Au Pair mötet för en vecka sedan.


Au Pair mötet för en vecka sedan. Au Pair mötet för en vecka sedan.
Hoppas man ser något ?



Nya kläder

  min nya skjorta
Hollister  Mina nya skor

Jag kände att de var dax att köpa något nu, så de blev en skjorta från Hollister och ett par svarta låga converse, perfekt inför kvällens Coldplay konsert i D.C. :D

kostnad: 80 dollar = 619 kr



Dagen före Hallowe.. Coldplay!!!!



Jag har inte riktigt förstått det ännu, men om ca 23h ser jag Coldplay live! De ska bli så underbart kul och vackert. Ja ska filma, och lägga upp lite klipp på min blogg, så alla kan få se. Idag på vägen till och från gymmet kom två Coldplay låtar på min favvo radiokanal, D.C. 101. "Clocks" och "Lost", jag satt och sjöng som en dåre, jag älskar verkligen denna radiokanal, de är en rockkanal, med både gammal och ny rock, arenarock och indierock. Just Love It!

Annars är livet bra, dagen har varit bra, allt gick bra innan skolan, sen tvättade jag lite och sedan åkte jag till gymmet, körde lite styrka samt simmning, älskar att simma, även om japanen som jag var tvungen att dela bana med simmade 0,00000000005 m/h. Men de var hur skönt som helst, jag måste dock lära mig att simma frisim, alltså så det ser proffsigt ut, just nu har jag bara simmat bröstsim, vilket också är bra, men jag måste lära mig frisim. Efter träningen blev det den goda proteindrinken, jag behöver inte änns säga vad jag vill ha nu, när hon som jobbar i caféet ser att jag kommer säger hon, - Same?

Efter träningen tog jag det lugnt, kollade på Gossip Girl, så coolt med Robyn tycker jag. Och Matilda, kronprinsessan ? Sveriges stolthet heter Robyn, så är det bara ;) Coolt med Gossip Girl var också Little miss Humphrey's nya kompis, som spelades av Willa Holland från OC, Marissas lillasyster Kaitlin. Jag har alltid gillat henne.

Eftermiddagen gick också bra, vi spelade soccer och lekte lekar, sen gick vi in och åt lasange, sen var detläxdax, vet inte om allt gick bra idag för att mamma Joanne kom hem tidigt, men skönt var det iallafall. Och Mamma, jag såg att du hade rignt på min mobil, jag kan försöka ringa imorgon, okej ? Nu på kvällen har vi fixat med halloween dräkterna för imorgon, de tog sin tid, för Matthew ville ha exakt rätt röd färg på sin tröja. Först skulle han vara utklädd till en toa, men nu har han ändrat sig till någon blodig slags kille. Hoppas jag får smaka av deras godis. :)

Imorgon har jag varit i familjen i tre veckor, snart börjar de närma sig en månad i USA, allt går så fort. På lördag kommer killen som var Au Pair här innan mig tillbaks, han har varit i California och rest runt, han ska stanna några dagra, så jag hoppas jag får lite tips och råd hur man ska klara av dessa monster ;)


Dagens träning - Styrka 1h, simmning 30min
Dagens lunch - havregrynsgröt med äpple, smultron och blåbär i.
Dagens höjdpunkt - Robyn tar över USA
Dagens köp - Proteindrink, Kellogs proteinbars(8-pack)
Dagens jobbpass - 7.00-9.00, 16.00-20.30, tot. 6,5 h

Ohhh my goooooood!

Sätter precis på Gossip Girl, har inte hunnit sätt de än, vad börjar dom med för låt?


Sveriges stolthet!


Georgetown


Igår åkte jag, Matilda och Jenny in till D.C. närmare bestämt Georgetown, som är Min hamburgare - mobilkameraen äldre delav D.C. studentdelen. De är även i Georgetown den bästa shoppingen finns, tror jag. Målet var att fota och gå i affärer, men jag lyckades gömma batteriet till min kamera hemma, så de blev inte mycket foto. Jag älskar verkligen Urban Outfiters, och i Georgetown har dom en enorm, man blir helt konstig av att gå i den, jag vill verkligen ha allt, men de slutar med att jag går ut utan någonting alls, för jag kan inte bestämma mig. De är ju bra för ekonomin. Vi hade en trevlig dag iallafall, vi åt på ett hamburgeställe som heter Johnny Rocker, mycket god hamburgare.

Morgonen gick äntligen bra me P&M, och vi kom till soccerpracticen på eftermiddagen utan problem, dom ville dock inte göra några läxor i bilen medans vi väntade. När vi kom hem stod middagen på bordet, pasta något. Sen var det dags för läxor och bad, de gick helt okej, vid kl 20 var pappa John tvungen att åka till sin tennis, så vi fortsatte lite med läxor och läning, sen kom mamma Joanne hem, direkt när hon kommer innaför dörren börjar hon skrika, hon får reda på att Matt "glömmt" sina stavningskort i skolan och blir jätte arg. Men eftersom den läxan var till fredag och pappa John inte brydde sig så mycket gjorde inte jag heller det, men de var tydligen fel, jag fick en utskällning för att jag inte ringt någon av hans klasskamrater och försökt få tag på dom. Läxor och dom här pojkarna, de är de värsta jag vet. Dom ljuger och vill bara göra läxor med mamma, vad ska jag göra liksom, när jag var10-11 år behövde man väl inte stå och tjata i två timmar på att man skulle göra läxor ?

Vi blev lite sena till sängs, men sånt är livet.

Dagens träning - none
Dagens lunch - en stor god hamburgare från Johnny Rocker
Dagens höjdpunkt - Georgetown
Dagens jobbpass - 6.30-8.15, 15.45-22, tot. 8 h
Georgetown - mobilkamera :(

Orkar inte !



Jag orkar inte skriva ikväll, helt slut av olika anledningar. Jag måste lära mig andas, som blondinbella.


Städerna



Allt jag skulle vilja besöka innan min 13 månad börjar.

New York (typ 3 ggr till) En tripp innan jul är redan bestämd.
Baltimore ligger nära, så de blir förmodligen en tripp dit.
Philadelphia ligger också nära.
Boston skulle gärna sprina marathon där.
Chicago kanske ?
Virginia Beach kanske på vägen till Miami.
Miami

lär ju inte hinna allt, men något. :D


Pusstar ut...



De bästa med att vara Au Pair i USA är när man slipper vara det. När man kan åka och träna, fika med kompisar, gå på bio, åka till D.C., shoppa i ett megastort köpcentrum, ja allt sånt där. Att vara med barnen är det tråkigaste jag vet, men allt de andra väger upp..

Igår hade jag en riktig pissdag, så idag trodde jag inte att de kunde bli värre, men de blev det. Iallafall på morgonen. Jag var ensam med P&M och gjorde ordning frukost, när den var färdig ropade jag på dom, men dom villeinte komma. Dom var nere i källaren och sköt med några leksakspistoler som dom inte får använda egentligen. Dom ville inte ha frukost sa dom, så jag sket idom, jag måste ju äta tänkte jag, men sen efter ett tag kom dom. Sa vi satt och åt ett tag. Efter frukosten sa dom, -vi ska gå ner och leka, du kan typ vara här om du vill. Så jag började tvätta lite kläder. Sen när de var lagom tid för att åka till skolan så kommer Peter upp och är sur, Matthew hade gjort något dumt som vanligt. Sen kom Matt upp och då började dom bråka, sen sprang Matt och låste in sig i källaren. Vi stod och banka i några minuter, sen märkte vi att han gått ut på andra sidan, ut i trädgården, så vi kubba dit, gick in genom den dörren och låste upp den andra dörren. (De är så svårt att skriva och berätta om sånt här) Matt lyckades iallafall låsa in sig en gång till. Men på något sätt lyckades jag få dom till skolan i tid, i bilen fick jag höra att jag var världens sämsta Au Pair, och Matt önskade att de var någon annan Au Pair här, bla bla... Peter höll inte med som tur var, han är snäll.
De blev en till sån här morgon när dom hoppade ut ur bilen och slängde igen dörren utan att säga hej då. Jag skiter i vilket, de var skönt att ha 7 lediga timmar framför sig :D

Jag forsatte min färd mot, Matilda, vi åkte till YMCA och tränade lite styrka, jag sprang också. De är kul med någon som har samma intressen. Matilda gillar träna och fota, Jenny fotar också, Juliana och jag ska på Coldplay, sen har många bra musiksmak, de gillar jag :)
Jag älskar verkligen Y's proteindrinkar, idag gjorde jag av med alla mina småmynt som är såååå jäkla jobbiga, hela min plånbok var full av dom.  Sen forsatte vi hemmåt.

Väl hemma började jag tvätta, de var första gången jag tvättade mina kläder på över tre veckor, så de behövdes, hade knappt något kvar. Jag slummrade även till någon sekund, såå skönt. Sen åkte jag och köpte bagels, de är ju bagelfrukost imorgon :D

Sen var de dags att möta P&M, vi lekte i en timme sen var de dags att laga middag, jag gjorde hela middagen medans pappa John hjälpte till med läxor, eller försökte få dom att göra läxor, dom vill bara göra läxor med mamma.
Kvällen blev lugn, P&M skötte sig, Matthew bad även om ursäkt för imorse, han är nog lite schizofren, ena sekunden kan han slå sin bror, sen andra kan han krama honom och säga I love you.


Dagens träning - 30 minuters löpning, 50 minuters styrka
Dagens middag - Lax, ris, broccoli och sallad
Dagens höjdpunkt - powernap
Dagens jobb - 7-9, 16-21. tot 7h

Ny i laget


Kommer ju lätt gå och se Seattle nästa gång dom är i stan,
 och ska möta vårat D.C. United.
Med Fredrik Ljungberg i laget.


Jag tycker sånt här är roligt






Död åt Tengil


Nu har jag börjat inse hur det kommer att vara, jag kommer haaaaata måndagar. Idag har jag varit själv med P&M tills middagen. I morse gick det bra till en början, vi åt frukost och tittade på Curious George, sen började P&M och leka med sina popgun's, de är en pistol som har en kork i sig som är fast knyten, så när den skjuts så skjuts den bara 5 cm typ. Dom här popgun'sen låter något förfärligt. Sen leder dom ofta till att någon blir arg, sur eller börjar gråta. När de var fem minuter kvar innan vi skulle bege oss till skolan, sa jag, -nu går vi ut och leker, de är bara fem minuter kvar. Så vi gick ut med väskorna till bilen och började leka lite. Men Matthew hittade på egna regler för när man ska åka och inte, orkar inte gå in på det, men han tyckte jag var "stupid" som inte förstod det. Jag fick iväg dom till slut, alla var lite sur på varandra, så ingen sa hej då när dom hoppade av vid skolan.

Sen begav jag mig till Matilda, vi fortsatte till YMCA och mitt första simpass, de var skönt at simma, förutom att de kom in typ 30 skrikande 4 åringar. Men man kunde ligga där i lugnt tempo och bara tänka på olika saker. På en längd han jag bli omkörd av Matilda typ 17 ggr. Nä inte riktigt, men nästan, och då simmade jag ändå ganska snabbt. Ni förstår Matilda har simmat Ungdoms-SM och grejer.
Efter träningen blev det en choklad protein drink i cafeét i gymet, jag tycker YMCA är så mysigt. De blev en snickers också, blev så sugen när dom låg där. Sen åkte vi hem igen.


Eftersom de bara var kort dag i skolan, så var jag lagom hemma för att äte lunch och sedan gå och möta P&M vid skolbussen. De regnade lMin bilite, så jag tog bilen :), de är okej när det regnar. Men min hostdad John tar bilen hela tiden, om han ska ner till brevlådan som ligger 100 meter bort, om han ska ropa in P&M, som är typ 50-200 meter bort, överallt.

<-----Så här ser bilen ut som jag kör omkring i.


Iallafall, P&M var på ganska bra humör idag när jag hämtade dom, vi åkte upp till huset iallafall, lämnade ryggsäckarna och tog en varsin cykel. Sen cyklade vi till deras kompis Alex som bor några husifrån. Alex och hans lillebror Zack kom ut och lekte kull med oss. Sen började P&M och bråka ganska krafftigt. Alla blev sura igen. Sen blev dom kompisar igen och så fortsatte de, bråka, osams, vänner, bråka, osams, vänner.. Vilket blev väldigt jobbigt, eftersom Matt inte fattar något så är det svårt att få honom att lyssna. Kan man fråga någon om deras barn tar medecin för sin ADHD?
Vi var ute mesta delen av dagen, och idag var det kallt, jag fröööös, Matt går fortfarande med shorts och t-shirt.

Dagen har blivit ganska fridfull till slut iallafall, Pappa John har tagit Matt till scoutmöte, och Joanne hjälper Peter med sin trumbon, jag passar på att softa lite. Snart vill dom vell att man ska leka med dom. Ska nog titta på Prison Break ikväll, nej just det, är inget idag, får bli Gossip Girl.

Groovy, jag blev så glad idag, och tänkte just på dig. Muse kom på radion när jag var på väg hem från YMCA, Starlight! :D

Coldplay närmar sig, på freeeedag!! :D Sen har jag även Oasis inbokad den 20 december.'




:)

Heeeeej!

Idag är det söndag, allt går så fort, man gör alltid någonting så man har ingen tid att varken längta hem eller tycka att de är tråkigt. Idag har jag använt min kamera mycket, så d finns lite bilder nedan. Om ni undrar varför dom ligger i olika inlägg så är det därför jag kunde inte lägga så stora bilder i samma av någon anledning, jag har försökt i 30 minuter nu. Skit samma, bilderna föreställer ett Pumpkin Party hos Jenny i Vienna, jag kommer till det sen.

Idag var det sovmorgon, men jag känner verkligen att jag hade anledning idag, jag kom inte i säng förns 4 i natt. Vi var ju som sagt ute i D.C. De var jag, Matilda och Juliana, alla under 21, så, vi var inte påverkade av alkohol. De var meningen att vi skulle träffa massa andra au pairer inne i D.C eller på tunnelbanan, menså blev inte fallet.  Vi hade trevligt iallafall, först "förkröka" vi med chokladtårta hem hos mig, sen drog vi till D.C. Vi gick till ett uteställe som heter Ultrabar och dansade, och jag tror inte vi går dit igen, men nu vet vi ju hur de är.

Jag vaknade till vid 10 i morse och tänkte att de är lika bra att äta frukost nu, så jag gick upp till köket, hela familjen var i kyrkan så de var skönt och harmoniskt, sen gick jag ner och sov tills dom kom hem igen. Och då var det dags för fotbollsmatch igen, samma motsånd som igår, men denna gång på hemmaplan. De gick inte så bra, efter 5-1 vinst borta var man ju redo för en riktig storvinst hemma, men de blev förlust för AC Cugini (som dom heter, inte FC Cuchini) 1-2. En match kvar för säsongen.

soccer - Peter & Matthewsoccer - svensk fotbollsoccer - AC Cugini

Efter matchen åkte vi hem, familjen skulle till Reston och shoppa lite oh klippa sig, och jag tog bilen till Great Falls Village och hämtade Matilda, sen åkte vi hem till Jenny som hade stort Pumpkin Party hos sig. Vi tog med oss våra små pumpor vi fick på Au pair mötet. När vi kom dit var det massor av folk där som skar i sina pumpor, våra var klart minst. Sen började vi skära i våra pumpor, de var sååå kul, jag skrev Robin och gjorde en stjärna. Sen åt vi och hade trevligt, sen blev det röstning vem som hade gjort den finaste pumpan. Eller man kan också säga att de var en tävling om vem som skrek högst, för röstningen gick till så att en kille höll upp en pumpa och så skrek man om man tyckte den var fin, den som fick högst skrik vann. De var även uppdelat i åldersgrupper. Jag vann iallafall inte så de blev inte så intresant, så jag slutar berätta om de nu.

De finns bilder här nedan som sagt, ska lägga upp fler på resdagboken (robinsundstrom) och facebook.

ciaoooo

Pumpkin party @ Jenny's


Pumpkin party @ Jenny's


Pumpkin party @ Jenny's - Matilda och Jenny


Pumpkin party @ Jenny's


I Love DC

Idag har det regnat, till och fån hela dagen. Jag kom hem ganska sent igår så jag sov till kl 10, de var mycket skönt. Sen åt jag frukost och gjorde mig redo för bortamatch med FC Cuchini, jag behövde inte följa med om jag inte vile, men jag är glad att jag gjorde det, vi hade en mysig dag, hela familjen... :) ...och jag. Vi åkte till Alexandria (inte helt säker om det hette så), ligger lite mer syd, och ganska nära D.C., så vi åkte igenom D.C. på vägen, jag såg Pentagon, coooolt. Såg samt över på andra sidan Potomic river när vi passera Georgetown, så fint, och gammalt. Georgetown måste besökas snart.
Vi vann matchen, trots att vi inte had några avbytare, vi gjorde 1-0 redan efter 5 sekunder, sen blev det 1-1 ungefär 10 minuter in i matchen. Sen stod det 1-1 till andra halvan av andra halvlek, då slog min Peter till, han är sämst i laget och fick en riktig sneträff som lobbades över målvakten, lätt de snyggaste målet i matchen, alla blev glada. Efter det spelad han fram till 3-1 ungefär fem minuter senare. De andra laget gav upp då och vi kunde göra både 4 och 5-1. Imorgon är det match igen, mot samma lag, men hemma.

På vägen hem stannade vi på Costco, suuuuperstort varuhus med jätte billiga priser, fanns så mycket cooola grejer, massa kamerer, all sorts godis, mat av alla sorter, filmer och böcker och öl, allt, de var så otroligt stort, och billigt.. Såg en Nikon D90 för under 10 000 kr, med två objektiv.  Fanns massa ipods för super billiga priser.

Ikväll kanske vi ska ut som sagt, in the D.C. 

senare..
Idag var det en stooor middag, vi hade jättekrabbor, kalkon, potatismos, frukter, och massa annat,de var super gott.

Om ett tag kommer Matilda över, vi ska förkröka utan alkohol :) antingen hos mig eller hos Juliana, sen drar vi in till D.C.

see yaa..



 

Om alla dagar kunde vara som denna

Då skulle livet som au pair var ganska bra ;)

Denna fredag åkte Matthew med sin klass på field trip, och pappa John följde med, dom åkte redan kl 6 i morse och kom inte hem förns 7 på kvällen.. Så de var bara Peter,jag och mamma Joanne i morse, sååå skönt. Efter jag lämnade Peter i skolan åkte jag vidare till YMCA, jag plocade även upp Matilda på vägen. Sen körde vi ett hårt pass, de var riktigt skönt. När vi var på väg hem ringde Jenny och frågade om vi ville äta lunch med henne, så vi åkte till Tyson's corner, som är ett enormt shopping center. Innan Jenny kom dit han vi titta i några butiker, bl.a. Hollister, jag ville typ ha allt där inne, och så billigt. Sen åt vi asiatisk wokad mat, super gott. Efter det gick vi i några till butiker, t.ex. Urban Outfiters, me loooove :)
Vet inte om ni förstår hur sjuuukt stort de är.

Sen åkte vi hem, jag var hemma lagom till Peter kom med skolbussen, så jag gjorde en smoothie till honom, sen mötte jag honom nere vid skolbussen. De finns en liten vändplan neranför våran tomt dit skolbussen kommer. Idag var Juliana och hennes värdbarn ute och spelade soccer, så jag och Peter joinade, vi körde Au Pairer vs. Kids eller Argentina/Sweden vs. USA, vi ägde vilket som.

Sen åkte vi till soccerpractice, jag stod där och frös i en timme, de har verkligen blivit kallt här nu, man måste typ använda jacka snart. Sen hem snabbt, böt om, ner till Juliana, sen åkte vi mot au pair mötet. Vi plockade upp Matilda och Jenny också.
Väl på mötet var det massa au pairer, väldigt trevligt, självklart mest tyskar. Men jag träffade en svensk kille från Sverige, de var skoj, visade sig att han bor väldigt nära mig också. Sen var det ågra svenska tjejer. På au pair mötet fick vi först åka traktor och vagn ut i  skogen, där hade dom tänt brasor och satt upp belysning i träden. Vi grillade korv och marschmelos, sen fick man en varsin pumpa.
Efter mötet forsatte vi hem till Matilda som är ensam hemma, De var Matilda, Jenny, Juliana och fyra tyskar. Vi spelade guitar hero och kollade på film.

Och nu är det sent och jag är hemma.
Imorgon kanske vi ska ut i D.C. vi får se.

ciao

YMCA

Okej, ännu en dag. De var som att befinna sig i himmelriket i morse. Iallafall om man jämför med gårdagen. Allt gick som en dans, även fast pappa John var med. Efter vi lämnat P&M i skolan åkte vi till en annan skola som Peter haft sitt scoutmöte i, vårt uppdrag var att leta efter en kvarglömd tröja. Peter har lyckats tappa bort två tröjor sen jag kommit. Vi hittade tröjan, så John ringde till bossen(mamma Joanne) och förmedlade detJag på väg från Starbucksta, vi fick beröm. Samtidigt som John pratar med Joanne kör jag bilen, efter ett tag säger John, vänd. Vi ska tillbaks till skolan, de hängde ju en massa andra kvarglömda tröjor där, så Joanne tyckte vi skulle ta en av dom, eftersom Peter tappat bort en annan tröja tidigare. Så vi åkte tillbaks till skolan och plockade på oss två andra barns kvarglömda tröjor. (?) Sen åkte vi hem.

Efter en timmes vilande, tog jag mig till Sunset Hill i Reston - YMCA! Där gick jag in och köpte ett medlemskap, så nu ska det börjas träna, imorgon ska jag träna första passet. Sen åkte jag förbi Starbucks och köpte en kaffe, och sen fortsatte jag hem, tvättade lite kläder, gick ut och sprang, ochnu ska jag ner och möta P&M vid skolbussen....

Sen blev det lite lek som vanligt, den roliga gömma boll leken :D Idag blev jag och Peter väldigt lurade av Matthew. Först var det jag som började gömma bollen, sen var det Peter, men sen när det var Matthew ville han inte gömma, han ville gå upp till huset istället, och då blev Peter arg och sa, - Du vill bara gå upp för att de är din tur att gömma bollen(gömma bollen är de tråkiga i leken). -Okej, fine, sa Matt och tog bollen. Så jag och Peter la oss ner på marken och höll för våra ögon samt öron, de gör man när den andra gömmer. Efter ca 5 minuter tyckte vi att de var lite konstigt att inte Matt var klar med att gömma bollen, så vi kollar upp. Ingen Matt där, men bollen ligger brevid oss. Så vi går upp till huset, och där sitter Matt och skrattar.

Sen spelade vi lite soccer, thank you god. Sen åt vi middag, shrimp tempura, fick mig att tänka på Thailand :')

Mamma! Jag ska höra med dom på YMCA om dom har några lopp att rekomendera.

Imorgon blir nog en bra dag, looking forwards to it!

btw. nytt rekord den 23/10 - 35 unika läsare


Hide and seek - Dag 17 av 394

Hallå mina vänner, samt alla andra. Jag börjar med de dåliga.

Dagen började som ett rent helvete, den yngsta killen Matthew är ett MONSTER!! Han har allvarliga problem. På onsdagar är de nämligen chess klubben innan skolan, så vi måste vara på skolan en timme tidigare, idag hade Matthew fått för sig att han inte ville gå på chess. Så han låg i soffan och vägrade äta, sen när vi skulle ut till bilen så var jag och pappa john tvungna att bära ut honom. De var inte så att vi tog tag i honom och bar till bilen sen åkte vi, utan han lyckades slita sig loss ett antal ggr och springa iväg och gömma sig. Pappa John är inte världens bästa person på att lyckas få ett barn göra de den inte vill heller, jag vet inte men han har bara en förmåga att få både Matt och Pete på dåligt humör. Så enklast vore bara om Pappa John kunde hålla sig undan på morgonen, men de fattar han inte. Snart får man börja användabåda händerna om man ska räkna alla Matthews vredesbrott. Väl vid skolan satt Matthew kvar i bilen och vägrade gå ut, han låste alla dörrar och kasta ut sina skor, osv. John var sur och grinig och ringer självklart sin fru Joanne(de gör han alltid), så Joanne får prata med Matt i telefon, sen bestämmer dom att Matt inte behöver gå idag på chess, så vi sätter oss i bilen, jag var fett sur. Då säger Matt, -Men jag är hungrig, jag har inte ätit något. Jag tänker, rätt åt dig ungjävel. Men pappa John säger, - Let's g to 7-eleven and you can have a donut. (??????????)
Så vi åker till 7-eleven, Matt går in och väljer vad han ska ha, en crossaint med bacon i och en donut. Skit bra tänker jag, de är bra att belöna honom när han vart så duktigt, NOOOOOOOOOOOT!!!
Sen åker vi tillbaks till skolan, för hans riktiga lektioner började ganska snart, på vägen dit säger Matt, - Nu ska jag gå till chessclass och reta Peter, och säga vad jag fått. Och John svarar - Du får inte störa honom om han spelar mot någon. (?????) Puckon.

Aja, de var det dåliga, annars har de varit en vanlig dag, jag har softat, vart ute och sprungit. Jag pratade med Ema också, de var dagens höjdpunkt. Imorgon ska jag till YMCA och täckna medlemskap har jag bestämmt. Jag pratade också med Juliana som jag ska köpa Coldplaybiljett av, 70 bucks kostar den, lätt värt det, de är ungefär 490:- (?)
Jag prate även med en tjej från svenskgruppen på Long island, hon bor inne i D.C. i Georgetown, hon hade vart med sina au pair kompisar på en NHL match, Capitals vs. NJ, och dom hade fått sitta i egen suit, för hennes kompis hostmamma kan fixa det, så jag bokade in mig på nästa match dom skulle på. :D

Vad finns mer att berätta..... Löpningen går bra, skulle gärna vilja springa D.C. marathon på min födelsedag, och sedan Boston i april, men jag måste ha gjort en tävling innan det för att få springa. Så jag måste hitta en löptävling på minst 10 km.



En tisdag ur mitt liv som Au Pair

Denna tisdag har varit en bra dag, en dag i rätt riktning, mycket positivt. Dagen började med frukost som vanligt, jag gick upp strax innan sju och började med frukosten, möter Joanne som är stressad, hon berättar om dagen som kommer, vad jag ska göra och vad jag inte ska göra. Sen kommer pappa John ner, och sen killarna. John jobbar hemifrån ibland, idag var en av dagarna. Man merker direkt en skillnad när någon av föräldrarna är hemma, för igår gick det hur bra som helst på morgonen, då var jag ensam med dom. Men när någon av John och Joanne är hemma så blir dom så gnälliga och vill inte göra saker.. Men dom kom till skolan iallafall, även om de var tufft att få dom dit.

Efter det åkte jag hem, softa en timme, sen ringde Matilda och sa att det var basket time. Så jag hoppade i min SUV och åkte till Great Falls Village och hämtade upp henne, sen åkte vi till Vienna som ligger ca 15 minuter härifrån, till Elin ? eller Ellen ? iallafall så kom Jenny dit och sen kom även Juliana dit. Så vi spelade lite basketball och pratade. De var mycket trevligt. Men lite dåligt är det med svenskar runt omkring sig, för Juliana var tvungen att åka efter ett tag och då börjar man ju prata svenska, inte bra träning.

När vi var hos Elin pratade vi mycket om våra värdfamiljer och jag insåg att jag inte har så mycket att klaga över. Alla andra klagade enmassa på sina värdfamiljer om både det ena och de andra. De kan ju ha och göra med att jag bara vart här i snart två veckor och dom vart här i 2,2 och 15 månader. I don't  know.

På vägen hem stannade jag på Safeway, som är stormarknaden i GF village, där köpte jag bagels, för det är bagelsonsdag imorgon, vilket innebär en bagel till frukost, jippi :D köpte även en donut till mig :P

Sen kom jag hem, mötte Peter vid skolbussen, Matthew hämdades av pappa idag föra han skulle till tandläkaren. Jag hjälpte Peter med hans läxor, samt lekte lite med honom, sen börja jag med middagen, och så kom Matthew hem.

Vi lekte lite, en ny lek som Peter hittat på, såååååå tråååååååkig. En person ska göma en boll, dom andra två håller för ögonen medans. Sen är det den som gömt bollens tur att hålla för ögonen, då springer dom andra två och gömmer sig. Sen ska... jag orkar inte berätta, den är sååå tråkig ändå...

Nu är det kväll.. Såg mitt första program på tv igår, Prison Break. sååå bra..

Men god natt allihopa, eller god morgon...

eller nej nej nej... glömde nästan de viktigaste, den 31/10 kommer jag förmodligen befinna mig inne i D.C och kolla på COLDPLAY!! sug på den...

OBS!!  finns ett inlägg nedan också!!


Lite frågor och svar.



Ska svara på lite frågor som kommit via kommentarer.


Postat av: the big sister!

är du rädd för mamman eller pappan ?=)

Svar: Nej. Dom är mycket snälla.

The Golden Doodle - Mickey
Postat av: Sussi (Mamma)

Kul att läsa, när får man se lite bilder på familjen och hunden och bilen och området och ja lite allt möjligt vill vi se.

Svar: Jag ska försöka ta lite mer bilder, men de är jobbigt att ta med systemkameran överallt, och min mobilkamera är såååå dålig, men här kommer en bild på hunden - Mickey!



Postat av: Sussi

Tycker du inte om att leka?

Svar: Jo, de kan vara roligt ibland, men jag är inte van, så man blir helt slut efter ett tag. Jag kan också nämna att under dom senaste två åren har både P&M brytigt något slags ben i kroppen. Deras Au Pair för två år sedan fick åka till akuten för han skadat ögat när dom lekt, och deras förra Au Pairbröt tummen. Dom hade även en tysk Au Pair där i mellan men han stanna bara några veckor för han bröt benet. Ganska vilda lekar med andra ord.

Postat av: julia

vart i washington bor du?

Svar: ca 20 minuter väst om D.C. i lilla samhället Great Falls.

Postat av: anna

Låter grymt! Du verkar fått många ny kompisar, värsta kul, men du glömmer inte bort oss va? :)

Svar: Anna vem? skoja, klart jag inte gör.

Postat av: Susanne

Du har fullt upp verkar det som. Vad kul! Dagarna går snabbt eller?! Hade gott. Kram Faster

Svar: Dagarna går faktiskt väldigt fort.

Postat av: Susanne

Fint rum. Men har du inte bäddat sängen?! =)
Kram på dig!

Svar: De positiva med mitt rum är att ingen har rätt att vara där, förutom jag. De är en av Cultural Care's policy. Så de kan se ut lite hur som. Men jag brukar bädda ibland.

Postat av: helena

wow :D i vilket rum bor du?

Svar: Mitt rum är som sagt på våningen längst ner, här kommer en bild som visar huset i en annan vinkel.

Huset från en annan vinkel.

Monday, bloody monday.



Jag gillar inte måndagar, de är då jag måste jobba mest. Jag vet att de är ett jobb, men de är fan ett jobbigt jobb. Killarna kommer hem från skolan redan kl 1.45 pm efter dom bara har halvdag iskolan. Vilket betyder att jag måste leka från kl 2 till 6, bara leka, idag har vi sprungit omkring och lekt olika kull-lekar i flera timmar. Nu har jag äntligen fått killarna att göra läxor, men nu sitter dom och bråkar, åhhh...

Pratade precis med den andra svensken i min au pair grupp och vi ska spela basket imorgon mitt på dagen, de ska bli skoj, vi ska spela med två andra svenskar som bor på ett annat ställe, så dom går inte i vår au pair grupp..

Om ett tag ska jag börja med middagen, lax :P Jag ska ta ut filéerna ur kylen och sätta dom i ugnen.

Efter jag släppte av P&M vid skolan idag, har jag vilat lite, samt var ute och sprungit, jag älskar min lilla runda jag tar nere vid floden, speciellt när det är en molnfri dag som idag. De värsta är bara att jag springer nästa jämt runt klockan 12 och då är det en tant som går med sin hund, och hunden är fan farlig, den har attackerat mig två ggr nu. Den hoppar inte bara på en, utan den biter också.

Ikväll innan jag går och lägger mig ska jag kolla på antingen Svensson Svensson eller ågon film, jag har laddat hem massa roligt. Glömde tyvärr att kolla på Desperate Housewives igår, that's bad.

Skriver lite senare ikväll kanske.

forts....

Nu har det blivit lite senare ikväll. Dagen börjar lida mot sitt slut, jag måste säga att jag har gjort ett mycket bra jobb idag. Både John och Joanne lämnade huset vid 7am, och sen dess har jag tagit hand om P&M och skjutsat dom till skolan, och tagit hand om dom igen, fick dom till och med att göra läxorna, samt öva på sina intrument. Sen började jag med middagen och hjälpte till att göra klart den. Fick till och med höra:(Peter) "-Robin, have you done this? It's the best ever". Vad ska man säga, de var ju lax, även fast inte Ema var här och vi inte grilla den så blev det bra alltså. Hmm,, jag saknar er där hemma, och i Spanien.

Så här såg jag ut när jag skrev detta.Så här såg jag ut när jag skrev detta.Så här såg jag ut när jag skrev detta.
Så här såg jag ut när jag skrev detta.



Jag tänkte berätta lite om dom olika familjemedlemarna för er. Nu har det gått ett tag, så nu har jag lärt känna deras olika sidor lite bättre.

Let's start with the boys.

Peter - Han är äldst av pojkarna, men också kortast, nästan ett huvud kortare än sin lillebror. Han är lite rundare än sin bror också, men inte överdrivet rund. Peter är mycket smart, mycket smartare än sin bror, han är också lugnare än sin bror. Peter gör ofta de man ber honom om, men ibland har han sina moments.

Matthew - Han är lillrbror, men beter sig mer som en storebror. Han bestämmer ofta över Peter. Matthew är en underbar pojk ibland, och ibland är han satan själv. Matthew är mer atletisk en sin bror. Han har faktiskt vunnit över mig på pingis.

Mamma Joanne - Är diktatorn i huset, hon bestämmer, så är det bara. När hon kommer hem vid sex förvandlas hela huset till Joannes world, hon gapar och skriker. Hon styr sin man ganska mycket också.

Pappa John - Är olika från gång till gång, ibland kan han skoja lite med en, och sen nästa gång är han sur. Han är helt värdelös när det gäller praktiska saker, de har till och med mamma Joanne sagt.

Mickey - Hunden i huset, the golden doodle, en blandning mellan en golden och en pudel. Snäll oftast.


peace out


Congratulations

Matt kom till mig nyss och sa; "- Yeah Robin, I forgot, me and mom just wanna say congratulations for surviving your first week, it can be hard."

Så... Har de varit tufft? Nej, de kommer nog bli tuffare, nu kommer jag göra allt själv. Men de kommer nog gå bra.
Min resa har pågått i 14 dagar nu, vet fortfarande inte riktigt hur det känns. Jag har haft riktigt roligt många ggr, och andra ggr har de vart neutralt. För tråkigt eller jobgt har de aldrig varit, förutom när man är grymt sugen på en sallad från Valvet, eller en chokladboll från atomaterna på Sodexho. Så om någon bara skulle få för sig att skicka en present till stackars mig i USA, så lägg ner en chokladboll ;)

Jag vet att klockan har gått över till den 20 oktober för er, men här är den fortfarande den 19 oktober här, så GRATTIS igen mamma!

Idag tog jag lite sovmorgon igen, de är ju helg, man måste ju unna sig något, jag gick upp vid 10 och åt havregrysgröt, med bananer och en liten muffins. Familjen var i kyrkan så jag satt i lugn och ro. Sen kollade jag på några vänneravsnitt, haha, de är roligt, jag laddar fortfarande ner alla serier, jag skulle ju praktiskt sätt kunna titta på dom live istället. Men de har inte blivit mycket tv-tittande än. Kanske ska titta på Desperate Housewives ikväll, om de är?
Familjen kom hem runt noon, och då blev de lunch i snabb fart, ngon slags köttgryta med beans och sånt, helt ok. Sen åkte vi iväg på soccermatch, första matchen. De var bortamatch, så vi åkte i ca 45 min, sen var vi framme. På vägen dit tittade vi på Turtles i bilen, dom har en sån inbyggd dvd i taket, och idag slapp jag köra :) Så de var bara att njuta för fullo.

Matchen gick bra, vi vann 3-2! Vi låg under i första halvlek med 0-2, men vände mot dom ett år äldre motståndarna.
I första halvlek tänkte jag bara, NEEEJ! vi släppte in första målet efter bara någon minut, och dom var både äldre och större om man inte räknar med vår bjässe, han är nog lika lång som mig, men typ två ggr mig på bredden. Men helt plötsligt började vi spela fotboll, vi vann säkert med 80%-20% i bollinnehav. Tyvärr är inte någon av mina pojkar bland dom bästa i laget, Peter är jämngammal med alla ilaget men han är ett huvud kortare än alla, och inte så jättebra, men när han kom in i andra halvlek gjorde han de mycket bra, de stod 1-2 när han kom in, och han va med och vände till 3-2. Eller med och vände vet jag inte, han var inne på plan när vi vände. Och Matthew är ett år yngre än alla i laget och han har inte den bästa motivationen, han är bra men han tycker de är roligare att sitta och äta chips och kolla på. Han har ju "ont i knät". soccer
De roliga med matchen var alla sportsmam's/dad's - shiiit vad dom pressar sina ungar och skryter om dom. När dom står och kollar på så hejjar dom bara på sitt barn. Och får inte deras barn spela så går dom till coachen och klagar, kanske mutar med lite pengar också, inte vet jag.
De är roligt då att den bästa killen i laget, som gjorde alla tre mål i dag är typ latino, och har de inte så bra ställt, jag tror inte änns hans förälrar var där, dom märktes inte iallafall. De är bara dom rikas barns föräldrar som hörs, men barnen är inte speciellt bra. Sen åker dom iväg med deras porshe, lexus, bmw jeepar. Aja, dom är roliga att titta på iallafall. Och just det, dom hade alla en varsin fet jävla systemkamera som om dom tävlade om vem som hade den bästa, jag ska ta med min nästa match, sätta på mitt nya objektiv. Jag kommer ju inte ha den bästa men jag är ju bara en au pair, dom är ju gud vet vad, advokater, läkare....


Efter fotbollen åkte vi till ett födelsedagskalas, igen, känns som alla fyller år jämt. De var Peter som skulle på kalas igen så vi lämnae av honom och åkte vidare hem.

Sen har de inte hänt så mycket mer, jag har lekt med min laptop, ätit middag och spelat lie pingis.

Kommande vecka ska jag:
- ha fixat mitt gymkort på YMCA, gärna ha tränat några pass också.
Har lagt upp min träning så här, varje vecka blir det 2 simpass, 3 styrketräningspass och 3-4 spring/spinnigpass. Är det bra mamma?
- ha vart på något enooooormt shopingcenter som finns överallt och shoppat lite. :D
- ha mött massa nya au pair kompis runt omkring här. (De kommer jag ju göra, för på fredag är det stoooort au pairmöte, vi ska ha en egen liten bonfire och roliga aktiviteter.
- ha blivit bättre på engelskan
- ha fått både P&M och gå på båda sina soccerträningar.
- ha pratat med Ema på skype, gärna någon annan där hemma också :D

Japp, de är mina mål.

Have a great day

ps. Jag ska försöka att ta mer bilder, men de är jobbigt att ta med min systemkamera överallt, och min mobilkamera suuuger, ni ser ju själva på bilden ovan.

Älskar helgen

Gud, jag kommer nog bli en sån som längtar till att helgen ska komma, eller jag vet inte riktigt, kanske ?
Jag menar, jag har ju mycket fritid i veckorna när killarna är i skolan, så de är ju också bra. Äsch jag vet inte.

Läsarna tillbaka nu iallafall, efter  läsarfallet igår har jag gått upp till 24 läsare den 18e.

Idag har jag tagit min första sovmorgon, jag har gått upp senast 8 sen jag kom till USA, men idag sov jag till 10 :D, såååå skönt, de berodde mest på att jag kom hem typ klockan 01.30 igår, efter ha vart på bio.
Jag gick iallafall upp klockan 10 och åt frukost, sen åkte jag och pappa john och lämnade Peter på ett födelsedagskalas, på ett bowlingställe. Efter det åkte vi till Toys'r'us och köpte en present som vi sedan lämnade till Peter på kalaset.
Sen spenderade vi en timme at the carwash, de var kul tyckte jag, man åkte in på ett litet ställe, stannade vid en llucka och sa vad man ville ha för städ. Sen åkte man vidare, där stod några och spruta ¨på lite medel, sen fick man åka in i en tvätt, sen kom man ut, på andra sidan hade dom ett helt gäng med tjejer och killar som jobbade, dom vifta med händerna vart man skulle, sen fick man ett fack. Så hoppade man ut, sen kom några och städade bilen. Men de var massa köer så de var därför det tog lite tid.
Efter de åkte vi till McDonald's och åt lunch, sen hämtade vi Peter på kalaset och åkte hem.

När vi var hemma pratade jag med mamma och pappa och therese på skype, de var kul.. Mamma fyller år imorgon, men de kommer ju vara idag för er så GRATTIS!!!

Sen ringde jag Ida från min klass på Au pair skolan, vi bestämde att vi skulle ta en fika, så efer middagen åkte jag till Reston som ligger 20 min härifrån, hon bor i Chantilly som ligger typ 20 min på andra sidan Reston, så de var kanon att mötas i mitten, vi tog en kaffe på Starbucks och satt och prata i typ 3 timmar. De var trevligt. Att träffa andra au pairer gör livet så mycket roligare här. De roliga är att Ida är från GBG men hon har vart på min slut-studentskiva, helt sjuuukt, hon känner Matilda som har gått i samma klass som mig i 4-5 och samma skola resten av skollivet, sååå sjuuukt.

En sådan kaffe drack jag idag.

Have a nice day!


Tack för wemissyourobin.blogg.se

Har inte riktigt tackat er för att ni är så gulliga, läste precis Annas inlägg, du är så duktig på att skriva, man märker att de bor en journalist i dig ;)
Och dom andra inlägn också så bra... TACK!!

När jag var ute och sprang här om dagen så kom Band of Horses - The Funeral, då sprang jag och log, så jävla braaaa, vissa kanske skulle börja gråta, men jag blev så lycklig. Så jag tänkte dela den med er.



wemissyourobin.blogg.se


börjar komma in i det hela

Idag har varit en mindre bra dag som förvandlats till kanske den bästa.

Jag vet inte riktigt varför men förmiddagen var inge bra, den sööööög helt enkelt. De ända som var roligt på förmiddagen var att när jag och pappa John skulle åka och fixa mig ett social security nummer som man måste ha, så stötte jag på en tjej från min klass på st. John's University, hon var från Finland. Vi kom in i ett rum fullt med stolar och människor och de fanns två stolar lediga så vi tog en varsin, och när John bad mig skicka över mina papper till honom såg en kvinna att jag hade ett papper från cultural care au pair, så hon pickade på mig och sa, jag har också en au pair från cultural care, och så pekade hon på tjejen brevid mig, så jag vände mig om och bara, men tja, där är ju du, how are you! (haha, måste vart roligt att höra) Vi pratade lite på engelska, sen kom jag på att hon kunde svenska, aja. (Björn! om du läser detta, de var hon från Harry Potter)

Jag vill bara att alla ni som läser ska veta att de är andra gången jag skriver detta inlägget, jag är mycket arg och förtvivlad, för de jag skrev innan var jätte långt och de försvan bara.. aaaaa!!!! skitdator, ska slänga dig i väggen en vacker dag!


Aja, när pojkarna kom hem var de bara att göra dom redo för soccerpractice, vilket är ett av de svårast momenten i de här jobbet. Dom vill helt enkelt inte gå, men vi fick dom att gå, men vi kom 10 minuter sent, jag fick ta dom själv idag för John och Joanne skulle fira sin bröllopsdag.
Så efter träning åkte vi till "Deli Italiano" i Great Falls Villiage, vi köpte en stor pizza och åkte hem och åt den. När vi satt där och åt ringde det, de var Juliana, min Argentinska au pair granne, hon undra om jag skulle med till Tyson's Corner och se på bio, och de ville jag ju.
Så vi åkte till en svensk au pair tjej, Matilda, och plockade upp henne, sen åkte vi och såg "The Express", den var bra..

När jag kom hem hade jag glömt koden till dörren, piiiinsamt. Så jag var tvungen att ringa och väcka min host dad, piiiinsamt. skit samma, nu ska jag sova...

eyyyy...

De är inte bara ras på börsen, antalet läsare i min blogg rasade från 26 till 19 på en dag, what's wrong with you guys?
Skriver jag inte bra? I'm going to the movies now, med min granne Juliana och några andra, skriver efter det.

ciao


Bonfire/Campfire

forts. på inlägget nedan.....

Efter jag duschat tog jag det lugnt, sen kom mamma Joanne hem, hon visade hur det skulle gå till när man bytte sängkläder på P&M säng. Sen tvättade jag dom gamla lakanen. Efter det gick jag ner och mötte P&M vid skolbussen. Peter kom ut med leftovers donuts i en stor kartong, yeees, tänkte jag. Men Peter satt ner kartongen med donutsen och började dela ut till alla grannbarnen. Imorgon ska jag ng åka och köpa mig en donut.
Efter det var de dags för lite läxor och lek.
Eftersom det är Peters födelsedag så åkte vi till den countryclub som familjen är medlemmar i, feta golfbanan och massa tennisbanor, vimmlade av schtekare där. Där har dom också en resturang, där vi åt middag, jag åt en chicken pot pay, helt ok. Jag blev tillsags innan vi åkte att jaginte fick ha jeans på mig, för då blir man inte insläppt :S

Direkt efter middagen hoppade vi in i bilen och åkte vidare till en scoutsammling, dom hade en stor Bonfire/Campfire, och dom olika scoutgrupperna visade upp olika saker, typ pjäser. Sen fick man en marschmelo (stavas?) som man grillade och sedan satte emellan två kex.

Nu är vi hemma, får se imorgon om de blir någon utgång. Hoppas jag kan få till en fika med Ida från au pair skolan också, de skulle vara skoj.

God natt


Peter's B-day

Idag är det födelsedagsfirande på White Chimney Court. Peter fyller 11 år. Vi ska gå ut och äta ikväll, :D
Dagen har varit väldigt lik alla andra dagar, jag och john skjutsade P&M till skolan vid 8.45, nytt för idag var att vi gick in och lämnade av donutsen som Peter ska bjuda klassen på. Skoja inte att jag blev sugen, tre dussin donuts :P Jag har inte ätit en donuts än, viket egentligen är väldigt bra, men man måste ju smaka en.

Efter det åkte vi hem och jag tittade på ett Desperate Housewives avsnitt. Sen gjorde jag i ordning lunch, havregrynsgröt med jordgubbar och cornflakes, riktigt gott :D
Sen ringde telefonen här hemma, de var till mig :) De var Juan, en kille som bor i området, han är också au pair, vi pratade lite, och bestämde att vi kanske skulle gå ut imorgon, vi skulle höras lite senare, de blir nog skoj. Han kände tydligen någon svensk au pair i närheten.
Sen gick jag ut och sprang, ca 40min, sen duschade jag, och nu är jag här.

Vi har även fått en inbjudan till White Chimney Lane's årliga Halloweenparty, så jag måste bestämma mig för vad jag ska vara.

Inbjudan


en Onsdag

Onsdagar kommer bli jobbiga, känner det på mig. För det första börjar P&M skolan en timme tidigare, för att dom är med schackklubben. Sen är det dagen då jag ska tvätta kläder, samt hämta P&M från skolan så jag kan köra dom till deras fotbolls träning, men eftersom vi åkte direkt från skolan betyder det att vi är vid fotbollsträningen ungefär 30-40 minuter tidigare. Den tiden är till för läxor. Idag var P&M inte på något bra humör så dom bråkade hela tiden när vi väntade på fotbollsträningen, de var skitjobbigt. Men pappa John var med så de var bra. Sen när fotbollsträningen började ville ingen av dom vara med på den, efter många om och men fick vi Peter att vara med den, vi hotade med att han  inte skulle få någon present imorgon om han inte var med (han fyller år imorgon), men Matt var svårare, han sa att han hade ont i knät, yeah right! Allt slutade med att Matt satt och kollade på.

Annars var dagen bra, den delen av dagen då jag inte behövde ta hand om P&M. Först åkte jag och John till Toys'r'us där vi köpte födelsedagspresent till Peter. Sen försökte vi hitta Dunkin Donuts utan framgång, så vi åkte till stormarknaden i Great Falls village och köpte donutsen där, jag ville äta allihop. Men dom var för Peters klasskamrater.
Sen åkte vi hem, John började jobba och jag åt lite lunch, sen kom min grann au pair över, hon skulle lämna något som P&M glömt där, hon var trevlig, vi pratade lite. Sen gick jag ut och sprang, härligt härligt.
När jag kom tillbaks tittade jag ett avsnitt av Gossip Girl, slumrade till lite, sen åkte vi och hämtade P&M från skolan.

Joanne sa att hon pratat med min LCC(kontaktperson) också, hon kommer över på Lördag, sen kommer vi ha en stor au pair träff nästa fredag. De ska bli skoj.

Have a great day!

btw. "ripstick" är en slags skateboard, men mer avancerad. "Tag" är kull.


Mitt rum


Här är mitt lilla rum.
Här är mitt rum, de är inte så jättefint, men jag gillar det.
Älskar sängen :)


Man kan inte se mitt rum på bilden nedanför, jag bor på våningen som är under marken, men den är längst med marken på andra sidan.




Huset


Här bor jag
Denna bild föreställer mitt nya hem, bilden är tagen med mobilkamera.



Första riktiga jobbdagen

Eller jag vet inte om man ska kalla det så. Vaknade kl 7, börjde med frukosten, flingor, mjölk, frukt och lite sånt. Sen åt vi tillsammans, pappa john var också med, han jobbar mycket hemifrån, så han är med mig första dagarna. Sen gick vi ut och åkte rippstick, sen skjutsade jag och john P&M till skolan. Efter det fick jag följa med John in till Washington, för han skulle till sin doktor, jag körde hela vägen. Sen åkte vi tillbaks, på vägen tillbaks åkte vi runt lite och kollade i området, Great Falls City och närliggande små orter. Vi åkte förbi YMCA som är ett enormt gym i närheten, vi fick en guidad tur, dom hade en stor pool, basketplan, och löparbana, och gym såklart. Jag kommer nog börja träna där, de var rätt så billigt, kostade 300 kr i månaden, och 350 i startavgift.
Sen åkte vi hem och åt lunch, jag gjorde havregrynsgröt :) Sen gick jag ut och sprang på en stig längs en flod som går bara ca 200 meter från huset, de var en bra dag för löpning. Efter löpning tog jag en lite eftermiddagsvila. Sen kom P&M från skolan, och jag hjälpte dom med läxor, sen har vi vart ute och lekt "tag".
Vid 17.30 började vi med maten, de blev lyckat, jag och pappa john gjorde köttbullar och potatismos.

De var min dag.

Pictures


Frihetsgudinnan i New YorkTime Squre New York City

Peter & MatthewEn flod som går i närheten av vart jag bor.

Av någon underlig anledning så går det inte att ladda upp vissa bilder, vet inte varför. Men här är några iallafall, håll pilen på bilden så kommer det en förklaring.
)((((OBS!))))( Finns jätte många bilder på resdagboken.se (robinsundstrom)



McCain vs. Obama

Som alla kanske vet så är det presidentval här i Usa ganska snart, vet inte exakt när, men någon gång i början av november kanske ? Iallafall, jag trodde Obama var ganska överlägsen, men så är inte fallet där jag bor, många av människorna som bor runt omkring där jag bor har små skyltar vid deras garageuppfart, som säger antingen McCain/Palin eller Obama/Biden. Och McCain/Palin är mycket mer populär, bara så ni vet.

Idag har det varit helgdag här, närmare bestämt Colombus Day, så hela familjen har varit ledig, och vi åkte och åt Lunch hos John's mamma och styvpappa som bor i sånt otroligt coolt område. De är som ett stort resort, med 10 våningshus överallt, sen en stor mainbuilding med pool och massa annat. När man kommer in på området åker man genom sånna bommar som dom har på OC, och inne på området som är till mest för gammlingar, åker dom omkring i golfbilar. De är verkligen suuupercool.
Sen åkte vi till en slags bongård, där dom hade en massa aktiviteter, bla. Pigrace, en labborint gjort i....gud vad heter det ? Kommer inte ihåg, cornfield heter det på engelska, ja sånna gula majsgrejer. Sen åkte vi på en traktor och plockade pumpor, måste bara säga att pumpkingpaj är bland det bästa jag smakat, sååå gott.

På vägen hem stannade vi på Boston Market, vilket är en resturang/snabbmatskedja, riktigt gott. Dom är kända för sin kyckling. Kom just på att jag inte sett något KFC, förutom i NY, konstigt, trodde dom skulle finnas överallt.
A just det btw, jag körde hela vägen hem, de var långt och mörkt, de var tredje gången jag körde i USA, har gått väldigt bra hittils, Peter sa faktiskt att jag körde bäst av alla Au Pairer dom haft, då blev jag glad, och dom andra höll med. :)

Ska försöka lägga upp lite bilder från NY och här, imorgon ska jag försöka hinna med och ta bilder på huset och så.

ciao ciao

Bilder från Au Pair skolan, Björns bilder.

Au Pair SchoolAu Pair School

Au Pair SchoolAu Pair School

Tillbaka från hästridningen

Har haft en riktigt mysig dag, de har varit 25 grader varmt och vi åkte en timmas bilfärd till några berg, väl där så åt vi picknick som vi tog med oss, mackor med kalkon på, äpplen doppade i karamelsås och nötter och chips. Sen fick vi en varsin häst, min var lite slö men jag gillade honom ändå. Vi var unefär 25 st i en stor grupp som red iväg. De var riktigt roligt.

Även om jag haft roligt idag så har det varit lite jobbigt, jag längtar inte riktigt hem, men jag känner mig väldigt obekväm. Men de blir nog bättre.

Har försökt lagt upp några bilder här på bloggen men den vill inte.. Ska försöka hitta felet.

Söndag, kyrkan och hästridning

Idag är det Söndag, vaknade vid åtta, då familjen började med frukosten, så jag gick upp och åt med dom. Sen åkte dom iväg till kyrkan, kände att jag inte riktigt var redo för det än. Så jag slumrade till i en halvtimma sen gick jag upp och duschade. Sen började jag packa upp mina saker, har inte gjort det förns nu, har varit så mycket med allt annat. Hjärnan är verkligen sprängfull, alla nya vanor, och de stora huset, vad ska jag göra liksom? Sen är allt på engelska :/
Man trodde att efter skolan på Long Island skulle de inte vara några problem, våran fröken pratade lugnt så man förstod allting, och sen alla Tyskar pratade så dåligt så man kände sig jättebra. Nu är det helt anorlunda, alla pratar skitsnabbt, man hänger typ med ibland. Måste gå.

shoes on?

Jag trodde inte riktigt att det var sant! Alltid när jag tittat på amerikanska tv-shows, som tex OC, har jag blivit arg när jag sett karaktärerna ha skor på sig inomhus. Då trodde jag att man inte hade det och att dom hade de bara för att dom inte var i ett riktigt hus. Men nu fattar jag, man går med skorna inne, känns helt fel, man bara knatar rakt in. De blir ju självklart mycket smutsigare på det här sättet, men dom har ju helteckningsmattor, så de sjunker ju in, eaw...

Haunted Forest var som ett spökhus, fast i skogen, riktigt roligt.

woooow...

Jag önskar ni alla var här och kunde se de jag har fått se idag. Husen runt omkring här är antingen slott, eller så är dom som de huset jag bor i, typ 2-3 ggr så stort som mitt hus i Sverige. Idag har jag helt seriöst sett dom sjukaste husen. De är så jävla fint här,snälla kom och hälsa på mig för jag vill att alla ska se det här. De jobbiga är att de finns massa små vägar som leder till olika gator som leder till stora hus, dom är överallt, jag tror inte jag kommer hitta här, haha.
Idag var vi vid Great Falls, sjukt vacker flod/vattenfall/vet inte vad för jag har aldrig sett något liknande. Iallafall, de är jättevarmt här, jag hade jeans och t-shirt och höll på dö. Sen åkte vi till Great Falls "city", vilket är jätte mysigt, med en stormarknad, biblotek, några resturanger, ett postoffice och lite sånt. De coolaste här är att de springer omkring en massa ekorrar överallt, sånna gråa lite större.



Snart ska vi äta lite sen ska vi till Haunted Forest :S, tydligen något slags spökskog eller något.

Godmorgon.

Vaknade nyss, klockan är snart nio här och dom har pianolektioner här ovanför, tror det här Peter som spelar, låter väldigt bra iallafall. De var så otroligt skönt att få sova, längtar redan tills ikväll då jag får hoppa i sängen igen, nä skoja. Jag ser framemot en solig dag i Great Falls.

Jag skriver mer sen, ska utforska frukostmöjligheterna.


Cultural Care Au Pair training school

Okej, Hej!! Skriver nu så här kl 23.27 lokaltid, vilket är typ snart 6 på morgonen i Sverige, jag är skiiiittrött. Men allt har gått bra, mötte alla tjejer på Arlanda, vi var 9 st totalt tror jag som åkte från Arlanda. Jag hamnade bredvid en tjej som heter Pia på flyget mellan sthlm-frankfurt. Alla var typ helt utspridda förutom två tjejer som checkat in tillsammans, och så hamnade jag bakom Pia, och den bredvid henne kände dom som satt bredvid mig så vi bytte på en gång så vi satt bredvid varandra till slut.  Men på det långa planet från Frankfurt-NY hamnade alla utspridda, men jag och Pia hade typ två personer och en gång emellan oss.  Men flygresorna gick bra.

Sen blev det en liten bussresa till Long Island och ett skitmysigt campus(på utsidan) där vi kommer vara till på fredag. Väl här träffade jag en svensk kille som åkte från Köpenhamn, sen blev det ett infomöte för oss som kom samtidigt. Sen blev jag led till mitt rum, jag bor i killhuset (vi är 4 killar) med en kille från Chile, han är trevlig, han är hittvingad av sina föräldrar så att han kan jobba och tjäna pengar till dom.

De var allt.



Day 2 in Long Island (New York) St. Johns University.


Idag har det varit lektioner fån kl 8 på morgonen till klockan 8 på kvällen. Jag hamnade i klass 3 av 8, där går alla som ska bo i Virginia, plus några till. De går två till svenskar i min klass, Ida som också ska bo precis utanför Washington D.C. och Björn som ska bo uppåt i landet någonstans, Minneapolis ?

Sen går det ju självklart typ 10 tyskar i min klass.

På kvällen när lektionerna var slut gick några svenskar(inkl. jag) till Wendy's och åt en frosty shake, den var helt okej. Som jag förstår det är Amerikaner inte så stolta över Wendy's, av någon andledning.

Sen gick jag och la mig, de var mycket skönt!



Day 3 in Long Island (New York) St. Johns University.


Idag har det varit samma sak, lektioner och lektioner. Kl 19 har jag sista lektionen (nu är kl. 18.30), fast de är typ en föreläsning som en polis har. Efter lektionen vet jag inte riktigt vad vi kommer hitta på, kanske somnar. Maten här är sådär, jag säger bara Styrofoam plates cafeteria tables, hihi. Dom har en stor salladsbar i alla fall, så man kan vara nyttig. Dom säljer även massa olika snacks i en liten cafeteria, men jag har inte köpt någonting, de ända jag köpt hittills här var min frosty shake på Wendy's , så man kan säga att jag håller budgeten. Imorgon kommer vi ha lektioner på morgonen sen ska vi till NY city.



Day 4 - New York city tour


Dagen började med två lektioner, kommer inte ihåg vad dom handlade om. Kl 12 var lektionerna slut och vi hoppade in i fyra stora bussar (svenskarna i en). Sen åkte vi till NY city, på vägen dit tittade vi på Sex and the city avsnitt. Väl framme i NY hämtade vi upp våra guider vid central park, sen åkte vi vidare och såg Time Square, ground cero, en båt tur där man kunde se NY skyline (inkl Frihetsgudinnan). De var sååå mäktigt. Vi åkte även i områdena där bla. Friends har spelats in, samt sex and the city osv.

Efter vår guidade tur fick vi tre timmars fritid, så jag gick med några svenskar och tittade i affärer. NY är verkligen skit häftigt, speciellt när det är oktober och typ 20 grader varmt. Men jag vill tillägga att jag nog inte skulle vilja bo där, de är för mycket på så liten plats (eller en stor plats, men de är mycket.) I alla fall på Manhatan.



Day 5 - Departure day, eller arrival day? Beror på hur man ser det.


Sitter på en buss från Long Island NY som ska ta mig till Washington D.C. Bussresan kommer ta 7h, vilket är lite konstigt då D.C. bara ligger 30 mil från NY, men vi åker ju från Long Island och ska genom Manhattan och sånt. När jag tittar ut ser jag faktiskt att vi har kommit till manhattan, så vi sitter i en stor buss bland alla skyskrapor, såååå coolt. Jag lyssnar på iPod, just nu spelas Glasvegas - Polmont on my mind, älskar det här bandet Kim, tack för tippset. De blir mycket Boxer Rebellion också. Ohh en massa polisbilar kommer förbi, shiiit typ 10 st med sirener på.

På min buss sitter många som gått i min klass, eftersom vi var uppdelade hur vi skulle bo i klasserna. Vi är 5 st svenskar i denna buss, Ida som gick i min klass, sen Nadja, Louisa och en till :S.

Om ca 5 h är vi framme hos våra familjer :S känns lite konstigt. Men kul!

Framme! Hemma?!
Nu är jag äntligen hemma höll jag på skriva, framme menar jag. Kom för någon timme sen. Känns helt overkligt, och lite konstigt. Först satt jag på en buss i typ 7 timmar sen när jag skulle av på det sista stoppet stod min pappa john och den yngsta kille matthew där, hihi. Sen så packade jag in alla mina saker i deras lexus jeep (skitfin bil) och så gick vi in på en sån där typsikt amrikansk resturang, en sån där när man sitter i ett bås. Där satt äldsta sonen Peter och år hamburgers. Sen satt vi där och prata lite och sen åkte vi iväg, åkte kanske 10-15 minuter genom helt sjuka områden, stora fina hus med stoooora tomter, och sååå fint överallt, och sen var vi framme, jag bor just i ett sånt stoooort fiiiiint hus med stooooor tomt, så sjuuuukt fint. Huset är så stort, att jag helt ärligt inte skulle hittat dit jag ville om gick ut från mitt rum. Huset har säkert 10-12 rum, minst. Familjen är jättetrevliga, killarna är väldigt aktiva, det första vi gjorde var att vi gick till deras granne Justin, som är 15 år och spelade soccer, sen fick jag lära mig amerikansk fotboll. Sen blev det grillad middag utomhus eftersom det är sjuuuukt varmt här. Imorgon ska jag få se Great Falls.

Trött nu, ska sova.


30

Har fatt lite tid over och  jag kollade in min statistik, och hela trettio unika personer besokte min blogg den 8e oktober, de ar rekord! Och jag lovar att jag kommer skriva mer nar jag kommer till min familj. Har skrivit massa pa min laptop som jag ska lagga upp nar jag har internet pa den.

Men tack for att ni laser min blogg, mutcho fun!

ciao bella
Jean Schulische

Rob In NY, sega dotorer, sorry.

Nu ar jag har, kommer skriva nar jag kommit till min familj, formodligen pa Lordag. Datorerna har ar saaaa sega. Och vi gar i skolan typ hela dagarna, sa man hinner inte. Men jag skriver varje kvall pa min laptop, sa jag lagger in det sen sa far ni lasa det jag skrev forsta, andra och alla andra dagar. Jag kanske skriver jatte daligt men jag ar skit trott.

Men allt ar iallafall bra med mig, vi ar manga svenskar har pa skolan, sa vi hors och syns mest, aven om det ar tre ggr fler tyskar, vi ar lite battre och lite finare.

Skriver sen som sagt, miss you all.

Rob In NY

Rob In NY - really soon.


Jepp, då var dagen här. Vet interiktigt vad jag ska skriva. Jag ska till NY idag, och på fredag kommer jag flytta in i mitt nya hem i Washington D.C.

Men vi ses ju snart igen!

Skriver något när jag är i NY.


Åker snart

Nu ska man snart gå och lägga sig och imorgon när jag vaknar blir det frukost och sen mot Arlanda. Det känns lite jobbigt, har typ inte packat klart, de är så ansträngande. Måste göra det innan jag somnar. Men glömmar man något har man ju ett år att fixa det, shit happends liksom.

Idag har jag inte gjort så mycket, vart på Maxi, packat lite, sen drog jag och Chrille till Sats Väsby och fikade med Sanna.
De var mysigt.

Jag och Chrille
Jag och Chrille i Paris. Älskar denna bild.        Foto: Anna



When you belive

jag
Jag i den franska musikalen "When You Belive".

Foto: Anna Kreji
Redigerat av Robin


Sista heldagen!

Ja, dom var dagen här, dan före avresedan. Har försökt skriva ut min flygbiljett hela morgonen, och de var minsann ett projekt jag inte räknat med. Av någon anledning har man inte kunnat komma in på min profil på culturalcare.com, och de är därifrån man skriver ut sin flygbiljett. Jag trodde aldrig jag skulle få ut den eftersom culturalcare har stängt på helger, men så kom det ett "Datanörds-moment" och allt fixade sig. Ärligt, de måste på en liten datanörd i mig, för ibland kan jag göra helt sjuka grejer.


Stockholm to Frankfurt
   
Flight 1Monday, October 06, 2008
 confirmed
Departure:12:45Stockholm, Sweden - Arlanda , terminal 5
Arrival:14:50 Frankfurt, Germany - Frankfurt International , terminal 1
 
Airline:Lufthansa LH3003
Duration:2:05
Aircraft: Airbus industri A320
Last check in:0:40 before flight
  
Fare type:Economy Restricted
Baggage:information not available
 SNACK OR BRUNCH
  
Frankfurt to New York
   
Flight 1Monday, October 06, 2008
 confirmed
Departure:17:00Frankfurt, Germany - Frankfurt International, terminal 1
Arrival:19:35 New York, USA - John F Kennedy , terminal 1
 
Airline:Lufthansa LH404
Duration:8:35
Aircraft:Boeing 747-400
Last check in:0:40 before flight
  
Fare type:Economy Restricted
Baggage:information not available
 MEAL (NON SPECIFIC)



Sista salladen


Åt min sista sallad på Valvet, den var god som vanligt. Dagen har gått sjukt snabbt, jag vakna iofs vid halv 12. Jag åker snart, hihi. Hoppas de blir kul, klart de blir, men visst kommer jag sakna mina tentakler(som Groovy sa).

AnnaGroovy/Jean/MikaelaMliHelena



Dagens musiktips av Kim: Glasvegas - Geraldine ("mycket bra" -Robin)


Låten "Geraldin". Ladda hem hela albumet. Mitt favospår är "Lonsome Swan".



2 dygn

Om två dygn går mitt plan.

Igår hade jag min avskedsfest, de var super trevligt. Först åt vi en massa god mat och drack amerikansk öl.
chokladbollarölmat

Under hela kvällen droppade de in massa folk, släktingar och kompisar. Sen satt vi och sjöng medans Hans spelade på gitarren, de va skoj! Sen blev det KC, massa dans och folk som man inte träffat på länge.
Nu ska jag till Valvet för sista gången på över ett år.



Trött, ska sova, måste göra det snabbt.

Kom hem från jobbet, samt ett spinningpass med Tomas. Helt slut. Ska sova jätte snabbt, sen städa lite, kommer ju en massa folk hit sen. Och jag pratade med Ema min kompis som är i Spanien, de var kul.

När jag skulle gå från Sats så sa jag av ren vana, -hej då, vi ses.. om ett år typ. Kändes konstigt.

06:09

Tittade på klockan, 06:09. Står sista gången på väldigt länge i receptionen på SATS i Märsta. Även fast det är tidigt och mörkt så tycker jag det är mysigt. Kommer aldrig glömma när jag jobba här förra hösten, öppnade då minst två ggr i veckan, och de var så mysigt. Man kom hit och tände lite ljus, tog en kaffe. De var tider det.

Ikväll har jag avskeds?fest?. De kommer nog bli mysigt.

Nej nu ska jag dricka en kaffe.



Snart bara 3 dagar

Torsdagen har gått förbi snabbt. Först köpte jag lite presenter till min nya familj i USA, sen blev det lunch med Sanna på Valvet. Sen åkte jag hem och är fortfarande hemma, ska till mormor snart och äta.
Just det, fick min nya mobil idag, så nu kan jag ta bilder med den och lägga upp på bloggen, för man orkar ju inte ta med systemisen hela tiden.
Dom spelade Keane på 90210! This's Spiralling!

 


Några bilder från Paris

Babbel, Charles och Helena

Anna

Schülisché

Jean


5 dagar ?

Fan, har jag räknat rätt ? bara fem dagar ? shiiit!

Igår beställde jag en ny mobil, och idag ska jag iväg och köpa någon slags stor väska. Imorgon ska jag försöka komma in till stan, eller ? vet inte. Ska till mormor på kvällen. På fredag är jag dum nog att ta ett jobbpass, 6-12. Sen blir det hem och hjälpa mamma med allting inför min avskedsfest. Lördag är man kanske lite bakis så då blir det nog lunch på Valvet, och Söndagen kan jag sitta och vara nervös, om de behövs. Just det, måste packa ner hela mitt liv i en väska också :)

Det verkar vara en del roliga personer jag kommer åka med iallafall, har pratat med tre av dom, jag blir ensam kille som åker från Arlanda, inte helt fel.

Rob In DC soon


RSS 2.0