19 åkte Joanne, John och grandma på deras föreläsning, jag kan inte minnas om jag berätta vad det är för föreläsning, det är tydligen någon känd kille som berättar hur man uppfostrar monster till barn.
Eftersom vi gjort läxor flitigt fick vi en hel timma att spela monopol som just nu är det vi gör. Dom har typ 2-4 dagars perioder där dom har en viss grej vi leker, monopolperioden gillar jag. Allt jag gör är att ligga på en matta och slå en tärning lite då och då, och det blir sällan bråk.
Jag fick dom i sängs i en mycket godkänd tid. Kände mig stolt, och fick lite beröm när päronen kom hem.

Dagens träning - none
Dagens måltid - donken, pasta
Dagens höjdpunkt - fick beröm
Dagens köp - lunch
Dagens väder - runt 5 grader, soligt
Dagens jobbpass - 7-9, 15-22.00. tot. 9 h

1 US-dollar = 8,16980115 svenska kronor

Restid:394 dagar(Resan har pågått i 45 dagar)



Laleh & Robyn

LalehRobyn
Både Laleh och Robyn släpper nytt inom kort, två svensk stoltheter.


Lonesome Swan

Yeah, igår var det många som besökte min blogg, inte sen 23 oktober har så många vart inne på min blogg, fortsätt så..

Mmmm, Tisdag idag, en dag som alla andra. Har känt att jag löst mina uppgifter bra idag och P&M har också vart bra. Men ett år till, här, med denna familen. Det känns inte så trovärdigt, men tiden går ju snabbt, vi kanske börja komma mer överens om ett tag. Jag får hoppas på det iallafall. Jag vill verkligen inte hem till Sverige och inte byta ställe. Jag menar, det är inte överallt man blir kompis med någon som bjuder på lunch :) Tack för den goda kycklingen Matilda, lite kul med något annat än gröt. Det finns inte ord som berskriver hur mycket jag vill åka till NY just nu. Jag längtar, bara komma bort ett tag. Nu ska även Jenny med, det blir skoj.

En dag som alla andra betyder, upp klockan sju, fukost, leka, skola. Sen iväg till Y med Matilda. Sen vara hemma vid fyra när skolbussenkommer och leka, göra läxor och öva instrument til klockan 8.30. Skönt när grandma är här faktiskt, för då slipper jag laga mat, idag bakade hon svenska kanelbullar också :)

Älskar Glasvegas!

Idag blev det som sagt en lunch med Mailda hemma hos henne, vi planera lite NY, vi ska gå på musikal :D Förhoppningsvis Billy Elliot, annrs Lejonkungen eller något annat skoj. Musikal på Broadway :) Men jag längtar mest till att få åka skridskor.

Och idag kom en snutt av Sir Duke framfört av Stevie Wonder på tv:n, skanar er där hemma, och dig i Spanien, fast du läser ju inte min blogg.

Kram Kram, kanske ringer hem imorgon. :)

haha, vilket otroligt tråkigt inlägg jag skrev nu.

Dagens träning - löpning 25 min, styrka 20 min, simning 30
Dagens måltid - kyckling
Dagens höjdpunkt - träna
Dagens köp - proteinshake, latte
Dagens jobbpass - 7-9, 16-21.00. tot. 7 h


Det snöade ...

Det snöade nyss, inte så mycket, men ändå.Snöflinga




A Foggy Day

Vid middagsbordet. Joanne säger: - Ohh Robin, bara så du vet så kommer det här bli en busy vecka. Du ska bland annat köra grandma till någon lunch grej i någon kyrka, och sen köra henne en annan dag till thanksgiving lunch i P&M skola. Båda luncherna är på min "fritid". Igår fick jag reda på att jag ska jobba kommande lördag också, mellan 13 och läggdags.. Jag jobbar mer än vad man får enligt lagen, jag vet inte hur man ska säga till dom. Jag passade på att tillägga att jag har Au Pair möte på onsdag, - Nej det går inte, säger Joanne på engång, vi ska på en föreläsning på onsdag kväll. Jag kan tänka mig att det såg ut som om jag sålt smöret och tappat pengarna. Vilket jag tror alla såg men uppfattade fel för Joanne sa, - Men det är lugnt, vi säger bara till Diane (LCC) att du jobbar, hon kommer förstå.
Men det kanske är så att jagsåg fram emot au pair mötet lite granna, eftersom jag skulle jobba så gått som alla andra timmar denna vecka har att erbjuda. Att få komma bort lite, träffa au pairer, men nej. Jag kanske får gå på mötet i december, kanske ?

Igår ville jag typ bara åka härifrån så fort jag kunde, bara byta familj med en gång, jag trivdes inte. Allt kändes bara piss, dom bara klagade på saker hela tiden, och jag kunde väl känna att jag inte lyckats så hundra procentigt bra som jag önskat. Men det mesta dom klagade på var inte änns mitt fel. Allt fortsatte i morse, då kollade dom igenom en läxa som Matt skulle lämna in samma dag och som jag och han gjort. Den var skitsvår med massa gramatik och skit, så vi gjorde så gott vi kunde när vi gjorde det, och jag kommer ihåg att jag sagt till John att han borde kolla igenom det vi gjort för jag trodde inte allt blivit rätt då jag inte är den bästa att göra gramatikläxor på engelska med.
Iallfall, imorse fick jag en utskällning av Joanne för att jag inte "sagt" till att jag inte var helt hundra på att allt var rätt, så jag berättade att jag sagt det till John, och då mumlade hon lite för sig själv, - John borde ha fixat detta och blabla.. Några sekunder senare kommer John och klagar på samma sak, varför hade jag inte sagt till någon av dom att rätta. Då var jag så sur så jag svara inte.
Jag har kommit på att barnen är inte det som är värst i denna familjen.

Vi kom iväg till skolan i extra lagom tid då vi hade vår lilla insident förra fredagen. Sen fortsatte jag mot Matilda och sen Y. Vi tränade som vanligt, de är kul att komma ifrån huset och alla.

Eftersom det var en kort dag idag så blev det nästan på direkten ner och möta Peter som kom med skolbussen, Matthew blev upphämtad av John, dom skulle till tandläkaren. Så jag och Peter lekte en massa, sen gjorde vi hans läxor, som idag bara bestod av matte, han brukar ha hur mycket som helst annars. Sen kom Matt så då lekte vi ännu mer, det blir en jäkla massa konditionsträning på måndagar.
Vi hade i llafall kul, alla skötte sig. Vi fortsatte hem och övade på instrumenten, lyckades få dom att träna länge med mina små knep. Sen spelade vi monopol, ett Trans Formers monopol :)
Vi spelade till middagen, sen åkte John och Peter iväg på Cub Scout, jag och Matt pluggade lite Jamestown, lärde mig en hel del. Jag visste inte att Pocahontas funnits på riktigt.

Och nu är det kvällen :)
Och just nu trivs jag i familjen, jag känner att jag gjort ett bra jobb idag, och vi har haft kul.

Dagens träning - löpning 30 min, styrka 40 min
Dagens måltid - någon slags fisk
Dagens höjdpunkt - at allt känns helt okej nu.
Dagens köp - proteinshake
Dagens jobbpass - 7-9, 13.30-21.00. tot. 9.5h

1 US-dollar = 8,00608462 svenska kronor



City Talks

Hej hej...

Jag vet att jag inte skrev igår, jag är ju inte dum. Om ni undrade alltså..
De var bara för att jag jobbade till 23, så jag orkade inte..

Så vad gjorde jag igår? Jag sov ett tag, sen åkte jag och tränade, sen blev det jobb. Jag började vid fyra och vi spelade lite Nintendo DS, sen åkte vi och handlade mat på Deli Italiano, de ble någon köttbullsmacka av något slag, inte så värst god. Sen tittade vi på film, Iron Man, inte riktigt min typ av film, men den var okej.
Efter det var det sängdags, vilket inte gick så jättebra, dom höll på tramsa och dumma sig ett tag, men dom han somna innan föräldrarna kom vid 23 iallafall. Och då var inte Joanne så glad för jag glömt sammla  spelen och ipodarna. De var typ som att hela världen höll på att gå under, jag försår int varför hon gör så stora grejer över allt.
Jag somnade iallafall tillslut.

Söndagen har varit mycket bättre, för jag har vart ledig, finns inget som går upp mot en ledig dag. Jag och Matilda satt oss på metron mot D.C. och Georgetown, där vandrade vi omkring ett tag innan vi mötte upp Ida från au pairskolan och hennes två vänner. Sen åt vi lunch på Johnny Rockets, det blev en tonfisksmacka. Det var superskoj att träffa Ida igen och hennes kompisar. Efter lunchen gick vi in på Urban Outfitters där jag och Matilda redan varit, så det blev typ totalt en timme inne på Urban idag, men man kan aldrig få för mycket.

på Johnny Rocketspå Johnny Rockets


Sen tog vi metron hem igen, och nu sitter jag här och ser inte fram emot en ny arbetsvecka. Vill ha massor utav helger, på raken.

Hej hopp gummisnopp.

wemissyourobin.blogg.se

bild från wemissyourobin.blogg.se

Jag tyckte bilden var så fin ;) kommer från min favvoblogg, wemissyourobin.blogg.se
Skulle tro att det är Anna som gjort den.
Tack för alla fina inlägg ;)


The Giraffe

En fredags kväll som denna ska jag spendera i mitt rum i källaren, ska kolla på lite vänneravsnitt och äta chokladbollar tills jag somnar. Känner inte alls för att göra något, skulle egntligen till Tysons och kolla på bio med några sydafrikaner, den nya bondrullen, men nej, jag vill sörja lite :)
Imorgon kväll ska jag jobba också, kul att man får reda på det kvällen innan, för jag skulle ju faktiskt kunna ha planer, typ gå ut i D.C. eller något annat roligt. Sen efter jag fick reda på det så tänkte jag kolla vilket datum vi skulle ha hela grannskapet över på middag, för jag var lite osäker om det var lördagen 6 deceber eller 20, tur var det att det var den 6e, för jag passade även på att säga att jag ska på Oasis den 20 december. Då fick jag en utskällning, jag måste säga till innan jag bokar, runt jul kommer det ju vara mycket och då kanske mamma joanne och pappa john vill gå ut och äta.. Jag jobbar ju bara mellan 7-10 h Mån-Fre så varför inte jobba varje jävla lördag kväll också :D

Dagen har inte varit rolig, började med att vi kom till skolan försent, orsaken enligt mig var att Peter var borta i ca 5 minuter när vi skulle göra oss redo, och huset som är ganska stort tar en evighet att leta igenom, och det går inte att skrika väldigt högt, -PETER!! För dom här pojkarna förstår inte att dom ska komma då.. När jag väl hitta honom så sa han att vi måste vänta på pappa. Sen kom John och dom började rätta matteläxan, minuterna gick. Vi kom iväg till slut, inte så jättesent, men det var regnigt, och när det regnar så är trafiken mycket värre av någon anledning, typ för att amerikaner inte vet hur man kör bil. Iallafall, vi måste ta oss förbi ett trafikljus där man oftast får stå i fem minuter och vänta, idag stod vi där 15 minuter, sen kom vi till skolan en minut försent. Och vilket jävla liv det blev, pappa john var även med och lämna P&M i skolan för jag skulle köra honom till posten efter så han kunde posta ett brev. Så han om någon såg hur trafiken var. Hela förmiddagen fick jag höra att jag måste se till så dom kommer till skolan, det är mitt ansvar, bla bla bla.. Både från John och Joanne, jag pallade inte lyssna till slut så jag stod bara och nicka och sa yes, yes.. I'm sorry...
Det kan även vart så att pappa John sa att jag inte kommer få använda bilen på min fritid om jag inte ser till att dom kommer i tid, jag vet inte säkert, för jag stod som sagt och nicka för han predikade i en evighet och helt plötsligt hör jag orden, -bla bla...loose you driving...någonting.. Men jag är inte säker.. Om det är så, så är det tack och hej för mig. Det känns som dom har en au pair så dom kan skylla allt på den.

Så idag blev det ingen träning eller något annat för den delen, jag tvättade lite och sov och tittade på Californiacation, jag var lite deprimerad men inte så farligt, jag längtade inte hem iallafall :)
Sen kom P&M hem och allt var super helt plötsligt, dom lyssnade på mig och gjorde vad jag sa, det händer inte alltid. Jag frågade vad som hände när dom kom försent, men inget hade hänt, ingen märkte att dom smög in hela en minut försent, så det var skönt. Sen lekte vi massa tills det blev mörkt, blir mörkt så tidigt nu, typ 17.30 är det mörkt. Sen kom Joanne hem och alla var på bra humör helt plötsligt och vi hade en trevlig middag och en trevlig kväll, så nu är allt bra igen. Jag önskar det bara kunde stanna på en nivå hela tiden, antingen bra hela tiden så man kan känna jippi vilken ra familj, eller dåligt så man har en anledning att byta familj.

Men allt är bra nu iallafall, så mamma du behöver inte ringa eller oroa dig ;)

"The Giraffe" - Honey Is Cool - slumpades fram idag, passar väldigt bra då jag har varit en giraff i ett spel dom har.

Men det blir som sagt en myskväll med mig själv, Phoebe, Ross, Joey, Chandler, Monica och Rachel. Doms står btw. i ordning efter hur roliga jag tycker dom är.

Dagens träning - none
Dagens måltid - köttbullar och potatismos, med lingonsås. igen :)
Dagens höjdpunkt - myskväll
Dagens köp - none
Dagens jobbpass - 7-11, 15-21.00. tot. 10h



What Else Is There ?

Igår - finns inga ord.
Idag - maybe there is a god.

Min dag har varit bra med andra ord, en av dom bästa kanske. Peter hade en field trip till Philadelphia med klassen, så han och pappa john åkte innan vi andragått upp. Sen åkte mamma Joanne, så det var bara jag och Matthew. Grandma låg uppe och sov, lycko. Matthew är mycket skönare att ha att göra med när det inte är så många människor runt omkring honom. Vi åt och titta lite på tv, sen åkte vi till skolan, alltgick smidigt och utan bråk och tjaffs.
Jag fortsatte direkt mot Matilda, annorlunda med denna dag var att istället för att vi svängde höger på route 7 mot Leesburg, åkte vi vänster och mot Vienna där vi hämtade upp Jenny. Sen fortsatte vi ännu mer söder ut, vi åkte kanske i 50 minuter, sen såg vi det, den stora blå byggnaden, IKEA! SVERIGE! HOME!

Vi tog ett varv på IKEA, sen åt vi, svenska köttbullar, sen tog vi ett till varv på IKEA innan vi gick in i den svenska lilla butiken där dom har massa svenska saker, godis, knäckebröd, pepparkakor, sill, kaviar och mycket mer.. De blev en hel del där, handladeför 50 dollar någonting till familjen, sen för 20 någonting till mig..
Sen åkte vi till ett outlet precis brevid, vi hade inte så mycket tid så vi gick direk till Quicksilver, jag handlade en skjorta, en tröja och en keps, de var sååå billigt.. Sen såg jag en Hollister butik på andra sidan, så vi skuttade dit, köpte en tröja. Sen var vi tvungna att åka hem igen, och de var nog bra.. Jag tror jag betalde 70 dollar totalt för kläderna, vilket är ungefär 550 kr, typ ?

Hollister tröja - 20 dollarQuicksilver skjorta - 20 dollar
Quicksilver tröja - 20 dollarQuicksilver keps - 10 dollar


Sen mötte jag Matt vid skolbussen, vi lekte lite, sen gjorde vi läxor, grandma gjorde middag. När Matt fick reda på vad jag köpt var det väldigt lätt att få honom att göra det man ville utan tjaffs. Man säger bara, - There'll be NO swedish candy if you don't... Och en sekund senare gör han det. Så han fick en giffel som belöning.

Så dagen har varit bra, både med mina kära vänner ;) och med min ibland helt okeja familj. En dålig sak, det har typ regnat hela dagen, men det var lite mysigt. Lyssnade på julmusik från IKEA, Jenny gillade det inte :D

So.... What else is there ? Röyksopp har gjort den låten, Karin Dreijer från The Knife sjunger. Och Robyn spelar på Medis den 27 November tillsammans med massa andra band i någon slags välgörenhetsgala om ni inte visste det, så om jag var i Sverige så skulle jag verkligen gått på det. Kostar bara 100 kr eller något sånt.


Dagens träning - none
Dagens måltid - köttbullar och potatismos, med lingonsås.
Dagens höjdpunkt - IKEA
Dagens köp - Kläder för ca 550kr, godis och annat från IKEA ca 200kr och någon kaffe ;)
Dagens jobbpass - 7-9, 15-21.00. tot. 8h

IKEA

IKEAIKEA - HOME


Idag har jag varit på IKEA med Matilda och Jenny, det blev köttbullslunch och massa godis. Såg Mor och systers fina kommentar att det var på väg ett paket till mig, så det blir mycket gott, jag kan ha på lager ;)


Candy Store

Åhh herregud, denna ungen är skickad från satan själv, eller från en annan planet där det bara finns små satungar. Det kanske skulle funka med någon slags medicine för ungar som har allvarliga problem med sina moodswing.
Jag såg fram emot denna dag som skulle bli en skön dag med lite jobb, det blev visserligen inte så mycket jobb men en jobbig dag. Matthew har vart helt hopplös sedan grandma kom, just nu har jag dörrar som slås igen och massa skrik, jag orkar inte blanda mig i det, borde jag? Jag tänker såhär, hade jag vart förälder att jag velat sköta det själv, för jag skulle skämas om min au pair skulle behöva vara med och se hur misslyckad uppfostran av barnen varit. Men men, jag ska inte klaga, för rubriken till inlägget passar väldigt bra till ad jag har i rummet intill. Eftersom Matt inte sköt sig så sa mamma Joanne att jag skulle gömma allt hans godis från trick or treat, och de är myyyycket ;P

Annars då, jo lite fritid blev det ju idag, kickboxning på Y stod på schemat. Jag åkte till Y med Matilda, som vanligt ;) Kickboxningen börjar bli rolig, andra gången nu, så jag har fått in tekniken lite.. Sen blev det ett avsnitt av Gossip Girl, hoppas allt löser sig för Little miss Humphrey, hon är cool. Läste även att Snoop sammarbetar med Robyn på hennes nya album, hoppas det kommer snart, när var det hon släppte senast? 2005? Aja, de är ju fortfarande grymt, men lite kul med nytt..

Jag vill verkligen komma ifrån lite, resa, längtar till NY, bara en månad.

Joseph Arthur - "Candy Store"

Dagens träning - kickboxning 1 h
Dagens måltid - lax
Dagens höjdpunkt - kl. 08.30 - 16.00
Dagens köp - none
Dagens jobbpass - 7-8.30, 16-21.00. tot. 6.5h

1 US-dollar = 8,09801841 svenska kronor



När löven faller


Svar



Postat av: helena

fy faaen va mysigt :) ååh vad anundsjuk, det lär vara hur mysigt som helst. Vilken jul-känsla man fick nu :D brykar det snöa i washington?

2008-11-12 @ 09:52:32

Svar: Det brukar snöa här, men inte så mycket, förra året hade det inte snöat så mycket. P&M har 5 snowdays i skolan, men förra året hade dom inte behövt tagit ut alla, så dom fick sommarlov tidigare. Men snön brukar ofta komma i februari. Den smälter även väldigt fort.


Postat av: Groovy

Åhh vad mysigt det låter. När firar ni Thanksgiving? Det är väl precis innan jul eller? Det har jag alltid velat gjort!
Kram

2008-11-12 @ 10:59:10
URL:
http://vante.blogg.se/

Svar: Vi firar Thanksgiving sista torsdagen i november, så det är om 15 dagar.


Parenting Never Ends


Oops I did it again, slumpade min rubrik idag som vanligt, hamnade iallafall på Hello Saferide, som är grymt bra btw. sen kom jag på låten "Parenting Never Ends", passar in bra eller vaddå? Eller de vet ni ju inte riktigt efter som ni inte läst klart det jag har att skriva. För er som inte är så bra på engelska, jag är själv en utav dom så jag ville inte låta snoffsig, men iallafall "Parenting Never Ends" betyder "barnuppfostran/föräldraskap slutar aldrig", typ..
Därför tänkte jag skriva en liten dikt jag kom på idag, nej skoja bara.. Jag brukar ofta känna att jag har ett otroligt ansvar för att uppfostra och leka med P&M när vi är med någon av/eller med både John och Joanne, jag känner att dom måste vara helt slut efter jobbet så jag måste leka och göra läxor hela kvällen så dom kan vila. Och det känns även som dom förväntar sig det, men igentligen så borde det vara som så att jag borde låta dom vara "föräldrar" när dom väl är hemma. Nu är det iofs att P&M behöver minst två vuxna människor som kollar till dom eller hjälper dom hela tiden, jag börjar inse hur otrolig "inte självständiga" dom är, dom är så bortskämda. Egentligen skulle det inte behövas någon au pair, jag borde inte behöva jobb så mycket som jag gör iallfall, för när pappa John är hemma så är det ju någon i närheten om typ en olycka händer, P&M borde inte behöva ha någon som kollar till dom var 20 sekund, dom går i 4an och 5an. När jag gick i 3an gick man hem själv från skolan och var hemma tills någon kom, man var ofta själv, jag var ute och cyklade omkring med mina vänner långt hemifrån när jga gick i 4an och 5an..
Jag gled lite in på fel spår, men de jag ville säga är att föräldrarskap är en livstil, medans jag har au pairandet som ett jobb, det känns lite sm jag är en av föräldrana, att det inte är ett jobb jag har. Jag har inga speciella tider jag jobbar jag bara förväntas vara där typ hela tiden. Men men, sånt är livet.

Jag kände lite att jag var tvungen att skriva om det här ämnet då rubriken slumpades, ville inte låta negativ ;P Jag trivs ganska bra ändå, tror jag iallafall, det känns inte som jag vill byta familj, vilket många andra gör, så jag kan inte ha det så jobbigt. Typ dom flesta som åkte samma datum som mig byter familj, eller många iallfall, har hört att typ varannan au pair byter familj, jag trodde inte det var så vanligt.

Min dag har varit som alla andra, börjar bli lite smått jobbigt att skriva samma saker varje dag, jobba, träna, jobba, sova.
Idag blev det ju som sagt lite extra arbete då Joanne var ledig och ville ha hjälp med att städa huset, lite jobbigt att man inte fick så mycket fritid, men jag kände att de behövdes dammsugas och städas lite överallt, lite äckligt på vissa ställen, dom är så slarrviga. A just det, vi bokade hostel i NY idag, se inlägget nedanför.

Nä nu orkar jag inte slösa mer tid på denna blogg, läsarsiffrorna går ju ändå inte upp. Men jag måste säga att den blev lite småfin med löven. Har redan en juldesign färdig, men den blev inte lika bra så jag måste jobba på den.

Dagens träning - styrka 40 min, simmning 30 min
Dagens måltid - Fajitas
Dagens höjdpunkt - none
Dagens köp - protein shake och en snickers
Dagens jobbpass - 7-9, 13.30-21.30. tot. 10h

New York - Bokat



Nu har jag och Matilda bokat vårt hostel i NYC, vi kommer bo alldeles vid central park. Vi åker fredagen den 12 december och kommer hem på söndagen. Vi ska åka skridskor i central park och gå runt och fota julen i NY. Jag ser verkligen fram emot det. Sååå mysigt..


Hello Sunshine


Den nya veckan har börjat, en vecka som innhåller, Veterans Day, besök från grandma, och förmodligen massa annat skit. Imorgon är det då Veterans Day fick jag reda på idag, har ingen aning om vad som händer då. De jag vet är att P&M går i skolan som vanligt, men Joanne är hemma från jobbet. De passade perfekt tyckte hon, för då kan ju vi städa hela dagen, för på onsdag kommer grandma. Ja, vad roligt för mig, städa på min fritid.
Joannes mamma ska stanna här i tre hela veckor :O, hoppas hon är snäll. Jag förstår inte vad hon ska göra när Joanne och John jobbar, bara hänga i huset? Hon lär väl inte köra bil, eller? Johns stypappa som ser ut at dö vilken sekund som helst kör bil, så kanske..

Annars då, jo det är bra. Dagen började som vanligt, sen ett pass på Y med Matilda, sen hem igen, tvättade lite av mina egna saker för en gångs skull, en kom P&M hem, dom har ju kortdag på måndagar, vilket betyder att jag har långdag. Vi gick till deras "fort"dom byggt i helgen, och fortsatte att fixa där, de var lite småkul faktiskt, även om jag lyckades börja blöda på hela händerna. Sen gjorde vi massa läxor och annat. Började med middagen, sen åt vi. Efter middagen körde jag Matt till sitt Cub scout möte, jag ver med, haha, vilka jävla nördar det finns i hans grupp.. En asiat som knappt kunde prata men han kunda allt mellan himmel och jord. Dom fick lära sig att vika den amerikanska flaggan och massa annat, helt plötsligt började alla svära någon ed, alla föräldrar också, den var typ en minut, så jag stod där och började typ asgarva för att jag inte kunde den, de blev inte bättre av att Matt såg att jag inte kunde och började småfnissa åt mig. De kändes som när vi var på bio i Pattaya och alla reste sig när kungen kom på duken.

Sen for vi hem, kände att jag gjort ett bra jobb, fick Matthew att göra massa läxor idag också så jag fick beröm av mamma Joanne. Matthew sa även, -you're like the best driver ever. När jag parkerade bilen. Så dagen var bra fram tills nyss, för då kom Joanne och skällde lite på mig, Matt hade glömmt sin keps på Cub Scout, oops..

Hej Svejs

Dagens träning - löpning 30 min, styrka 45 min
Dagens måltid - kött och POTATIS
Dagens höjdpunkt - protein shake
Dagens köp - protein shake och en snickers
Dagens jobbpass - 7-9, 13.30-21.00. tot. 9.5h

1 US-dollar = 7,8200757 svenska kronor



Sun It Rises

Nu sitter jag här, med ett svart X på vardera hand, som jag försökt skruba bort, men man ser fortfarande lite av dNågra Corona blev det igår.om. De lät ju lite sorgligt, men är det de? Visst de betyder att jag inte fick dricka inne på krogen, men de betyder ju också att jag vart ute och festat :) Och när det är B-days så bjuds de ju på alkohol i mängder, så man fick ju dricka lite innan helt enkelt. De känns som jag skriver i gåtor, gör jag det?

Jag sitter och tittar på mitt "Vi kommer sakna dig" kort som jag fick på avskedsfesten den 3 oktober, har hängt upp det på min anslagstavla ovanför skrivbordet. Min "Robin - we love you" t-shirt hänger uppe på väggen i för en av dom fula tavlorna jag har. Jag vill göra mig av med den feta datorn som tar upp hela rummet också.
En latte :)
Mmmm, en klunk latte från Starbucks, så gött! Köpte mig även en tonfiskwrap som jag åt upp på direkten, första gången jag åt tonfisk sen jag kom till US, helt sjukt, annars blev det väl en burk per dag minst när jag var hemma.

Iallafall, vi hade trevligt igår, iallafall jag, :) Först ett trevligt litet party hos Juliana, med argentinska små piroger och lite annan smaskig mat, samt världens godaste chokladtårta. Först fick jag en lite skitbit av tårtan, så jag var lite sur, men så ville inte Jenny ha hennes så jag åt den, och sen fick jag en ännu större bit, för Juliana "tvingade" mig. Ni förstår inte hur god den är, jag ska ha den på min födelsedag, så ni får komma om ni vill smaka.
Efter några glas vin och några öl så forsatte vi mot metron, och åkte in till D.C. där vi vandrade till Black Cat, som jag tycker är ett mycket bättre ställe än Ultra Bar iallafall. De påminde lite om Debaser Slussen fast med lite hårdare rock samt äldre rock på dansgolvet. Vi hade lite otur med timeingen på vägen hem med metron, fick vänta 20 minuter på ett ställe och 15 på ett annat, vilket betyder att jag kom hem vin 04.30 imorse. Men de var värt det. Ångrade dock lite att jag bestämmt med Ema att vi skulle prata på skype klockan 10, var suuuper trött då. Men de var skoj ändå.

Idag har jag bara haft dagen för mig själv, så jävla skönt, man behöver verkligen det, slappade och höll på med datorn till klockan 14.30 sen åkte jag till YMCA, körde ett pass, sen förbi Starbucks köpte min latte och wrap, och nu sitter jag här. Ska kanske kolla på en film, eller några vänneravsnitt.

Just det, fick reda på att Great Falls har massa kändisar, dom bor överallt här, mass kända sportprofiler som spelar för dom olika lagen här i D.C. Ryktas om att Capitals svensk Michael Nylander bor väldigt nära här. Får ta reda på det. Sen kom jag och Matilda på att vi tillhör samma Country Club, så somaren ser lite bättre ut nu. Vi kan ha playdates vid poolen, eller golfranchen.

Nyllet

Grattis på fars dag far!

Just det, har ändrat lite i designen på min blogg, hoppas ni gillar det, för de är nämligen så det ser ut här nu.

ciao

Juliana's B-Day


Jag och födelsedagsbarnet.





Close To Me


Tredje dagen på raken som jag klätt mig i kortbyxor och t-shirt, de har nämligen varit varmt här, ca 25 grader celcius. Jag klagar inte om man säger så, fruktar dock för somaren då de blir riktigt varmt och kvavt här..
Helgen är här, thank god!, Sovmorgon och tid för mig själv.

Vaknade dock vid nio då de börjar klingkas på pianot här ovan, så jag satt på min ipod och lyssnade på mitt nya Hello Saferide album Dom är sköna, lite ledsen att jag missade dom när dom spelade i House of Sweden här i D.C.
Sedan gick jag upp och åt frukost, sen bar de väg till bortamatchen, sista matchen för säsongen för P&M, dom sa att de var mot dom som ledde, men jag tror inte det för vi ägde. Go Cugini! Vi vann med 5-0, och Peter fick till en riktig dunderträff som träffade ribban, de ledde till ett mål.

Sen fick jag äntligen lite tid för mig själv, har inte funnits mycket för de sen jag kom, tänkte åka och träna på Y, men de var tydligen stängt för en Gala, så de blev lunch på Donken istället, och om de var gott :P
Sen blev det en kaffe på Starbucks och så hämtade jag ut pengar i en sån här otroligt cool drive thru, som på donke fast banken.. Och sen dess har jag tagit det lugnt, ska sart till min granne på B-day Party, som förmodligen leder till Black Cat i D.C. och en sen sänggång. Har dock ett viktigt samtal vid 10 imorgonbitti, så jag måste vakna då..

Såg på facebookgruppen för dom som åkte som au pairer samma datum att flera stycken har/eller ska byta familjer vilket blev en liten chock, igår fick jag reda på att Ida ska byta, hon bor ganska nära mig så de är lite tråkigt, har bara hunnit träffa henne en gång sen vi kom till familjerna. Hoppas allt löser sig för dom som byter, blev lite småsugen själv, just för att komma till något nytt ställe, se mer av USA men så får man inte tänka. Jag trivs här!

ciao

Rolig och härlig låt att dansa till om man är på Halloweenparty i USA!



Paycheck


Ohhhh my god! Gjorde min nya teknik med att hitta en bra rubrik, den när jag bara slumpar i min musikmapp. Pilen kommer på Placebo denna gång, sa jag dubbelklickar mig in till Placebo, där finns nio olika mappar, kommer till albumet "Placebo - 10th Anniversary Collectors Edition", och sedan hamnar jag på låten "Paycheck". Och passar inte det bra när det är fredag, vilket betyder paycheck, löning. Ibland händer sånna övernaturliga grejer mig. Som t.ex. hur många gånger har jag inte kollat på klockan och den är antingen 11:11 eller 22:22, och jag tänker "Nu tänker någon på mig, jag kommer säkert få ett sms snart" inom någon minut kommer ett sms. Jag LOVAR, de har hänt minst tre gånger. :)

Annars är det bra med mig. Förstår inte riktigt att jag har varit borta så länge, man blir så konstig när man tänker på det.Typ som när min syster Sophie sitter och tänker på rymden och hur människor kan åka till månen. De är så jag känner när jag tänker på min tid här, de känns som de var superlänge sen jag hade min första helg här och vi var och red på hästar, men de känns inte som det var så länge sedan jag var hemma.. Ahh jag vet inte, blir som sagt lite knäpp av att tänka..

Jag fortsätter med min dag.. ..Planerna var att lämna P&M i skolan och sedan hämta Matilda och åka till Y och köra ett pass, men ca en halvtimma innan vi ska åka säger Joanne, -har John sagt att du måste hjälpa honom idag? Jag ba, -öhh va??
John har lyckats fått punka på sin Lexus så jag var tvungen att hjälpa honom byta däck, sedan åka efter honom med min bil till en verkstad och försöka få det fixat, men väl där hade dom inga sånna däck, så jag åkte efter honom till ett Lexus köpställe i Chantilly, långt härifrån, väl där fick vi vänta i en och en halvtimme tills dom fixat bilen. Sen åkte vi hem, jag efter honom i min bil. Om ni undrar vad min funktion i det hela var, för de undrade nämligen jag. Jag skulle åka efter honom för att i fall att han skulle behöva lämna in bilen en längre stund så skulle vi åka hem emellan. I detta fallet fyllde jag ingen funktion, så hela  förmiddagen var bara en massa onödigt körande efter John, de positiva var att på de här Lexus stället hade dom olika väntrum, ett tv/fika rum och då menar jag inte ett vanligt fikarum, de var grymt lyxigt, med allt gratis för sina kunder, olika sorters donuts, frukter, kaffe, läsk och mycket mer.. Sen hade dom ett sportrum där dom visade massa matcher på olika tv. Sen ett datarum med massa datorer.

Pappa John när han byter däck :D
John sitter i skräddarställning när han byter däck, :)
 De såg så roligt ut att jag var tvungen att ta en bild.


Jag som var mest sur för att jag inte han träna lyckades ändå klämma in ett pass, de var verkligen in hämta träningskläder, ut och in i bilen, köra som en galning till Y, sen träna som en galning, sen hem igen och möta P&M vid skolbussen.. Sen hade vi en mysig kväll, med besök från California, ant Sue var här och hälsade på, eller hon är här.. Vi tittade på filmer från familjens resa till Sverige, de var jättekul, man fick lite Sverigekänsla.. Jag pratade även med Mamma och Pappa idag, de var kul, dom lovade att skicka godis, för Matt har tjatat om lösviktsgodis sen jag kom, och de är bra att ha som hot. Gör du inte som jag säger blir det inge godis..

Imorgon blir det utgång förhoppningsvis, Julianas B-day. Hoppas hon har alkohol på kalaset så man kan förkröka lite iallafall.. De blir nog roligt vilket som. Efter en riktigt tuff vecka så tycker jag att de ska bli skönt med lite nöje med kompisar. Jag har faktiskt jobbat hårt, mer än vad man får..


Dagens träning - styrka 30min, simnig 20 min
Dagens måltid - turkey, sweet potato
Dagens höjdpunkt - Just nu ;)
Dagens köp - none
Dagens jobbpass - 7-13, 15-21.30. tot. 12.5h

1 US-dollar = 7,89571342 svenska kronor




Matt's favvo sång, den är ganska bra.


Stand Up



Hade inte någon riktigt bra rubrik att skriva så jag blundade och förde pilen till ett band i min musikmapp, de blev Melee, och låten "Stand Up" tycker jag passade lite så där halvbra, så nu vet ni det. Om de kommer någon lite halvkonstig rubrik i framtiden är det förmodligen från denna alldeles NYA teknik. Jag gillar den, ibland får jag bara sånna här sjukt bra idéer, ni som känner mig vet ju det.

Idag har det varit en väldigt onyttig dag, usch, lunch på KFC och se middag på ett hamburgställe, men middagen blev jag tvingad till, eller dom hade ju sallader där... men... jag såg inte det förns efteråt :)
Samma gamla visa på morgonen, men lite speciell var den då Miguel skulle säga hej då, de var lite sorgligt, ingen grät, även om jag fick en lite klump i halsen, han följde med till skolan när jag lämna av P&M och sa hej då där.
Sen åkte vi hem, jag började tvätta, han packade ihop de sista, sen kom hans kompis och hämta honom. Jag fortsatte tvätta, passade även på att ta en löptur i neighbourhood:et. Sen forsatte jag mot Tysons, skulle möta Matilda och Jenny där, vårt mål var en present till Juliana som fyller the big 21 på lördag. Vi hittade en grej med olika alkohol spel, samt ett disney glas från disney(så klart), med lilla sjöjungfrun på, jag tyckte de påminde lite om Juliana.

Sen blev det hemåt, lite mer tvätt, en halvtimmas powernap, sen var det dags att gå ner till skolbussen. Vi lekte lite med två andra killar som bor på gatan och deras nanny, hon är från Thailand. Vi hade roligt, och sen var det dags för middagen, vi åkte till ett ställe som heter något som jag intekommer ihåg, de var någon slags välgörenhets grej, hela P&M skola var typ där och allt man köpte fick skolan 20% av. Så P&M sprang runt och lekte med sina kompisar.

Väl hemma sen var det dags för läxor, gick mycket bra, jag kanske ska säga att John och Joanne var i D.C och åt middag med Joannes syster så jag var själv med P&M hela dagen. Så allt gick super iallafall, och nu sover dom. :)

Jag är trött, så god natt..


Dagens träning - löpning 40 min
Dagens måltid - KFC - twister
Dagens höjdpunkt - När jag hittade Matt's trick or treat godis föråd :P
Dagens köp - Lunch KFC, samt present till Juliana
Dagens jobbpass - 7-10, 15-22. tot. 9h

KFC


Hej Zandra!



Postat av: Zandra


"hej jag ska åka som au pair till washington d.c snart, åker på måndag till n.y på orientaion. sen den 13 november till d.c. Jag undrar var i d.c bor du? finns det många gym och vad kostar det`?"


2008-11-06 @ 14:07:59


Svar: Hej, jag bor i Great Falls som ligger väst om D.C. Great Falls ligger i närheten av Reston, Vienna, McLean. Vart ska du bo? Och har du någon facebook eller msn? Här är min hotmail, [email protected], och jag heter Robin Sundtröm på facebook.
Just det. Gym..  Finns många här runt omkring och skulle tippa att det finns många runt om D.C. Mitt gym som jagtränar på är en stor kedja och ett stort gym, finns pool, basketplan, stor gymdel, och gruppträningsklasser.. Jag betalar 43.40(ca 340 kr)  dollar i månaden, och jag är där ganska ofta, så jag tycker de är värt det. Finns billigare gym, men då är det ofta bara ett gym.
Hoppas du får det kul här.. Bor du i närheten av Great Falls får du höra av dig, här finns massa rolliga människor ;)
Lycka till på Au Pair skolan.

Obama


ja, så Obama vann valet som alla kanske redan vet ;)

Nu har jag varit borta från Sverige i exakt en månad, thats sooooo weard. Känns som jag vet inte vad, typ på ett sätt en vecka och på ett annat sätt... en månad ;) Man har gjort så sjuuukt mycket på den här tiden så man har inte hunnit tänka så mycket, jag har varit här över en tredjedel av den tiden jag spenderade i Thailand i år, vilket var en lååång tid på något sätt.. Pratade med Miguel och min hostmam idag, dom tyckte båda att tiden för Miguel hade gått supersnabbt, och båda höll med varandra om att de första halvårt gick saktast sen har tiden bara flyget iväg på slutet. Så om nu detta är tiden när de går sakta, hur går den snabba tiden? Kommer jag hinna lära mig engelska? :S

Jag har just nu lite svårt att bestämma mig, har fått en förfrågan om jag vill med till Chicago i slutet av november, alltså, slutet av thanksgiving. De är en Au Pair som heter Julia(spanskt uttal) som ska åka, och hon har ingen att åka med. Julia är jätterolig så de skulle vara skoj. Hon är ju även 23 år då, vilket betyder festande med alkohol :)
Men jag har inte bestämmt mig än då jag ska till NY precis innan jul. Har inte frågat mina hostparents än heller, så jag kanske inte änns kan. Men Chicago ska tydligen vara en fin stad.

Vad mer har hänt här idag?
Sista kvällen för Miguel, han åker imorgon, så vi har haften avskedsmiddag och lite presentutdelning. Lite utlämnad kände man sig, men dom har så mycket minnen tillsammans, kommer nog vara likadant för mig om ett år, who knows?
Lite roligt är det dock då Matthew flera gånger sagt Robinski (som är mitt nickname) till Miguel, känner mig lite bättre för en stund då, även Joanne sa fel idag. Man tycker ju att de borde vara åt andra hållet..

Idag har de varit en underbar dag, efter två heldagar kändes det som ett fyratimmars pass på Sodexho :) Jag jobbade som vanligt 7-9, sen blev det ett kickboxningspass med Matilda på Y, de var riktigt roligt, och jobbigt. Sen åkte jag hem och tvättade lite kläder, tittade på Desperate Houswives som btw, fortfarande håller måttet trots att de är inne på säsong fyra. Efter det somnade jag till i någon sekund. Eftersom de var Miguels sista dag så slapp P&M sin soccer idag, så vi spelade lite soccer hemma, sen gjorde vi ordning middagen, slappy Joe's, som är köttfärs i ett hamburgebröd. Sen blev de lite kortspel och sånt och nu är det dags för sängen.


Dagens träning - kickboxning 1 h
Dagens måltid - lunch, havregrynsgröt, äpple och en frukt smoothie
Dagens höjdpunkt - lite fritid för en gångs skull ;)
Dagens köp - proteinshake
Dagens jobbpass - 7-9, 16-21. tot. 7h

1 US-dollar = 7,77091347 svenska kronor



14 h

Nu har jag jobbat 28h på två dagar, hade de varit hemma i Sverige så hade jag sett fram emot löningen, men här är det samma lön hur mycket jag än jobbar, så de är skitsamma.. :(
Idag har de varit en mycket lång dag, P&M lediga från skolan, så de blev en heldag.. Vi gick upp vid 7, de blev lite slapp och kortspel innan vi åt frukost, vid 9 gick Miguel upp så vi spelade lite mer kort innan vi drog iväg. Vi hämtade Peter's kompis Kyle, som skulle med och bowla med oss. Kyle var en riktigt liten skitunge, gillar inte honom.. Vi bowlade tre rundor, vem vann tror ni ? Jag behöver inte svara på den..

Sen åkte vi och lämnade av Kyle igen, vi fortsatte mot en Chinaresturang som Matt gillar, de blev buffét, suuupergod.
Sen åkte vi till Rock Sport, som är ett ställe där dom har en massa klätterväggar, så vi klättrade i en timme eller två, hade lite tävlingar upp för väggen, vem vann tror ni?

Sen åkte vi hem och spelade soccer, Matt&Miguel vs. Peter&Me, precis som igår, och vilka vann precis som igår?

Hade en riktigt bradag om man tittar på mina vinster, hade jag ställt upp i presidentvalet hade jag förmodligen vunnit de med.. Och Jesper, kul att du läser min blogg :) Alltid roligt med folk som man inte har en aning om att dom följer änns blogg, man vet ju vilka vissa av läsarna är, men inte alla.. Ang Jespers fråga, presidentvalet, jag är lite besviken faktiskt. Först när jag fick reda på att jag skulle till D.C. så tänkte jag inte så mycket att de skulle vara presidentval där. Sen när man kom till Au Pair skolan och sa att man skulle till D.C. så tyckte alla de var coolt för mig, att vara mitt i centrum för valet. Man jag har typ inte märkt av valet alls, de finns lite skylltar över allt, sen visas de på vissa kanaler, jag vet inte men de kanske visar saker om valet på tv dyngnet runt, men jag har inte tid att titta på tv, och de vi kollar på är en barnkanal som visar nicke nyfiken och någon talande hund.
Just nu är valet i full gång, ska väl avgöras om någon timme, ser ut som Obama vinner, även om McCain leder ganska stort just i Virginia där jag bor. De beror på att Virginia är en av de rikaste staterna och McCain vill låta alla stater ha sin egen ekonomi medans Obama vill ha delad. Men här i North Virginia är de lite mer Obama, de är mer i södra delarna alla gillar McCain, min värd mamma och pappa har röstat på Obama idag..
De är de jag vet om valet..

Kul att några kommentera med någon fråga ;) Här kommer svar..

Postat av: Björn

Spelade coldplay uppe på sittplats efter lost?

Svar: Japp dom spelade The Scientist och den där trummisen sjunger uppe på sittplats.


 Postat av: Helena

kan du inte lägga in lite bilder på huset, mamman och pappan?


Svar: Ska göra det, lovar, men varken inne i huset eller mamman och pappan är särskilt snygga. ;)

Postat av: lillasyster

jag läser din blogg varje dag brorsan, men en fråga. vad gör deras hund på dagarna? eller visst har dom en hund? =/
saknar dig <33


Svar: Jag gillar denna fråga mest :) Hunden som heter Mickey är mestadels ute på dagarna, dom har ett electriskt staket som inte syns, och sen ett hallsband som ger en stöt om han går utanför, men han har lärt sig vart han får vara så han får nog inga stötar.. Tror jag.. Tycker lite synd om honom, men han verkar vara glad.

Postat av: groovy

Var Green Curry Chicken lika god som den vi åt hos lampan? Det är min fråga. :D
Sen har jag en till. Använder du ditt svenska nummer fortfarande, har du inget nytt?
Puss och kram, skumbanan!


Svar: Den var inte lika god som hos Lampan, men jävligt spicy :P Och jag har mitt svenska nummer fortfarande, men använder inte det, eller mobilen är på hela tiden för jag måste ha en mobil med kamera och alarm. Sen har jag en amerikansk, en riktigt ful och gammalmobil, ingen mottagning i mitt hus och batterit dör efter en halv dag. :)


Dagens träning - klättring
Dagens måltid - china buffét
Dagens höjdpunkt - klättring
Dagens köp - allt köpt på P&M's creditcard ;)
Dagens jobbpass - 7-21 tot. 14h

Peter in action  Matthew in action.

13 h later

Jag tror det finns en lag som säger att man inte får jobba mer än 10 h per dag, allstå Cultural care lag eller något? Nu är jag inne på min 13 timme, men jag har smygit i väg. Jag är helt slut, men jag vet inte om man borde fråga, för då kanske dom tycker man är lite stroppig och låter mig jobba 10 h per dag, varje dag..
Whatever, har ändå vart en helt okej dag, vi vaknade vid 7, då blev det frukost, sen spelade vi lite kort och lekte, innan vi åkte mot en biograf som ligger ca 30 minuter härifrån, den visar gamla filmer för billiga priser, vi såg någon tecknad star wars film tror jag, jag sov. :)

Lite senare... Eller närmare bestämmt efter 14 h arbete.

Även om jag jobbat mycket mer än vad man ska så är jag nöjd med dagen, den har varit skön och rolig. Har lätt varit den roligaste dagen med P&M.

De jag är lite arg över just nu är att jag inte fått träna idag och jag var så sugen på att löpa :(

Dagens träning - soccer och lek
Dagens måltid - Green curry chicken på en thairesturang
Dagens höjdpunkt - se ovanstående
Dagens köp - allt köpt på P&M's creditcard ;)
Dagens jobbpass - 7-21 tot. 14h


Jag har verkligen inget intresant att skiva, I'm sorry...

skanar ni mig?
En bild på mig :)


Jag vill att alla som läser detta ska skriva en kommentar, vad som helst, kanske en fråga, som jag kan svara på :) yeah? do it!


Alexandria



Hej alla nära och kära, idag har jag varit inne i D.C igen, de var super mysigt.

Dagen började med total förvirring, vad är klockan ? De var nämligen dax för ändring till vintertid, vi är ju en vecka efter här i US. Jag har ju två mobiler här, och den ena visade ett klockslag och den andra ett annat, så någon av klockorna hade ändrat sig själv. Och jag som var väldigt trött hade glömt bort om man ställer framåt eller bakåt, så de var total förvirring som sagt. Men de löste sig till slut, kom fram till att man fick ju sova en extra timme, så skönt.
Familjen var i kyrkan som vanligt på söndagar, kommer inte hem förns 12, så jag sov länge och gick sedan upp och åt frukost, Miguel som också bor här nu sov på övervåningen. Han var också på Halloween party igår, men inte samma, så han var nog lite trött han med.
När familjen kom hem så berätta dom att dom eventuellt skulle till en stor farm i närheten som ha massa olika aktiviteter, jag fick följa med om jag ville, men jag tacka nej och valde att följa med Juliana och Matilda in till D.C istället. Så vi tog tunnelbanan till Alexandria som är en del av D.C. De är en gammal del och de är hur vacker som helst, vi gick och fotade lite och sen satt vi oss på en italiensk resturang och åt.
Sedan fortsatte vi till Georgetown, lika fint som vanligt.

AlexandriaMatilda and Juliana
AlexandriaMatilda i den kända trappan från Exorcisten i Georgetown.


Nu är jag hemma igen nere i mitt rum i källaren, sitter och funderar om jag ska göra det liter mer personligt, efter att ha sett Matildas rum blev jag lite sugen. Är sugen på att slänga ut dom två fula tavlorna på flygplan, den gammla stenålders datorn som tar upp halva rummet. Och istället sätta upp lite bilder och mysa till det lite. Måste förvi IKEA och köpa fina lakan också, kanske hittar dom jag hade i Sverige, vore lite roligt. Måste även dit för att köpa Delicato chokladbollar. ;P

Måndag och Tisdag är P&M lediga från skolan, så vi ska förmodligen in till D.C. imorgon, vet inte vad vi ska göra där, men får väl reda på de snart. Ser inte fram emot att ha dom två hela dagar, hoppas jag får ledigt på kvällen så jag kan besöka Y. Tur att de är långt kvar till sommarlovet, ser inte fram emot dom heldagarna.

Just det, vi besökte en skit mysig julaffär i Alexandria, fick värsta julkänslan, sen blev det mörkt så tidigt, har aldrig riktigt sett fram emot julen, men nu gör jag det.

Dagens träning - Massa vandring
Dagens måltid - Meatballs
Dagens höjdpunkt - En P&M fri dag
Dagens köp - 1-dagsbiljett till metron, en latte på Starbucks
Dagens jobbpass - none :D

1 US-dollar = 7,67548068 svenska kronor


Rob In DC




Roligt



Igår hade jag en väldigt rolig dag, jag sov länge. Sen gick jag upp och hjälpte min värdmamma att städa huset. Efter det åkte jag till YMCA och tränade ett pass. Sen åkte jag hem, gjorde mig i ordning för Matilda Halloweenparty, jag klädde ut mig till NERD, jag han inte att köpa något så jag skrapade ihop de jag hade. Sen åkte jag med Juliana och Julia till Matilda. Väl där var det massa mat och en bar full med dricka (ingen leggkontroll ;) ) Dom hade till och med thailändska servitörer som gick runt med olika små goda saker på fat.  De var verkligen super coolt, alla var utklädda till grymma saker. Vi sjöng och dansade till en massa bra låtar.

Jag vet inte riktigt vad som kommer hända idag, min familj är i kyrkan så jag får vänta tills dom kommer hem.

November har börjat, de spås bli en händelserik månad, just nu har vi besök från Miguel som var Au Pair innan mig, han åker hem på torsdag, på fredag kommer min värdmammas syster hit och sova en natt, sen kommer miin värdmammas mamma hit och ska bo i typ 3 veckor, och så kommer en ännu äldre Au Pair hit över thanksgiving.

Nästa lördag blir det födelsedagskalas för Juliana som fyller 21 år.


Dagens träning - styrka 45 min, simmning 30 min
Dagens måltid - buffét hos Matilda
Dagens höjdpunkt - Halloween party
Dagens köp - en snickers
Dagens jobbpass - 11-14, tot 3 h


Halloweenparty!!




screem meee :D
Jag och Matilda Pippi-Matilda och långa varelser

Jag ska skriva om min kväll imorgon när jag vaknar, för nu har jag gjort något man inte får göra om man är under 21 år, så de skulle inte gå så bra. Har haft en väldigt trevlig kväll iallafall. Älskar livet som Au Pair på helgerna, på vägen hem från Halloween partyt sjöng vi på låten "Linger" från Canberries(Den kom på radion). Två argentinska tjejer med grym musiksmak.





Happy Halloween

Hej, jag är ledsen att jag inte skev igår, men de blev så sent, kom hem från D.C. kl 3 typ. Jag var helt slut, hade vart uppe sen 6.45. Men nu är jag här och kan berätta om min underbara fredag. Pumpa

Den började som sagt tidigt, samma visa, upp göra frukost, köra ungarna till skolan. Vi fick lite tid över på morgonen så vi började skära i pumporna som stått i tre veckor, sen åkte vi till skolan.
Efter att jag lämnat P&M i skolan så åkte jag hem igen, började tvätta lakan och städa lite, sen tog jag mitt pick och pack och drog till Tyson's Corner, som är ett stort köpcentrum i närheten av vart jag bor, om ingen förstått det än. Där köpte jag mig en skjorta och ett par skor, finns bilder nedanför.
Sen åkte jag hem och åt lunch, lasange från dagen innan, de var mycket gott. Sen prata jag med Juliana, hon sa att vi var tvungna att åka redan klocka 16.30, så jag fick lite panik och ringde min hostdad och frågade om han skulle vara hemma då, men de var lugnt för han kom precis hem när jag ringde.
Sen to jag de lite lugnt, gjorde mig i ordning sen gick jag ner till min granne Juliana, sen åkte vi mot D.C. Hennes hostdad och ett av barnen hon tar hand om skulle också på Coldplay så vi åkte med dom, Justin som han heter (barnet alltså, eller han är 15 år) har vridigt knät ur led så han har en handikapp lapp vi kunde använda oss utav för att få riktigt bra parkering, vi lyckades få den bäste, brevid hissen som tog oss upp i entrén till Verizon arena. Vi kom dit ganska tidigt så vi splittrade på oss, jag och Juliana bestämmde oss för att äta lite, så vi började vandra. Verizon arena är arenan där Capitals har sin hemmamatcher samt basket laget Wizards. Den ligger i Chinatown, de var super mysigt, men så mycket chineser var det inte där, inte som Singapores chinatown iallafall, de var mer mörkhyade människor. De kändes som man var i en film, alla byggnader är så coola i D.C. älskar det.
Vi bestämde oss för chines food, och hittade en jätte fin resturang, kndes som vi var på dejt, -table for two? haha.
Men efter vi suttit där ett tag kom Julianas argentinska kompis, Julia, hon är också Au Pair, men bor i Maryland, som är grannstaten, men de är rätt så nära. Vi satt och åt och hade trevligt, sen började vi gå mot Verizon.

När vi kommer in köper Julia två öl, hon är 22 år så hon får göra det, vi delade på dom. Normalt fall har dom stenhård koll här runt om i D.C. med åldersgräns. Men inte där. Så vi tog in några äl och satt och drack, sen kom förbandet, som var Duffy, helt okej.
Sen kom Coldplay!!!! Sååååå bra.. Vi hade inte dom bäst platserna men de var grymt ändå, nere på stor golvet framför scen där det normalt brukar stå massa människor ihopklämda stod det stolar, ? jag blev helt chokad, dom satt där nere. ?
Vi stod upp hela konserten och sjöng med iallafall, helt grymt bra. För er som sätt konserten vill jag bara säga, ni vet dom stora bollarna som hänger ifrån taket, dom blev oranga pumpor ibland, och läskiga monster, bara för det var Halloween.

Efter konserten gick vi mot tunnelbanan, vi bestämde oss för att forsätta kvällen, klockan var ju bara 23 typ. Så vi åkte till Georgetown, de var helt sjuuuuuukt mycket människor där, alla var utklädda till massa roliga saker, de var så häfftigt att se, jag visste inte att Halloween var så stort. Jag var tyvärr inte utklädd, men jag kanske ka vara de ikväll, ska eventuellt på Halloween party.

De var min fredag.

Dagens träning - vandring kvällstid i Georgetown.
Dagens måltid - Thai Chicken Sallad
Dagens höjdpunkt - Coldplay på Halloween
Dagens köp - Skjorta från Hollister, skor från Converse
Dagens jobbpass - 7.00-10.30 tot. 3.5h

1 US-dollar = 7,73652491 svenska kronor


Bilder från Coldplay




Julia, Juliana och JagColdplay
Jag med en öl, säg inget.Juliana och jag
Juliana och jagJulia och Jag



RSS 2.0